Fournos Theophilos: Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ στη Νέα Υόρκη

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

 

Γιατί να δίνεις τα ωραία σου λεφτά στο Starbucks όταν μπορείς να απολαύσεις έναν καλοφτιαγμένο καπουτσίνο στου “Θεόφιλου”, μαζί με ένα πλούσιο ελληνικό γιαούρτι; (Φωτογραφίες: Πωλίνα Σαρρή, Ελληνικό Προξενείο).

Είναι επίσημο: Οι Έλληνες είμαστε όντως δαιμόνιοι επιχειρηματίες διεθνών πλέον προδιαγραφών στο θέμα των φούρνων, των καφέδων, και γενικότερα των φαγάδικων. Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ και των συνεργατών του (οι NY Times ανάφεραν ως “partner” τον “κομπιουτερά” Νικόλα Πασχαλάκη) είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο εστιατόριο / μπακάλικο / φούρνος, που φιλοδοξεί να ταΐζει το Μανχάταν on the go, που λένε και οι Αμερικανοί.

Η Γούπι είναι Κορρές γκρούπι: Στα εγκάνια του Theophilos επιδεικνύει και ένα προϊόν περιποίησης της Ελληνικής μάρκας. Στο κέντρο, η μπουγάτσα σε αποδόμηση όπως τη φωτογράφησε ο Sasha Maslov για τους New York Times.

Με ευανάγνωστη αισθητική που συνδυάζει για μια ακόμα φορά την Ελληνική παράδοση με έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό όπως μόνο ο Κορρές και η δημιουργική του ομάδα καταφέρνουν. Και με έμβλημα τον περίφημο καφετζή του σπουδαίου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου. Χωρίς προσποίηση αλλά με μπόλικη ελληνική εγκαρδιότητα και αμερικανική αμεσότητα, έρχεται έξυπνα να καλύψει ένα κενό στην καρδιά της Νέας Υόρκης: Καλό, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για να γουστάρουν οι πάντες (με πίτες, σαλάτες, πιάτα ημέρας από τον μπουφέ) αλλά και πωλητήριο με Ελληνικά καλούδια (λάδια, παξιμάδια κ.ο.κ.).

Αριστερά: Η τοιχογραφία είναι αντίγραφο εκείνης που είχε κάνει ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος σε ένα φούρνο στη Μυτιλήνη, ως αντάλλαγμα για τα ψωμιά που έπαιρνε. Στο κέντρο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια. (Φωτογραφίες: Ελληνικό Προξενείο, Rebecca Chews, Sean Chee).

Ένα μαγαζί που θα συχνάζουν εξίσου νεαροί βέγκανς, πολυάσχολοι χρηματιστές, κορίτσια της συνομοταξίας Sex and the City και φυσικά οι Έλληνες που είμαστε παντού. Το όλο κόνσεπτ “φωνάζει” ότι μπορεί να γίνει μια πετυχημένη αλυσίδα, κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα.

//Fournos Theophilos: 45 West 45th Street, New York, NY 10036. T: 212.278.0015.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιώργος Κορρές μιλάει στο Andro. “Αυτό είναι το Νόημα της Επιτυχίας”.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro