bluelabel-fragakis_03

To Four Corners είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι Johnnie Walker στις τέσσερις γωνίες της υφηλίου.

To Four Corners είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι του Johnnie Walker στις τέσσερις γωνίες της υφηλίου: To σιρόπι ζάχαρης καρύδας αντιπροσωπεύει την Αμερική – ένα φυσικό γλυκαντικό που παράγεται από τα λουλούδια του δέντρου της καρύδας. Οι σταγόνες κάρδαμου αντιπροσωπεύουν την Ινδία και τα θερμότερα κλίματα από τους δρόμους των μπαχαρικών. Ως το τρίτο ακριβότερο μπαχαρικό μετά τον κρόκο και την αυθεντική βανίλια, οι Walkers το χρησιμοποιούσαν, όπως και άλλα μπαχαρικά, σαν πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσουν τολμηρά, νέα blends για τους πελάτες τους.

ο καπνός που βγαίνει από το (ινδικό) τσάι Assam θυμίζει την τύρφη των σκοτσέζικων νησιωτικών malts

Το Morello Cherry και το τσάι αντιπροσωπεύουν την Ασία, όπου τα κερασόδεντρα της Ιαπωνίας συμβολίζουν την αέναη εναλλαγή των εποχών. Τέλος, ο καπνός που βγαίνει από το (ινδικό) τσάι Assam θυμίζει την τύρφη των σκοτσέζικων νησιωτικών malts και παραπέμπει στην πατρίδα του πολύτιμου αυτού αποστάγματος, την «τέταρτη γωνιά» στο πανέμορφο αυτό ταξίδι.

four-corners-kolaz

Μια παραλλαγή στο Old Fashioned, με το κορυφαίο blended whisky Johnnie Walker Blue Label.

Συστατικά:

– 30 ml Johnnie Walker Blue Label.
– Σταγόνες σιρόπι ζάχαρης, κατά προτίμηση από καρύδα.
– Σταγόνες bitters κάρδαμου.
– Κερασάκι morello (ή βύσσινο κονφί, χωρίς σιρόπι).
– Φλούδα πορτοκαλιού.
– Τσάι Assam.

Η ιεροτελεστία της παρασκευής του πολύτιμου κοκτέιλ και τα ζεστά αρώματα του καπνού, του πορτοκαλιού και των μπαχαρικών, μας βάζουν σε πνεύμα γιορτής

Εκτέλεση:

Αναδεύουμε σε βαρύ ποτήρι του ουίσκι το Johnnie Walker Blue Label με λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης καρύδας (ανάλογα πόσο γλυκό το επιθυμούμε), λίγες σταγόνες bitters κάρδαμου (ανάλογα πόσο πικρό και αρωματικό το επιθυμούμε), και γαρνίρουμε με το κερασάκι και τη φλούδα πορτοκαλιού, με ένα μεγάλο παγάκι από μεταλλικό νερό, κομμένο στο χέρι.

four-corners-kolaz1

Προτού το σερβίρουμε βάζουμε φωτιά σε λίγα φύλλα από τσάι Assam πάνω από ένα μικρό σουρωτήρι, τοποθετούμε δίπλα το ποτήρι και τα καλύπτουμε με μια γυάλινη «cloche».

Προτού το σερβίρουμε, βάζουμε φωτιά σε λίγα φύλλα από τσάι Assam πάνω από ένα μικρό σουρωτήρι, τοποθετούμε δίπλα το ποτήρι και τα καλύπτουμε με μια γυάλινη «cloche» (σαν καμπάνα για φαγητά), όπως στην παραπάνω φωτογραφία, για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να φυλακίσει το ποτό μας κάτι από την καπνιστή αχλύ του τσαγιού.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο ανανεωμένο και ώριμο Rockfellas Excelsior στον Πειραιά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top