inyama-1190

Μεγάλα άνετα τραπέζια πάνω στο πλακόστρωτό, όμορφα φωτιστικά, καναπέδες με αναπαυτικά μαξιλάρια. Αυτό είναι το σκηνικό του Inyama

Η Μύκονος κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας. Και όχι άδικα. Φέτος, όμως, οι εκπλήξεις δεν σταματούν σε αυτό το ανεμοδαρμένο νησί. Η τελευταία μάλιστα έχει και διεθνές κύρος. Μιλάμε για το «Inyama». Το καινούργιο απόκτημα της Food Fund International, του διεθνούς ομίλου εστίασης που διαθέτει εστιατόρια στη Νότια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Λονδίνο. Μπορεί να άργησε λίγο να ανοίξει τις πόρτες του, αλλά το καινούργιο surf and turf restaurant (συνδυασμός κρέατος και θαλασσινών) στη μεγαλύτερη πλατεία της Μυκόνου, την πλατεία Αγίας Μονής, έχει βάλει ψηλά τον πήχυ και παίζει με προπονητή τον Έκτορα Μποτρίνι, του οποίου τη συνέντευξη που μας παραχώρησε διαβάσατε προ μηνός.

INYAMA CHEF BOTRINI AND TEAM-1190

Όλη η ομάδα επί ποδός με επικεφαλή τον Έκτορα Μποτρίνι.

Το σκηνικό που έχει στηθεί, για να υποδεχθεί αυτό το καινούργιο και κατά πολλούς τολμηρό εγχείρημα – εγώ πάλι πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του νησιού- είναι αυτό που περιμένεις να δεις: μεγάλα άνετα τραπέζια πάνω στο πλακόστρωτο, σούπερ φωτιστικά, καναπέδες με αναπαυτικά μαξιλάρια και όμορφα πανιά, για να σε προστατεύουν από τους αέρηδες. Για την ιστορία να πω ότι την ημέρα που το επισκέφτηκα έψαχνα όχι να προφυλαχτώ από τον αέρα, αλλά τον αναζητούσα απεγνωσμένα.

INYAMA MYKONIAN BRUSCHETTA-1190

Τα ορεκτικά του Inyama έχουν μια δόση «τρέλας». Αυτής του ευρηματικού Έκτορα.

Το γευστικό σκηνικό τώρα. Από την αρχή γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση του Έκτορα Μποτρίνι και της ομάδας του με «κορυφαίο του χορού» τον χρόνια συνεργάτη του Θοδωρή Ρουβά. Η γαστρονομική λοιπόν του τρέλα αποτυπώνεται στα ορεκτικά κατά κύριο λόγο, δηλαδή εκεί που έχει άμεση εμπλοκή. Έτσι τη γλάστρα που την ποτίζεις εσύ ο ίδιος με λαδόξιδο, για να σκάσει μέσα από τον χώμα-πολτό ελιάς η χωριάτικη σαλάτα που κρύβει από κάτω, δεν μου φάνηκε καθόλου φολκλόρ, αλλά πολύ «παιχνιδιάρικη» ιδέα.

Τα κρέατα που φέρνουν από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικής ποιότητας, όμως πρέπει να τα προσέξουν λίγο παραπάνω στο ψήσιμο, αλλά και στον τρόπο που τα σερβίρουν.
INYAMA OCTOPUS-1190

Χταπόδι με πολύχρωμα φασόλια, φύκια και μια σος μουστάρδας.

Το καλαμάρι Panzanella, με ελαφρύ ταραμά και μαρμελάδα λεμόνι, χωρίς ιδιαίτερες γευστικές εντάσεις, προετοίμασε το έδαφος για το αρκετά νόστιμο ψημένο χταπόδι, το οποίο συνοδευόταν από πολύχρωμα φασόλια, φύκια και μια σος μουστάρδας. Οι δε γαρίδες που ήρθαν τυλιγμένες σε φύλο κανταΐφι ήταν τραγανές και ζουμερές αλλά οι φράουλες που συνυπήρχαν στο πιάτο ήταν λίγο παραπάνω ξιδάτες.

INYAMA SHRIMP KATAIFI-1190

Ζουμερές γαρίδες τυλιγμένες σε φύλο κανταΐφι με φράουλες.

Στο κυρίως θέμα του «Inyama», το surf & turf, ένα έχω να πω: τα κρέατα που φέρνουν από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικής ποιότητας, όμως πρέπει να τα προσέξουν λίγο παραπάνω στο ψήσιμο, αλλά και στον τρόπο που τα σερβίρουν. Και εξηγούμαι αμέσως: τόσο το φιλέτο όσο και το cowboy steak είχαν ψηθεί λίγο παραπάνω και η σάλτσα που τα περιστοίχιζε τους έκλεβε τη νοστιμάδα τους. Αντί για αυτό θα τα προτιμούσα με σκέτο χοντρό αλάτι. Αντίθετα, τα pork spare ribs ήταν ακριβώς όπως έπρεπε: ζουμερά και τρυφερά.

INYAMA RIBS-1190

Τα κρέατα, τα φέρνουν από την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικής ποιότητας.

Εδώ, όμως, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στις άπαικτες τηγανητές πατάτες που ήταν παρούσες σε κάθε κρεατοεπιλογή. Χρυσαφένιες, τραγανές απέξω και μέσα μια σκέτη γλύκα που έσκαγε στο στόμα. Όσο για τη surf εκδοχή του μενού, επέλεξα να δοκιμάσω το φιλέτο ξιφία: βελούδινο φιλέτο, ιδανικά ψημένο, παρέα με αρωματικό κουσκούς και γλυκιά ratatouille που συνεργάζονταν αρμονικά.

INYAMA GOAT CHEESE ICE CREAM-1190

Το ιστορικό γλυκό του Etrusco του Έκτορα θα το δοκιμάσεις και εδώ: παγωτό από κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμονιού.

Ως που ήρθε και η ώρα για το επιδόρπιο: Ο Έκτορας θέλησε να βάλει στο «γλυκό» μενού του «Inyama» ένα από τα ιστορικά φινάλε του Etrusco. Αυτό που μόλις το δοκιμάσεις απλώς συγκινείσαι: θεϊκό παγωτό από κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμονιού. Ένα όνειρο. Άξια είναι και η «Μόκα αλά Παλαιά» με παγωτό καφέ, βανίλια και ιταλική μαρέγκα, όπως και το cannolo, ένα ελαφρύ μπισκότο γεμιστό με μοναδική σοκολάτα και σορμπέ από εξωτικά φρούτα. Όσο για το tiramisu με τη mousse μελιτζάνας βασισμένο σε συνταγή της γιαγιάς, άμα το έχει, ζητήστε το οπωσδήποτε.

INYAMA DAY VIEW 2-1190

Το σκηνικό σε προδιαθέτει να κάτσεις και το φαγητό σε ανταμείβει για την επιλογή σου.

//«Inyama», Πλατεία Αγίας Μονής, Χώρα Μυκόνου, τηλ. 2289025851.

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα των Παξών.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top