Hummus με γλυκοπατάτα, nachos, και ωμά λαχανικά, από τον σεφ Σάββα Σμάλη

Ένα εύκολο, υγιεινό, μα πάνω από όλα γευστικότατο πιάτο από τον σεφ του Mahalo Civilized Food.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Ο σεφ του Mahalo Civilized Food Σάββας Σμάλης.

Ο σεφ του Mahalo Civilized Food Σάββας Σμάλης προτείνει μια συνταγή, γεμάτη γεύσεις και χρώματα, που μπορεί να μην θέλει πολύ κόπο αλλά σίγουρα ξέρει να ξεχωρίζει σε ένα γεύμα με τους φίλους σας.

Συστατικά:

200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
80 γρ. ζωμός από ρεβύθια
160 γρ. ψητή γλυκοπατάτα
40 γρ. ταχίνι
20 γρ. χυμό λεμόνι
15 γρ. αλάτι
10 γρ. κύμινο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο τορτίγιες
Διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύσεις και χρώματα.

1) Αφήνουμε για ένα βράδυ τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με αρκετό νερό, για να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μέρος του ζωμού.

2) Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά τις γλυκοπατάτες στον φούρνο με τη φλούδα τους (ανάλογα το μέγεθος αν είναι πολύ μεγάλες θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.

3) Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει το hummus μια ωραία υφή. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να είναι δροσερό κατά το σερβίρισμα.

4) Παίρνουμε μεγάλες τορτίγιες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα. Τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πάπρικα και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανές.

5) Κόβουμε λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως ντοματίνια, sticks κόκκινης πιπεριάς, αγγούρι, φλοίδες καρότου, αβοκάντο, τα οποία και τοποθετούμε πάνω στο πιάτο.

//Mahalo Civilized Food, Βέροιας 5, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 547 108.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 vegan/vegetarian «φαγάδικα» των Αθηνών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περισσότερο καλό κρέας στην πόλη: Το πιο ενδιαφέρον νέο στέκι του Κορυδαλλού αυτή τη φορά, έχει τα φόντα να γίνει υπερτοπικό σουξέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το μαγαζί, που από το 2010 έως το 2014 ψηφίστηκε 4 φορές ως το Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου από το περιοδικό Restaurant, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, κρατώντας ένα τραπέζι της βραδιάς εγκαινίων του για δύο τυχερούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όταν τα ψάρια πιάνουν στεριά, πηγαίνουν για ποτά στο The Clumsies. Και ο Βασίλης Δημαράς βγαίνει για ψάρεμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro