Give A Look At The Rock, δια χειρός Αλέξανδρου Γκικόπουλου

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά ανδρικά cocktails.

 

Το Give A Look At The Rock είναι ένα πολυδιάστατο κοκτέιλ, με άρωμα Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος δημιούργησε τη νέα λίστα του Quartier d’ Athénes, προτείνοντας cocktail-βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και το «Give A Look At The Rock,» ένα πολυδιάστατο κοκτέιλ, με άρωμα Ελλάδας.

Συστατικά
55 ml ούζο Μυτιλήνης Άδολο
30 ml χυμό λάιμ
15 ml σιρόπι τσίχλας (gomme syrup) Giffard*
15 ml πουρέ λευκόσαρκου ροδάκινου Ponthier**
15 ml βερμούτ Carlo Alberto Rosso
5 ml λικέρ κουφοξυλιά Giffard*
5 ml λικέρ ανανά Giffard*
2 ml σιρόπι γαρίφαλο
3 σταγόνες amargo bitters.

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος πίσω από τη μπάρα του Quartier d’ Athénesλ.

Εκτέλεση
Βάζουμε υλικά στο σέικερ και χτυπάμε απαλά. Προσθέτουμε παγάκια σε μια κούπα (soup cup) και αδειάζουμε το περιεχόμενο. Για γαρνιτούρα προσθέτουμε μια φέτα αγγούρι.

//Quartier d’ Athénes, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 7, Αθήνα. Τηλ: 215 500 3850.

⇒ [*Η εισαγωγή των λικέρ Giffard στην Ελλάδα γίνεται από την εταιρεία Tsaknakis Bros]
[Τον πουρέ λευκόσαρκου ροδάκινου Ponthier μπορείτε να το βρείτε στην κάβα Ανθίδης]

 

Διαβάστε ακόμα: Το Looney Bean είναι ένα «δάσος» με θέα όλη τη Θεσσαλονίκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro