Top 5 Top 5 ελληνικά Viognier

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

«Πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο».

To σπάνιο πλην αξιόλογο Viognier από την κοιλάδα του Ροδανού εξελίχθηκε σε ένα πολύ μοδάτο λευκό σταφύλι, με τις μετοχές του να εκτινάσσονται στα ύψη. Αυτό το οφείλει στη φήμη ορισμένων κρασιών που φτιάχνονται απ’ αυτό, με πρώτα και καλύτερα το υπερ-φινετσάτο Condrieu και το Côte Rôtie (που βεβαίως είναι ένα πλούσιο, ερυθρό κρασί από Syrah, στο οποίο όμως συμμετέχει και το Viognier με ένα ανώτατο 20%, προσφέροντας το χαρακτηριστικό του άρωμα).

Από τα μέσα των ’80s, με την αναγέννηση της φήμης των κρασιών των Côtes du Rhône, παρατηρήθηκε μια αύξηση στη ζήτηση του Viognier και η καλλιέργειά του επεκτάθηκε με επιτυχία στα ζεστά κλίματα της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια, τη Χιλή, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.

Στην Ελλάδα οι φυτεύσεις του ξεκίνησαν την προηγούμενη εικοσαετία, σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. Κι εμείς εδώ απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα του εγκλιματισμού του: πέντε κορυφαία χρυσαφένια κρασιά, εύκολα αναγνωρίσιμα, που μοσχοβολούν βερίκοκο και ροδάκινο.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Σοφιστικέ, πυκνό, με πολυπλοκότητα και στη γεύση», από το Κτήμα Σκούρα.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro