Il Tramonto
Ο δεύτερος λόγος να εκδράμεις στο Καβούρι έχει ιταλική γοητεία: Στον καταπράσινο από γκαζόν εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Arion που βλέπει θάλασσα βγάζουν τραπέζια ντυμένα στα λευκά και σερβίρουν ιταλικά μια πολύ καλή εκδοχή της γειτονικής κουζίνας.
Τραγανές κροκέτες ρυζιού με γέμιση παρμεζάνα-μοτσαρέλα, μπαλάκια από κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα φράουλας, καπνιστός σολομός με αγιολί και λαδολέμονο, καθώς και καρπάτσιο τόνου πασπαλισμένο με φιστίκι και ντρέσιγκ γλυκιάς μουστάρδας ήταν στις επιλογές μου, για να κάνω ένα ζέσταμα και να περάσω ομαλά στα ριζότι.
Δοκίμασα τόσο εκείνο με τα μανιτάρια και το λάδι τρούφας (κρασάτο, με μία μπάλα από κατσικίσιο τυρί από πάνω) όσο κι αυτό με τις γαρίδες (ελαφρώς αλμυρό από τα αβγά σολομού που το στόλιζαν, αλλά και με πολλά κομμάτια από κολοκυθάκι να το γλυκαίνουν στο τέλος). Και τα δύο ήταν σωστά χυλωμένα και φανέρωναν άψογη τεχνική.
Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Μυτιλήνης.
Στο κυρίως θέμα τώρα: στήθος κοτόπουλου με τραγανή κρούστα από παρμεζάνα και σιμιγδάλι με σάλτσα γκοργκοντζόλας (λίγο υποτονική για τα δικά μου γούστα, λόγω της αγάπης μου γι’ αυτό το τυρί)· μοσχαρίσιο φιλέτο (εξαιρετικά ψημένο) με πουρέ μελιτζάνας και εξίσου ενδιαφέρουσα σάλτσα από ντομάτα και ελιά· Rib-eye σε σάλτσα κόκκινου κρασιού πάνω σε πουρέ πατάτας, καθώς και ζουμερό φιλέτο λαβράκι με καραμελωμένο σικορέ.
Το γλυκό επίλογο έγραψαν τόσο η μους λευκής σοκολάτας με επίγευση από λάιμ και κραμπλ φουντουκιού, η οποία ήρθε συνοδεία παγωτού καραμέλας-αμυγδάλου, όσο και η βελούδινη μους μασκαρπόνε με αρωματικό καφέ espresso και κονφί mango.
Θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι την ευθύνη για τα γευστικά αποτελέσματα τόσο στην «Taverna 37» όσο και στο «Il Tramonto» έχει ο executive chef Στράτος Καλαθάκης και η πολυπληθής ομάδα του.
//Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19.00-24.00
Τηλέφωνο: 210 8902 000 | 210 8901 724.
Στην επόμενη σελίδα: «Γαλάζια Χύτρα», το ατέλειωτο comeback του εμβληματικού chef Χρύσανθου Καραμολέγκου