«O Γιώργος Σκούρας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το Viognier στην Ελλάδα, φυτεύοντάς το στην Αργολίδα».

Viognier éclectique 2016, Κτήμα Σκούρα

O γαλλοτραφής οινολόγος και οινοποιός Γιώργος Σκούρας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το Viognier στην Ελλάδα, φυτεύοντάς το στην Αργολίδα. Από τις δυο ετικέτες που μας προτείνει εμείς δοκιμάζουμε το σοφιστικέ Viognier éclectique, στο οποίο το πυκνό εξωτικό φρούτο ξεπροβάλλει κάτω από δρύινο περιτύλιγμα. Πυκνό, με πολυπλοκότητα και στη γεύση, παράγεται από σταφύλια εν μέρει συμπυκνωμένα πάνω στο αμπέλι. Ζυμώνει και παλαιώνει για 12 μήνες σε καινούργια (50%) και δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και σφραγίζεται με βιδωτό πώμα. Η ένδειξη Σπηλίτσα στην ετικέτα παραπέμπει στην τοποθεσία του αμπελιού. (Π.Γ.Ε. Αργολίδα)

Ενδεικτική τιμή: €25.00

 

Στην επόμενη σελίδα: «Δυναμίτης, με φίνα δρύινη ανάσα», από το Κτήμα Παλυβού.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top