18 διαμαντάκια για την κάβα σας

Όσα δοκιμάσαμε και επιλέξαμε στο «ΓΕΝΚΑ WINE FAIR».

 
2

Σούπερ ήταν. Πανίσχυρα διεθνή brand names (Antinori. Guigal, Hugel, Baron Philippe de Rothschild, Robert Mondavi κ.ο.κ.) και σε αρκετές περιπτώσεις κόσμο από την ίδια τη φίρμα να σερβίρει.

Έχουν ήδη περάσει λίγες εβδομάδες από τότε που η εταιρεία αντιπροσωπείας και διανομής ΓΕΝΚΑ διοργάνωσε την ετήσια γευσιγνωσία της και ακόμα τα αρώματα και οι γεύσεις δεν λένε να ξεκολλήσουν από το μυαλό.

Άλλωστε, δεν έχει κάποιος συχνά την ευκαιρία να δοκιμάσει μερικές από τις σπουδαίες εισαγωγές της εταιρείας, οι οποίες μάλιστα διανθίστηκαν από μια εξαιρετική συλλογή σύγχρονων και παλαιωμένων εγχώριων ετικετών, τις οποίες παρουσίασαν οι ίδιοι οι παραγωγοί, συλλογή που περιλάμβανε και αρκετές κάθετες γευσιγνωσίες.

10710916_794147753957223_7983858211601699823_n

Είναι εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό ότι τέτοιες οινοφιλικές εκδηλώσεις θεωρούνται πια φυσιολογικές. Ότι γίνονται εύκολα προορισμός μιας εξόδου με χαλαρό ντύσιμο (κακώς).

1AYALA - Brut NatureChampagne Ayala, Brut Nature NV: Οι φανατικοί των κατάξηρων αφρωδών σίγουρα έχουν την Ayala σε περίοπτη θέση, αφού ειδικεύεται στις Σαμπάνιες χωρίς dosage. Η ανθώδης «Brut Nature» απλώς ηλεκτρίζει με οξύτητα που τσακίζει κόκαλα!

 

2-00872531_isBouchard, Meursault 2012: Όσοι δεν αντέχουν οικονομικά το αριστοκρατικό «Puligny 1er Cru Chaloumaux», θα βρουν έντονες συγκινήσεις και στο πιο προσιτό «Meursault». Mineral χαρακτήρας, ανθώδες στόμα και δομή για 7ετή παλαίωση.

 

3-2651Jermann, Vintage Tunina 2012: Επικό, πολυποικιλιακό κρασί από τον μεγάλο παραγωγό του Friuli. Λουλούδια σε φόντο μελιού και ξηρών καρπών στη μύτη, πλούσιο σώμα, κρεμώδης αίσθηση και εξαιρετική οξύτητα στο στόμα. Τέλειο!

 

 

4-magnum_de_vin_blanc_des_domaine_ott_clos_mireille_blanc_de_blancOtt, Blanc de Blancs 2013: Ένα πολυαγαπημένο λευκό από τις ποικιλίες Rolle και Semillon. Κρίμα που ζει στη σκιά των μεγάλων ροζέ του Ott, αφού είναι και το ίδιο εξίσου μεγάλο. Κρυστάλλινη, αριστοκρατική παρουσία και φοβερό μάκρος.

 

5-600x240rotateSanta Digna, Gewurztraminer Reserva 2012: Πόσο «Reserva» μπορεί να είναι ένα «Gew» από την Χιλή; Ο παραγωγός το λέει και το εννοεί, αφού αυτό το κρασί- έκπληξη διαθέτει καρυκευμένο με κουρκουμά εξωτισμό, πάχος και υπέροχη οξύτητα.

 

6-NV_COOPERS_CREEK_PREMIUM_SAUVIGNON_BLANC_PNGCoopers Creek, Sauvignon Blanc 2013: Το Νεοζηλανδέζικο αυτό «Sauvignon» καταφέρνει πάντα να ξεμυαλίζει με κλάση! Το 2013 δεν αποτελεί εξαίρεση, διαθέτοντας άγρια gooseberry στη μύτη και τσαχπίνικη φρεσκάδα στο στόμα.

Αμέτρητα τα εξαιρετικά κρασιά που θα μπορούσα να αναφέρω, όμως επειδή κάπου πρέπει να σταματήσεις, ιδού μια ποθητή μίνι συλλογή.

Βοσινάκης, Μαντινεία 2013: Ο μικρός αυτός παραγωγός εξειδικεύεται στο Μοσχοφίλερο παράγοντας μόνο μία «Μαντινεία»! Η επιλογή του πάντως τον δικαιώνει, προσφέροντας όγκο και πάχος που υποστηρίζεται από flavor ροδοπέταλων και λίτσι.

8-2009Λυραράκη, Δαφνί: Η σπάνια ποικιλία του Ηρακλείου διασώζεται από τον εξαιρετικό παραγωγό του Αλαγνίου και προσφέρει ένα απόλυτα ισορροπημένο κρασί με χαρακτηριστικά φυτικά αρώματα δάφνης, στα οποία και οφείλει το όνομά της.

 

Οtt, Domenieres 2013: Τα ντροπαλά περάσματα άγουρων φρούτων και ορυκτών αυτού του πρίγκιπα από την Προβηγκία είναι το πρελούντιο για γευστική δύναμη, ατέλειωτη επίγευση και αριστοκρατική παρουσία. Απλώς, η επιτομή του ροζέ!

10-guadoAntinori, Guado al Tasso 2011: Έργο οινικής τέχνης από το Bolgheri, με μέντα, δυόσμο, βιολέτα και μούρα να συνθέτουν την παλέτα του. Μέτριο σώμα, αλησμόνητη υπογραφή γραφίτη και δωρική αυστηρότητα που εγγυώνται παλαίωση 20ετίας.

 

11-miguel-torres-perpetual-priorat-doca-spain-10341075Torres, Perpetual Priorat 2011: Διαμάντι από τις σχιστολιθικές πεζούλες του Priorat. Σταφίδες, αποξηραμένα χρένα και μαύρα φρούτα στη μύτη, φοβερή δομή και ατελείωτη επίγευση στο στόμα. Εκρηκτικό flavor που τινάζει τα μυαλά! + 10 χρόνια.

 

12-Miguel-Torres-Santa-Digna-Cabernet-Sauvignon-Reserva-2009Santa Digna Cordillera Carignan 2009: Τα 80χρονα αμπέλια και το ιδανικό κλίμα των Άνδεων δίνουν ένα «Carignan»-ποίημα, γεμάτο με αρώματα κασίς. Το σώμα είναι πλούσιο, το στόμα καλοδομημένο και το τελείωμα γλυκόξινο. Ανοίξτε το μετά το 2020.

 

13-35Ρωξάνη Μάτσα, Syrah Natural 2012: Η επιτομή της ανοιχτοσύνης αυτό το φυσικό κρασί. Απίστευτη φρεσκάδα, ατελείωτη διάρκεια, λεπτοϋφασμένες τανίνες και πιπεράτη επίγευση, για το καλύτερο κρασί ever από το ιστορικό Κτήμα της Κάντζας.

 

 

14-mse-antinoriAntinori, Marchesi Chianti Classico Riserva 2011: Φλορεντίνικο flair γεμάτο με περάσματα τσαγιού, βιολέτας και γαρίφαλου. Ατελείωτο γευστικό μάκρος, μέτριο στόμα και τανίνες για σεμινάριο συνθέτουν ένα κρασί ράτσας. +10 χρόνια.

 

15-image_2415613_fullChâteau Tour d’ Eleveque 2011: Υπέροχο το νοτιογαλλικό αυτό κρασί, αφού είναι γεμάτο με αρώματα φρέσκων μαύρων φρούτων και διαθέτει τέλειες αναλογίες γλύκας, οξύτητας και τανινών. Το best ever «Tour d’ Eleveque».

 

16-mercouriredaaaΚτήμα Μερκούρη, Κτήμα 1997: Ένα ηδονικό κρασί στο απόγειο της εξέλιξής του. Το ποτήρι πλημμυρίζει από μνήμες βύσσινων, λίλιουμ και φασκόμηλου, ενώ η γεύση είναι σκέτο βελούδο μπολιασμένο με εκρηκτικό άρωμα στόματος.

 

17-510labΤσάνταλης, Μετόχι 2001 Magnum: Η μεγάλη φιάλη επέτρεψε στο σπουδαίο αυτό κρασί να αποκαλύψει κάθε πτυχή του μεγαλείου του, όπως το πολύπλοκο μπουκέτο λουλουδιών και μελανιού, το γευστικό μάκρος και τις νοστιμότατες τανίνες.

 

 

18-Kitrus_MalagouziaKitrus, Aglianico 2012: Νοστιμότατη εκ Κατερίνης εκδοχή του σταφυλιού από τη Magna Grecia. Πυκνό στη μύτη -με λουλούδια και ωμό κρέας σε πρώτο πλάνο- και στιβαρό στο στόμα, με ισχυρές τανίνες που απαιτούν μια 5ετία στη φιάλη.

 

Διαβάστε ακόμα: NOTIAS, μια βελγική μπίρα με ελληνικό σαφράν.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro