Top 5 Top 5 ελληνικά Viognier

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

«Πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο».

To σπάνιο πλην αξιόλογο Viognier από την κοιλάδα του Ροδανού εξελίχθηκε σε ένα πολύ μοδάτο λευκό σταφύλι, με τις μετοχές του να εκτινάσσονται στα ύψη. Αυτό το οφείλει στη φήμη ορισμένων κρασιών που φτιάχνονται απ’ αυτό, με πρώτα και καλύτερα το υπερ-φινετσάτο Condrieu και το Côte Rôtie (που βεβαίως είναι ένα πλούσιο, ερυθρό κρασί από Syrah, στο οποίο όμως συμμετέχει και το Viognier με ένα ανώτατο 20%, προσφέροντας το χαρακτηριστικό του άρωμα).

Από τα μέσα των ’80s, με την αναγέννηση της φήμης των κρασιών των Côtes du Rhône, παρατηρήθηκε μια αύξηση στη ζήτηση του Viognier και η καλλιέργειά του επεκτάθηκε με επιτυχία στα ζεστά κλίματα της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια, τη Χιλή, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.

Στην Ελλάδα οι φυτεύσεις του ξεκίνησαν την προηγούμενη εικοσαετία, σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. Κι εμείς εδώ απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα του εγκλιματισμού του: πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Σοφιστικέ, πυκνό, με πολυπλοκότητα και στη γεύση», από το Κτήμα Σκούρα.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για 4η χρονιά το σοφιστικέ, comfort φαγάδικο του Vezené ανοίγει μεσημέρι τις Κυριακές του Δεκεμβρίου. Για να τρως, να πίνεις, να μοιράζεσαι και να γελάς σε γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς ο ουρανός βάφεται λουλακί πίσω από το Χίλτον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro