Με φρέσκια artisanal μπίρα και νέο comfort μενού, τα TGI Fridays™ κάνουν και πάλι αίσθηση

Το φιλόξενο κατάστημα με τις 8 διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τιμά το casual dining: Με νέο μενού (burger με κατσικίσιο τυρί και άρωμα τρούφας, κανείς;) και με μια απαλή, αφιλτράριστη μπίρα, αποτέλεσμα συνεργασίας με το χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας Αθηνέο.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 

Εν αρχή ην ο ζύθος: Μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα περιορισμένης παραγωγής της κατηγορίας Session IPA, με αλκοόλ 5,4 %., προϊόν της συνεργασίας των TGI Fridays™ με το χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας Αθηνέο.

TGI Fridays™: Εκεί που κάνουν την κάθε μέρα Παρασκευή, που σημαίνει χαλαρότητα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ανεπιτήδευτη αμερικανιά.  Εκεί που σε υποδέχονται με XL χαμόγελο, πράγμα καθόλου αυτονόητο. Το πνεύμα και η ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα TGI Fridays™ , είναι μαζί με τις καλές τιμές και το ποιοτικό φαγητό , το βασικό μυστικό της επιτυχίας της.

Casual αλλά όχι «ξεπέτα».  Ανεπιτήδευτο, καθημερινό και -γιατί όχι- γιορτινό. Γι’ αυτό, σε όποιο κατάστημά τους μπαίνεις, θα δεις νέους αλλά και εργαζόμενους για τα after work χαλαρωτικά drinks, παρέες και ζευγάρια που θέλουν να βγουν χαλαρά για μια βραδινή έξοδο.

Η νέα μπίρα με ξανθό, ελαφρώς καραμελένιο χρώμα, μοσχοβολάει φρούτα και λυκίσκο και έρχεται στο ποτήρι δροσερή όσο πρέπει.

Αφορμή για την πρόσφατη επίσκεψή μας ήταν η παρουσίαση των καινούργιων cocktails, των νέων πιάτων του μενού και η δοκιμή της δικής τους μπίρας.  Ξεκινάμε από αυτήν. Προϊόν της συνεργασίας των TGI Fridays™ με το χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας Αθηνέο. Είναι μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα περιορισμένης παραγωγής της κατηγορίας Session IPA, με αλκοόλ 5,4 %.  Έχει ξανθό, ελαφρώς καραμελένιο χρώμα και μοσχοβολάει φρούτα και λυκίσκο.  Ελαφρώς πικρή και γι’ αυτό εξαιρετικά νόστιμη, μπορεί να συναγωνιστεί άφοβα πολλές διάσημες μάρκες.  Στο ποτήρι έρχεται δροσερή όσο πρέπει, για να απολαμβάνεις τα πλούσια αρώματά της σε όλο τους το εύρος. Συνοδεύει άριστα όλα τα πιάτα του μενού.

Τα cocktails εξελίσσονται διαρκώς, ακολουθώντας την τάση της εποχής.

Σειρά έχουν τα cocktails τα οποία εξελίσσονται διαρκώς, ακολουθώντας την τάση της εποχής. Δοκιμάσαμε τρεις από τις πέντε νέες δημιουργίες: Το κλασικό και πασίγνωστο Gin n’ Tonic κατεβάζει την φθινοπωρινή του γκαρνταρόμπα, αποκτώντας όμορφα αρώματα από το πορτοκάλι, το λικέρ yellow chartreuse και το φρέσκο δενδρολίβανο και βαφτίζεται Forest Gin n’ Tonic. Αυτό θα είναι κατά τη γνώμη μας το hit της σεζόν. Το Brumble έχει βάση το Beefeater London Dry Gin ® που αναμιγνύεται έξυπνα με φρέσκο χυμό λεμονιού, blackberries που εκτός από τη γεύση δίνουν και το υπέροχο χρώμα τους, και μυρωδάτο δυόσμο. Η Blood Orange Margarita με βάση την τεκίλα Jose Cuervo ® Especial Silver είναι δροσερή, με τη χαρακτηριστική υπόξινη γεύση των σαγκουινιών, του λεμονιού και του lime, και την εξισορροπητική ελαφριά πικράδα από τα bitters πορτοκαλιού. Από τη συλλογή δεν λείπει ποτέ και η Fridays Classic Margarita, κλασική και πειστική όπως πάντα.

Quinoa Super Salad και εδώ τα πράσινα σαλατικά συναντούν την κινόα, το avocado, το καρότο, το αγγούρι και τα goji berries.

Το νέο μενού του φαγητού περιλαμβάνει πιάτα σε όλες τις κατηγορίες. Ξεκινήσαμε με δύο δροσερές, νόστιμες vegetarian φθινοπωρινές σαλάτες: Η πρώτη είναι φρέσκια και απόλυτα ταιριαστή με το φθινόπωρο και τον χειμώνα.  Έχει μαρούλι, καραμελωμένα καρύδια, φέτες πορτοκαλιού, cranberries, φλοίδες παρμεζάνας και ελαφριά vinaigrette (Orange & Walnut Salad). Η δεύτερη είναι ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα από μόνη της. Τα πράσινα σαλατικά συναντούν την κινόα, το avocado, το καρότο, το αγγούρι και τα goji berries, ενώ το dressing αποκτά ιδιαίτερη γεύση από το ginger (Quinoa Super Salad).

Ψημένες πίτες γεμιστές με κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί με ένα ιδιαίτερο μίγμα μπαχαρικών από την Λουιζιάνα και σοταριστεί με πιπεριές, κρεμμύδια και καλαμπόκι.

Στα ορεκτικά δοκιμάσαμε την αγαπημένη Tex Mex επιλογή Chicken Quesadillas με ψημένες πίτες γεμιστές με κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί με cajun, ένα ιδιαίτερο μείγμα μπαχαρικών από την Λουιζιάνα, και σοταριστεί με πιπεριές, κρεμμύδια και καλαμπόκι.  Οι πίτες ψήνονται με τριών ειδών τυριά: Philadelphia, Colby και Monterey Jack. Το avocado, το pico de gallo, το iceberg, ο φρέσκος κόλιανδρος και η sour cream δροσίζουν τη γεύση με επιτυχία. Οι Loaded Buffalo Fries είναι νόστιμο ορεκτικό για όσους αγαπούν τα πικάντικα και τις αμερικανικές πληθωρικές γεύσεις: τηγανιτές πατάτες με spicy κοτόπουλο, δύο ειδών τυριά (Colby και Blue Cheese), σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κλασικό Ranch Dressing.

Τα Tex-Mex fajitas στην vegetarian εκδοχή τους (Veggie Fajitas) είναι η χαρά αυτών που θέλουν να χορτάσουν υγιεινά:  Σοταρισμένα λαχανικά – πιπεριές, κρεμμύδια και τριών ειδών μανιτάρια –, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι, φθάνουν στο τραπέζι πάνω σε καυτό μαντεμένιο σκεύος για να γεμίσουν τις λεπτές πίτες που έχουν μαγειρευτεί στον ατμό. Οι τρεις νοστιμότατες σάλτσες – mexican, guacamole και sour cream – και το μυρωδάτο ρύζι, συμπληρώνουν την σύνθεση.

Goat Cheese & Truffle Burger σημαίνει μπιφτέκι από 100 % φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, αφράτο ψωμάκι με σοταρισμένα μανιτάρια, ψητά κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί.

TGI Fridays χωρίς burger δεν γίνεται: Δοκιμάσαμε ένα hamburger από τη μόνιμη συλλογή με ελαφρώς γαλλικό accent (Goat Cheese & Truffle Burger).  Το στρουμπουλό μπιφτέκι από 100 % φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ήρθε μέσα στο σπιτικό αφράτο ψωμάκι με σοταρισμένα μανιτάρια, ψητά κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί. Η μαγιονέζα είναι ελαφρώς αρωματισμένη με λάδι τρούφας, τόσο – όσο χρειάζεται για να δώσει την έξτρα δόση νοστιμιάς χωρίς να σκεπάσει τα άλλα υλικά.

Thank God it’s Friday μπορούμε να λέμε κάθε μέρα; Φυσικά

Με όλες αυτές τις νέες, και αρκετές ακόμη, γευστικές εκπλήξεις, τα TGI Fridays™ που είναι στην Ελλάδα εδώ και 21 πλέον χρόνια (!), έχουν γίνει συνώνυμο της παρέας, της ανεμελιάς και όλων των συστατικών που όταν μπαίνεις στον χώρο τους σκας χαμόγελο, «πετάς»το γραφείο από πάνω σου, και χαλαρώνεις.

 

//Δείτε τις 8 διαφορετικές διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εδώ. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro