Ήταν από αυτά τα βράδια που ήθελα να βγω να πιώ και είχα την τέλεια δικαιολογία. Το Gin Joint, αυτός ο ναός του τζιν στην πλατεία Καρύτση, διοργάνωνε μια γιορτή, για να ανακοινώσει την καινούργια του φιλία με το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion στις Σπέτσες. Ούτε λόγος να το χάσω. Στολίστηκα λοιπόν και πήρα το δρόμο για το κέντρο.
Φτάνοντας, με υποδέχθηκε ένα όμορφο welcome cocktail με prosecco, τζιν και δαμάσκηνο, κάνοντας μια δροσερή εισαγωγή και δίνοντας μου μια ιδέα για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο υπόλοιπο της βραδιάς. Πήρα θέση σε ένα από τα σκαμπό της στοάς και χάζευα, ενώ απολάμβανα γουλιά γουλιά το cocktail μου.
Κάπου πάνω στο τραπέζι υπήρχε μια όμορφη γκραβούρα που απεικόνιζε το αναγνωρίσιμο με την πρώτη κτήριο του ξενοδοχείου. Πίσω ακριβώς ήταν το μενού της βραδιάς, το οποίο περιλάμβανε τα πέντε πιο αντιπροσωπευτικά κοκτέιλ από αυτά που θα σερβίρονται φέτος στα τρία μπαρ του ξενοδοχείου.
Το πήρα στα χέρια μου κι άρχισα να το χαζεύω και αμέσως να σκέφτομαι ότι το «The Verve Negroni» με φράουλα και λουίζα πολύ θα ήθελα να το απολαύσω στην ατμοσφαιρική βεράντα του Podeidonion. Έκλεισα τα μάτια, έφερα το ποτήρι στο στόμα και άφησα τις πρώτες σταγόνες του ισορροπημένου αυτού negroni να με συντροφεύουν, ταξιδεύοντας νοερά στις όμορφες Σπέτσες.
Η επιστροφή στην πραγματικότητα ήρθε με το «Pineapple & Sage». Ένα διαφορετικό gin tonic με φασκόμηλο και ανανά. Από τα ποτά που αγαπούν σ’ αυτό εδώ το μπαρ και, από ό,τι φαίνεται, ετοίμασε κι αυτό τις βαλίτσες του για το καλοκαίρι.
Όσοι ώρα γύριζα από τραπέζι σε τραπέζι μιλώντας με τους πρόσχαρους ανθρώπους του ξενοδοχείου για διακοπές, θάλασσες και ταξίδια, έκλεβα από δεξιά κι αριστερά τα γευστικά μεζεδάκια που είχε φτιάξει ο Σταμάτης Μαρμαρινός, τον οποίο παρεμπιπτόντως και φέτος θα δούμε να ιερουργεί στην κουζίνα του ξενοδοχείου.
Κάπου εκεί λοιπόν πρόσεξα ότι είχε κάνει την εμφάνισή του το διαβολεμένα κόκκινο «Bloody Berry». Μια παραλλαγή του γνωστού μας Βloody Mary, με παντζάρι και φράουλα. Νόστιμο και σαγηνευτικό ταυτόχρονα, το άφησα μόνο όταν ήρθε το «Sunny Side Sour», με κόλιανδρο, κουρκουμά και τζίντζερ, για να κλείσει με τον πιο όμορφο γλυκό, αλλά και πιπεράτο τρόπο τη βραδιά.
Μια βραδιά που σηματοδότησε την αρχή μιας καινούργιας φιλίας και με έκανε να δώσω υπόσχεση ότι σύντομα θα φτιάξω βαλίτσα και θα πλεύσω προς στις Σπέτσες.
//Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες, τηλ. 2298 074553
Διαβάστε ακόμα: Έχετε δοκιμάσει burger με βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης και μπέικον μαύρου χοίρου;