Τριπλή απόλαυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο Βασίλης Δημαράς επισκέφθηκε το "πρυτανείο" της αθηναϊκής ριβιέρας, το βρήκε σε μεγάλα κέφια και προτείνει τα κορυφαία πιάτα σε τρία εστιατόρια της χερσονήσου.

 

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, ο Nobu Matsuhisa θα βρίσκεται αυτοπροσώπως στο Matsuhisa Athens του Αστέρα. Αυτό όμως είναι μονάχα ένα από τα highlights του καλοκαιριού στο παραμυθένιο resort. Aκολουθούν 3 επιπλέον γαστρονομικοί λόγοι που αξίζει να κατέβετε όλο το καλοκαίρι, μέχρι το ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης:

asteras2

Εκτός από θαλασσινούς μεζέδες στο “Taverna 37” θα απολαύσεις κι ένα ζουμερό ψητό κοτόπουλο συνοδεία ψητών λαχανικών. Δεξιά, μανούρι τυλιγμένο σε φύλλο, πασπαλισμένο με σουσάμι, θυμάρι και μέλι.

Taverna 37

O πρώτος ακούει στο όνομα «Taverna 37». Στην όμορφη και περιποιημένη παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Arion, εκεί που σκάει το κύμα, σε ένα άκρως νησιώτικο σκηνικό, θα βρεις το εν λόγω εστιατόριο. Στα γαλανόλευκα καρό ντυμένα τραπεζάκια του, θα απολαύσεις ελληνικούς και κυρίως θαλασσινούς μεζέδες, αλλά και μαγειρευτά ημέρας (κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό).

Από τα ορεκτικά, ξεχώρισα το μανούρι τυλιγμένο σε φύλλο, πασπαλισμένο με σουσάμι, θυμάρι και μέλι· το σωστά ψημένο χταπόδι με ένα απαλό λαδολέμονο και ρίγανη· το τηγανητό καλαμάρι, χωρίς ίχνος λαδιού, με μια ιδιαίτερη σάλτσα ταρτάρ, καθώς και τις χρυσαφένιες ροδέλες πατάτας συνοδεία θυμαριού και χοντρού αλατιού.

Για σπάνια γαλομυζήθρα από την Άνδρο και μιξ γκριλ θαλασσινών με ελαφριά σκορδαλιά, με το μαγιό, εκεί που σκάει το κύμα.

Προτού, όμως, συνεχίσω με τα κυρίως, πρέπει να σας πω ότι το ντιπ από μους γαλομυζήθρας από την Άνδρο που άνοιγε το χορό όχι μόνον αξίζει, αλλά είναι από τα διαμάντια του καταλόγου (γαλομυζήθρα είναι ένα απλοϊκό τυρί, σχεδόν πρωτόγονης τυροκόμισης, που δύσκολα το βρίσκεις στο εμπόριο).

Για τη συνέχεια, ζήτησα ένα mixed grill θαλασσινών με γαρίδες, σφυρίδα, λαβράκι και σαρδέλες. Οι γαρίδες ήταν τραγανές, το λαβράκι ζουμερό, οι σαρδέλες ιδανικά ψημένες και η σφυρίδα βαθιά νόστιμη. Κι όλα αυτά, συνοδεία μιας ελαφριάς σκορδαλιάς και ψητών λαχανικών. Να σημειωθεί ότι στην «Taverna 37», απολαμβάνεις μια χαλαρή και αυθεντικά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, αφού και με το μαγιό σου να πας, κανείς δεν θα σου πει τίποτα.

garida1-1190

Γαρίδες τυλιγμένες σε φύλλο κανταϊφι.

//Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12:00-18:00 (αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες)
Τηλέφωνο: 210 8901 737.

 

Στην επόμενη σελίδα: Στο «Il Tramonto» για ηλιοβασίλεμα α λα Ιταλικά.

1 2 3

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro