HK Star Serve TRAINING_2_HR

Το Σάββατο 11/1 20 έλληνες barmen θα δείξουν τις ικανότητές τους στον 1ο Τελικό Star Serve στον χώρο «ΑΘΗΝΕΟ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA.

Για τους περισσότερους ανθρώπους από εμάς -δηλαδή εμάς που καταναλώνουμε- το σερβίρισμα της μπίρας draught είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο: ο barman βάζει ένα ποτήρι κάτω από την αντλία, γεμίζει το ποτήρι με μπίρα και τέλος. Για τους ειδικούς όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Υπάρχει ο σωστός τρόπος.

Και αυτόν έρχεται να μας μάθει η ομάδα του Heineken Star Serve, που τον περασμένο χρόνο εκπαίδευσε περισσότερα από 450 άτομα στον σωστό τρόπο σερβιρίσματος μπίρας daught σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, 20 από αυτούς κατάφεραν και πήραν το «εισιτήριο» για τον 1ο Τελικό Star Serve, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2, στον χώρο «ΑΘΗΝΕΟ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA.

Λίγο πριν τον ελληνικό τελικό, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την ομάδα πίσω από το Heineken Star Serve και μας έμαθαν όλα τα μυστικά της μπίρας draught.

«Το σωστό σερβίρισμα της βαρελίσιας μπίρας μπορεί να απογειώσει την ευχαρίστηση του καταναλωτή».

Τι είναι το Heineken Star Serve;
Είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ποιότητας για την εκπαίδευση του προσωπικού των καταστημάτων, ώστε να σερβίρουν την τέλεια βαρελίσια Heineken. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την ποιότητα και αξία της μάρκας, όμως χρειάζεται και το ανάλογο σερβίρισμα.

Πώς κρίθηκαν οι 120 barmen και καταλήξατε στους 20 που θα συμμετέχουν στο Star Serve Final που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της HORECA;
Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς συμμετείχαν στο πρόγραμμα 110 καταστήματα πανελλαδικά. Τις εκπαιδεύσεις παρακολούθησαν 475 άτομα (προσωπικό και ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι κλπ). Ομάδα εξωτερικών συνεργατών, ειδικά εκπαιδευμένη στο πρόγραμμα, επισκέφτηκε τα καταστήματα και αξιολόγησε την διαδικασία παραγγέλνοντας μία μπίρα Heineken. Οι bartenders/barwomen με τις 20 υψηλότερες βαθμολογίες θα βρίσκονται στον τελικό.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον τελικό του Σαββάτου. Τι θα δουν όσοι βρεθούν εκεί;
Καταρχήν γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα δουν νοκ-αουτ αγώνες που θα κρίνονται σε λεπτομέρειες για να βγει ένας, ο οποίος και θα μας εκπροσωπήσει εμάς (Αθηναϊκή Ζυθοποιία) και το κατάστημά του, στον παγκόσμιο τελικό στο Άμστερνταμ.

heineken_kolaz1

Τα 5 βήματα για τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος μπίρας draught.

Τι σημαίνει «σωστός τρόπος σερβιρίσματος μπίρας draught»;
Για τις Lager/pilsner μπίρες είναι τα 5 βήματα του Star Serve. 1. πλύσιμο ποτηριού, 2. γέμισμα, 3. κόψιμο αφρού, 4. έλεγχος και 5. σερβίρισμα. Έτσι ο καταναλωτής θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι barman όταν σερβίρουν μπίρα draught;
Όταν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και δεν το κάνεις, μάλλον είναι λάθος. Αλλά αν δεν ξέρεις χρειάζεται να μάθεις, και οι πολλοί δεν το γνωρίζουν. Εδώ είναι που έρχεται το πρόγραμμα Star Serve να καλύψει την ανάγκη αυτή.

Υπάρχει κάποιο μυστικό για το σωστό σερβίρισμα της μπίρας draught;
Το μεγαλύτερο μυστικό είναι να έχεις πάθος για ποιότητα. Τα υπόλοιπα είναι απλά, δεν είναι πυρηνική φυσική. Απλά πράγματα είναι που δεν είναι και τόσο απλό να τα εφαρμόζεις.

Τι διαφορές έχει η μπίρα draught από τη μπύρα σε μπουκάλι;
Το σωστό σερβίρισμα της βαρελίσιας μπίρας μπορεί να απογειώσει την ευχαρίστηση του καταναλωτή, την κάνει πιο μαλακή, δίνει πιο φρέσκια αίσθηση, δροσερή, crispy και πιο ευκολόπιοτη.

 

Διαβάστε ακόμα: Το Άμστερνταμ δεν είναι μόνο coffee shops, αλκοόλ και πάρτι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top