Alia Brasserie: Γαλλική Γευσιγνωσία μες στη Σαρακοστή

Το Astir Palace σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία σας προσφέρουν όχι μία αλλά πολλές γεύσεις από Γαλλία σε ένα ενδιαφέρον μενού γευσιγνωσίας.

 
 Το Alia Brasserie του Astir Palace θα σας ταξιδέψει σε γαλλικά μονοπάτια με ένα μενού πέντε πιάτων édition limitée.

Το Alia Brasserie του Astir Palace θα σας ταξιδέψει σε γαλλικά μονοπάτια με ένα μενού πέντε πιάτων édition limitée.

Η Ισπανία μπορεί να κρατάει τα σκήπτρα στη μοριακή κουζίνα, αλλά η Γαλλία παραμένει η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της γαστρονομίας. Για να το γιορτάσει, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια παγκόσμια ενέργεια, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από χίλιοι σεφ και εστιατόρια. Την ενέργεια συντονίζει ο σεφ Alain Ducasse. Η πρωτοβουλία «Goût de France», στην οποία συμμετέχει και το Astir Palace υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας, γιορτάζει τη γαλλική κουλτούρα και κουζίνα, διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στις 19, 20 και 21 Μαρτίου, στο εστιατόριο Alia Brasserie στον Αστέρα.

Η τιμή του μενού γευσιγνωσίας είναι €76/άτ. και περιλαμβάνει τα κρασιά, καθώς και πιάτα που δεν θα ξαναβρείτε εύκολα, όπως αβγά φραγκόκοτας με πράσινα σπαράγγια και crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου.

Απόλαυσε το ειδικό μενού γευσιγνωσίας ετοιμασμένο από τον executive chef Στράτο Καλαθάκη, το οποίο θα συνοδεύεται από γαλλικές ετικέτες κρασιών από τις 19.00-22.30. Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις το κρασί σου και μια επιλογή γαλλικών τυριών στο Αlia lounge & bar από τις 12.00. Η τιμή του μενού γευσιγνωσίας είναι €76 το άτομο και περιλαμβάνει τα κρασιά, καθώς και πιάτα που δεν θα ξαναβρείτε εύκολα, όπως μαλακά βρασμένα αβγά φραγκόκοτας με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου, και καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου “Choron” και παραδοσιακή πατάτα au gratin.

Για τους λάτρεις των γαλλικών τυριών και κρασιών, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας, «L’art des Fromages & Vins», το Σάββατο 20/3 από τις 19.30-21.00, από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines). Ο Γιώργος Κυριακόπουλος είναι ο κατεξοχήν ειδικός να σας μυήσει στα γαλλικά τυριά, αφού είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή 250 σπάνιων και εκλεκτών τυριών. Ο Γιώργος Φλούδας, επαγγελματίας sommelier και ερασιτέχνης εραστής του κρασιού θα διδάξει τα μυστικά του σε οινολάτρεις κάθε επιπέδου, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους wine tasters.

//Για πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το 210 8902000 ή μπείτε στο www.astirpalace.com

Διαβάστε ακόμα: Marathos, το πιο γευστικό on line κατάστημα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro