Astir Chytra1-1190

Το όμορφο μπαλκόνι της Γαλάζιας Χύτρας με τη μοναδική θέα στον κόλπο του Αστέρα.

Γαλάζια Χύτρα

Για ακόμα μία χρόνια, το gourmet εστιατόριο του κέντρου (Hytra) τραβάει πλώρη για το «καλοκαιρινό» του σπίτι, στο ξενοδοχείο Westin του Αστέρα. Το μενού είναι γεμάτο εκπλήξεις και φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου που ξέρει όσο λίγοι να εκσυγχρονίζει την γαστρονομική μας παράδοση και να τη μπολιάζει με επιρροές από την υπόλοιπη μεσόγειο.

studioreskos_9450-1190

Τηγανητές σαρδέλες πασπαλισμένες με μαύρο και άσπρο σουσάμι, συνοδευμένες από μαρμελάδα σύκο και τραγανή κομπόστα λεμονιού.

Μη χάσετε τις τηγανητές σαρδέλες πασπαλισμένες από μαύρο και άσπρο σουσάμι με μαρμελάδα σύκο και τραγανή κομπόστα λεμονιού.

Οι φετινές εμπνεύσεις του Χρύσανθου, οι οποίες υλοποιούνται διά χειρός του sous-chef Κριστιάν Κηπουρού, έχουν χρώμα άκρως καλοκαιρινό. Για αρχή, δοκίμασα το καλαμάρι με μανιτάρια και τηγανητή ψίχα λεμονιού (τόσο ξινή, αλλά και τόσο νόστιμη) με μια βινεγκρέτ από τρεις διαφορετικές μουστάρδες· τις τηγανητές σαρδέλες πασπαλισμένες από μαύρο και άσπρο σουσάμι με μαρμελάδα σύκο και τραγανή κομπόστα λεμονιού – ίσως το signature dish του φετινού μενού· τη φέτα φούρνου που σερβίρεται πάνω σε καρπούζι, σκεπάζεται από καραμελωμένη ζάχαρη και περιχύνεται από μια δροσερή βινεγκρέτ δυόσμου· και τις ελαφρώς «σπιρτάτες» γαρίδες που είχαν μαριναριστεί σε γιαούρτι, τσίλι, λάιμ, και παρουσιάζονταν πάνω σε πιτούλες με μια κανελάτη σάλτσα τομάτας και βασιλικού που μοσχομύριζε.

studioreskos_9480-1190

Φιλέτο λαβράκι σε μεξικάνικη εκδοχή, με guacamole και βινεγκρέτ από jalapeños.

Η συνέχεια ήταν αναλόγως εκρηκτική σε αρώματα: φιλέτο λαβράκι σε μεξικάνικη εκδοχή με guacamole και βινεγκρέτ από jalapeños· εξαιρετικά μαλακό φιλέτο αρνιού -αναφορά στη βόρεια αφρική- μαριναρισμένο με χαρίσα και μέντα, με πουρέ ψητής μελιτζάνας που σου χάριζε μια καυτερή αλλά και γλυκιά γεύση ταυτόχρονα, καθώς επίσης κι ένα φινετσάτο μοσχαρίσιο φιλέτο σε γιαούρτι, μέλι και ταχίνι, που ήταν το πιάτο ημέρας.

studioreskos_9504-1190

Η αμαρτωλή μους σοκολάτας γάλακτος και bitter με πιπεράτο παγωτό σετσουάν και γλυκό ντοματάκι.

Το φινάλε ήταν εξίσου ιντριγκαδόρικο και άξιο της παράδοσης του Καραμολέγκου στα γλυκά: Δοκίμασα μια μους σοκολάτας γάλακτος και bitter σοκολάτας με εξαιρετική υφή που “έπαιζε” όμορφα με το πρωτότυπο, πιπεράτο παγωτό σετσουάν και ένα γλυκό ντοματάκι. Τέλος ένα απαλό, κοκκώδες γαλακτομπούρεκο με σταφίδες, χουρμάδες και σιρόπι ροδόνερου – μια αρμονία μεσανατολίτκης εγένειας που θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα.

//Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 19:30 – 00:30
Τηλέφωνο: 210 8902 000, 210 8902 137.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου.

 

1 2 3

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top