Έρχεται Pop-up εκδοχή του Funky Gourmet στην Costa Navarino

Το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό, έκλεισε τον Ιανουάριο και θα επανέλθει εντός του Hilton το 2020. Προηγουμένως όμως, θα κάνει μια «στάση» στο φημισμένο resort για να προτείνει νεο-Μεσσηνιακές γεύσεις με την πιο avant-garde ματιά.

 

Η μεσσηνιακή σαλάτα… αλλιώς.

Πριν λίγους μήνες μάθαμε ότι το Funky Gourmet κλείνει για να ανοίξει εντός του Hilton το 2020. Πριν λίγες εβδομάδες όμως ανακοινώθηκε και κάτι άλλο: Η TEMES, ιδιοκτήτρια του περίφημου resort Costa Navarino, ανακοίνωσε την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του κτιρίου που διαχειρίζεται η Hilton, από τον τουρκικό όμιλο Dogus. Έτσι, η συνεργασία της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου, των δημιουργών και σεφ δηλαδή του αστεράτου εστιατορίου, με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Costa Navarino ήδη από το φετινό καλοκαίρι, δεν αποτελεί έκπληξη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή τους στην Καθημερινή, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος είχαν ερωτηθεί αν γνωρίζουν να φτιάχνουν… πατάτες γιαχνί. Απηχώντας τη γνωστή «ρετσινιά» της μοριακής γαστρονομίας που απαξιώνει τις παραδοσιακές γεύσεις και αναζητεί στις παρασκευές της υφές που ευνουχίζουν τη γεύση και καλλιγραφούν προς χάριν της όψης.

Είχαν απαντήσει τότε ευθαρσώς πως όχι μόνο ξέρουν, αλλά είχαν δώσει και κάποια μυστικά για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει πατάτες γιαχνί με καλύτερο τρόπο. «Είμαστε φαγητένιοι» είχαν αναφωνήσει με ένα στόμα. Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση τι σημαίνει «φαγητένιος» και μαζί λεπταίσθητος καλλιτέχνης, σήμερα. Να τρως κάτι που δεν έχει να ζηλέψει από τη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού, αλλά είναι με τέτοιο τρόπο επεξεργασμένο και δομημένο που θα σου αναδεικνύει υφές και αρώματα με φινέτσα που κανένα ερασιτεχνικό πιάτο (όσο αγάπη κι αν περιέχει) δεν μπορεί να σου προσφέρει.

Oι δημιουργοί του εκλεκτού διάστερου Funky Gourmet αποφάσισαν να βουτήξουν βαθιά στα προϊόντα και τις συνταγές της Μεσσηνίας.

Το μεσσηνιακό παστέλι, αλλιώς.

Το ίδιο ισχύει και με την περιβόητη ελληνικότητα των πιάτων. Η σπουδαιότητα του σεφ δεν φαίνεται, άλλωστε, αν κοιτάξει αφ’ υψηλού τις ντόπιες συνταγές, θεωρώντας πως μόνο η Εσπερία είναι σε θέση να του προσφέρει εκλεκτές ιδέες. Αυτή τη σπουδαιοφάνεια κανένας αξιόλογος σεφ δεν τη χρειάζεται και δεν την διεκδικεί.

Oι δημιουργοί του εκλεκτού διάστερου Funky Gourmet αποφάσισαν να βουτήξουν βαθιά στα προϊόντα και τις συνταγές της Μεσσηνίας, να τις πειράξουν, να τις παντρέψουν με νέες τεχνικές, να τους δώσουν μια διάσταση μοντερνισμού δίχως να διαστρεβλώσουν την πηγαία ομορφιά τους. Το πάντρεμα θα γίνει σε έναν εμβληματικό χώρο, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Η σύμπλευση θα γίνει αυτό το καλοκαίρι και είναι δεδομένο πως θα συζητηθεί.

Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet μέσα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα εστιατόριο που κατέχει δύο αστέρια Michelin θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. To Navarino Bay, η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino, θα φιλοξενήσει το εστιατόριο στο νέο, υπόσκαφο golf club.

Ο χώρος του Navarino Bay με το υπόσκαφο golf club. Εκεί θα στεγαστεί το εστιατόριο.

Κάτι που σημαίνει ότι οι τυχεροί πελάτες θα έχουν ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και ταυτόχρονα θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής & μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

Αυτό, φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμβεί αν προηγουμένως οι δύο σεφ δεν είχαν αποφασίσει να μελετήσουν εις βάθος την μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα. Να που η «ρετσινιά» για τους πρωτοπόρους μοριακούς είναι, τελικά, και ένα κενό γράμμα.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα εστιατόριο που κατέχει δύο αστέρια Michelin θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών.

Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να συνδυάσουν τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας, και αναδείξουν όλα αυτά με avant-garde τεχνικές, μεταμορφώνοντας ένα δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.

Οι δημιουργοί του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.

Το μενού στο Funky Gourmet ζωντανεύει μέσα από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που συνθέτουν έναν απολαυστικό, διαδραστικό καμβά για όλες τις αισθήσεις και ανεβάζουν τη μεσσηνιακή κουζίνα σε νέα γαστρονομικά ύψη. Οι σεφ ανέφεραν σχετικά: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά».

 

//ΙNFO

Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.

Κρατήσεις: Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.

Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.

 

Διαβάστε ακόμα: PittaBun, η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro