Top 5 Top 5 ελληνικά Viognier

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

«Πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο».

To σπάνιο πλην αξιόλογο Viognier από την κοιλάδα του Ροδανού εξελίχθηκε σε ένα πολύ μοδάτο λευκό σταφύλι, με τις μετοχές του να εκτινάσσονται στα ύψη. Αυτό το οφείλει στη φήμη ορισμένων κρασιών που φτιάχνονται απ’ αυτό, με πρώτα και καλύτερα το υπερ-φινετσάτο Condrieu και το Côte Rôtie (που βεβαίως είναι ένα πλούσιο, ερυθρό κρασί από Syrah, στο οποίο όμως συμμετέχει και το Viognier με ένα ανώτατο 20%, προσφέροντας το χαρακτηριστικό του άρωμα).

Από τα μέσα των ’80s, με την αναγέννηση της φήμης των κρασιών των Côtes du Rhône, παρατηρήθηκε μια αύξηση στη ζήτηση του Viognier και η καλλιέργειά του επεκτάθηκε με επιτυχία στα ζεστά κλίματα της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια, τη Χιλή, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.

Στην Ελλάδα οι φυτεύσεις του ξεκίνησαν την προηγούμενη εικοσαετία, σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. Κι εμείς εδώ απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα του εγκλιματισμού του: πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Σοφιστικέ, πυκνό, με πολυπλοκότητα και στη γεύση», από το Κτήμα Σκούρα.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο bartender του Τhe Clumsies ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ελληνικού τελικού του World Class και ήδη ετοιμάζεται για τη Γλασκώβη, όπου τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός της διοργάνωσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro