Jam Sessions με τεκίλα: Ο Κατριβέσης συναντά τον διάστερο Ebbe Vollmer

Ο πανέμορφος κήπος του Fuga πίσω από το Μέγαρο Μουσικής θα υποδεχτεί την Τετάρτη 29 Μαΐου, ένα γαστρονομικό τζαμάρισμα με μεξικάνικο άρωμα και μπόλικη από την τεκίλα του Τζορτζ Κλούνεϊ την περίφημη Casamigos. Guest chef ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Ebbe Vollmer από τη Σουηδία.

 

Στον ανανεωμένο χώρο “Casa Jaguar”, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το Μεξικό θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Kατά μήκος του Ρίο Γκράντε. Κοντά στα «κρυστάλλινα σύνορα», όπως τα είχε ονομάσει ο Κάρλος Φουέντες. Με τον ήλιο να πυρώνει το πρωί και τις νύχτες η γη να ανασαίνει με κρύο χνώτο. Αυτή ένωση όλων των στοιχείων (παρθένος τόπος-σκληρό τοπίο) είναι που έχει διαμορφώσει την κουλτούρα στο Μεξικό.

Η μουσική, οι τέχνες, το στυλ των ανθρώπων, ακόμη και τα φαγητά τους είναι μπολιασμένα από αυτήν την ανεξίτηλη τραχύτητα που, όταν τη γνωρίσει, σου μεταδίδει μια πρωτόγνωρη ενέργεια. Αν πρέπει να περιοριστούμε στη μεξικανική κουζίνα, τότε θα έχουμε να κάνουμε με γεύσεις που έρχονται από πολύ μακριά, που έχουν προσμείξεις από τους κονκισταδόρες και που, τελικά, είναι τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά μας. Γι’ αυτό άλλωστε τη λατρεύουμε.

Την ίδια «λατρεία» θα γευτούν και οι τυχεροί που θα βρεθούν στη μεξικανική βραδιά που ετοιμάζει το Fuga Restaurant, με αφορμή την επιστροφή των επιτυχημένων «Jam Sessions στην Κουζίνα». Βοηθάει και η έναρξη του καλοκαιριού που ανεβάζει τη διάθεση και σε κάνει να ζητάς κάτι εξωτικό. Να συνδεθείς με το μαγικό ρεαλισμό του Μεξικού.

Αριστερά ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης και δεξιά ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ, Ebbe Vollmer.

Tην Τετάρτη 29 Μαΐου, ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Ebbe Vollmer στον ανανεωμένο χώρο “Casa Jaguar” στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο σεφ θα συνδυάσουν την τέχνη τους και θα παρουσιάσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες επηρεασμένες από το Μεξικό, με τη συνοδεία της ultra premium τεκίλας Casamigos.

Στην πραγματικότητα, αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα συναντηθούν δύο διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες. Όχι με τη λογική του άγονου πειραματισμού, αλλά με στόχο να συνδυαστούν αρμονικά και να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο μενού degustation, το οποίο θα αποτελέσει ένα ταξίδι σταθμό στην κληρονομιά και τις αυθεντικές γεύσεις του Μεξικού.

Η Casamigos είναι μια ultra-premium τεκίλα, πολλάκις βραβευμένη, από 100% γαλάζια αγαύη Weber.

Αυτό που ενώνει τους δύο σεφ είναι ότι ακολουθούν και ασπάζονται τη λογική του “less is more”, κάτι που τους δίνει αφάνταστη δημιουργική ελευθερία στα πιάτα τους, αποδίδοντας παράλληλα ξεκάθαρες γεύσεις και άψογες υφές, μέσα από μια προσεγμένη επιλογή εποχιακών υλικών από μικρές παραγωγές παγκοσμίως.

Τα πιάτα που θα γευτούν οι τυχεροί της βραδιάς είναι ενδεικτικά των εκπλήξεων που τους περιμένουν: Oyster, tepache de piña, Casamigos mezcal / Aguachile, sal de gusano, hoja Santa,  gamba roja, koji / Taco macho, short rib, chipotle, tamarind, corn/  Casamigos Tequila, Yuzu chocolate και πολλά άλλα.

Τα πιάτα που θα γευτούν οι τυχεροί της βραδιάς είναι ενδεικτικά των εκπλήξεων που τους περιμένουν.

Η τεκίλα Casamigos θα συμπληρώσει το μεξικάνικο σκηνικό, με τους παρευρισκόμενους, εκτός από τις δημιουργίες των δύο chefs, να έχουν την ευκαιρία επίσης να δοκιμάσουν εύγεστα cocktails με την ultra-premium τεκίλα, διά χειρός του Έλληνα World Class Bartender 2018, Αχιλλέα Πλακίδα. Το σκηνικό που θα στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, σε συνδυασμό με το μενού που θα αναπτυχθεί, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου.

Το σκηνικό που θα στηθεί στους κήπους του Μεγάρου, με αφορμή το «Jam Sessions στην Κουζίνα» του Fuga Restaurant, είναι εξόχως δελεαστικό: λίγα μόλις μέτρα από την πολύβουη καθημερινότητα, ανάμεσα σε γεύσεις, μουσικές και αισθήσεις ενός μακρινού πολιτισμού, ένα μικρό μέρος της πόλης θα αποκτήσει μια διαφορετική υφή της πραγματικότητας. Ολότελα διαφορετική από των υπολοίπων. Αυτό κι αν είναι σπάνια εμπειρία.

 

//ΙΝFO
Κόστος κατ’ άτομο χωρίς κρασί, 80 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Τηλέφωνο κρατήσεων, 210 7242979 . Fuga Restaurant: Κόκκαλη 1, Αθήνα, (είσοδος απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία).

 

Διαβάστε ακόμα: Πικ-νικ στο κέντρο της Αθήνας – Φρέσκια πρόταση στην ταράτσα του ξενοδοχείου The Foundry.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro