VEN-PARIKOS

Ο Γιάννης Παρίκος φωτογραφημένος στο εστιατόριο «Cash» από την Βενθεσικύμη Σούκουλη. Από τις 9 Απριλίου θα «μετακομίσει» (όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή) για το καλοκαίρι στο «Water Restaurant» του Sani Resort, στη Χαλκιδική.

Provence Delicatessen, Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981435: Ένα καταπληκτικό deli με τυριά, αλλαντικά, τρούφες, φουα γκρά και διάφορα άλλα γευστικά κομψοτεχνήματα. Ζητήστε από τον ιδιοκτήτη, Γιώργο Κυριακόπουλο, να σας ξεναγήσει στο θαυμαστό κόσμο των τυριών του Provence. Είναι εξαίρετος γνώστης – σίγουρα θα σας κάνει να θέλετε να αγοράσετε όλη τη βιτρίνα!

Το Provence Delicatessen στην Γλυφάδα.

Το Provence Delicatessen στην Γλυφάδα.

Κρεοπωλείο Παπούλιας, Πύρρωνος 4, Παγκράτι, Αθήνα, τηλ. 210 7518000: Και ποιος δεν ξέρει τον κύριο Παναγιώτη; Ό,τι κι αν αγοράσεις, από κρέας –φασιανό μέχρι λαγό–, αλλά και από τυρί, είναι πρώτης ποιότητας. Must το αρνάκι γάλακτος από την ορεινή Αρκαδία.

Στον Δασόκηπο θα βρείτε Ελληνικά προϊόντα τρούφας.

Στον Δασόκηπο θα βρείτε Ελληνικά προϊόντα τρούφας.

Δασόκηπος, 9ο χλμ. Ταξιάρχη – Αρναίας, Ορεινή Χαλκιδική, τηλ. 23710 24742, 697 4437641: Εδώ θα βρείτε τρούφες, κανθαρέλες, πορτσίνι…, και θα μάθετε τα πάντα για τα μανιτάρια από τον σωστό… δάσκαλο. Ζητήστε τον Νίκο Αθανασιάδη, είναι ένας νέος άνθρωπος που έκανε (θαυμαστά) το χόμπι του επάγγελμα. Από το 2010, ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Αν έχετε χρόνο και το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να κανονίσετε να πάτε για «κυνήγι» μανιταριών: εγώ το κάνω αρκετές φορές το χρόνο μαζί του, είναι καταπληκτική εμπειρία. dasokipos.gr

deGustibus

Το De Gustibus στην Μεταμόρφωση.

De Gustibus, Αγίων Θεοδώρων 21, Μεταμόρφωση, Αθήνα, τηλ. 210 284 8915: Ένα από τα πιο ενημερωμένα deli για τον επαγγελματία, αλλά όχι μόνο. Σολομός, φουα γκρά, χαβιάρι, κρέας, αλλαντικά κ.λπ. – όλα κορυφαίας ποιότητας γευστικά κομψοτεχνήματα. Ζητήστε ό,τι τραβάει η ψυχή σας από τον κύριο Κοσμά Πάτρα.

Ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν –πέντε καταστήματα στην Αθήνα: Ζαχαροπλαστείο-θεσμός, με ιστορία από το 1961. Τα γλυκά, τα σιροπιαστά, τα τσουρέκια του, όλα ένα κι ένα. Ασυναγώνιστο το (αγαπημένο μου) γαλακτομπούρεκο με φύλλο καταΐφι: το μυαλό μου είναι συνέχεια εκεί μέχρι να τελειώσει το ταψί! kosmikon.eu

//Ο Γιάννης Παρίκος είναι ο σεφ των εστιατορίων «Cash» (Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 212 1004772) και «Water Restaurant» (Asterias Suites, Sani Resort, Kασσάνδρα, Χαλκιδική, τηλ. 23740 99 400).

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί όλη η Θεσσαλονίκη μιλάει για το «Duck»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top