Hummus με γλυκοπατάτα, nachos, και ωμά λαχανικά, από τον σεφ Σάββα Σμάλη

Ένα εύκολο, υγιεινό, μα πάνω από όλα γευστικότατο πιάτο από τον σεφ του Mahalo Civilized Food.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Ο σεφ του Mahalo Civilized Food Σάββας Σμάλης.

Ο σεφ του Mahalo Civilized Food Σάββας Σμάλης προτείνει μια συνταγή, γεμάτη γεύσεις και χρώματα, που μπορεί να μην θέλει πολύ κόπο αλλά σίγουρα ξέρει να ξεχωρίζει σε ένα γεύμα με τους φίλους σας.

Συστατικά:

200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
80 γρ. ζωμός από ρεβύθια
160 γρ. ψητή γλυκοπατάτα
40 γρ. ταχίνι
20 γρ. χυμό λεμόνι
15 γρ. αλάτι
10 γρ. κύμινο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο τορτίγιες
Διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από γεύσεις και χρώματα.

1) Αφήνουμε για ένα βράδυ τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με αρκετό νερό, για να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μέρος του ζωμού.

2) Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά τις γλυκοπατάτες στον φούρνο με τη φλούδα τους (ανάλογα το μέγεθος αν είναι πολύ μεγάλες θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.

3) Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει το hummus μια ωραία υφή. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να είναι δροσερό κατά το σερβίρισμα.

4) Παίρνουμε μεγάλες τορτίγιες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα. Τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πάπρικα και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανές.

5) Κόβουμε λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως ντοματίνια, sticks κόκκινης πιπεριάς, αγγούρι, φλοίδες καρότου, αβοκάντο, τα οποία και τοποθετούμε πάνω στο πιάτο.

//Mahalo Civilized Food, Βέροιας 5, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 547 108.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 vegan/vegetarian «φαγάδικα» των Αθηνών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro