Στο νέο K for Kiku, το μενού με ceviche, burger και sushi κοστίζει 30€

Το όμορφο αδερφάκι του εμβληματικού κολωνακιώτικου Kiku, άνοιξε στο Ψυχικό. Με γεύσεις που γεφυρώνουν την Περουβιάνικη σπιρτάδα με την Ιαπωνική φινέτσα.

 
k-for-kiku-1

Το K for Kiku είναι το μικρό «αδερφάκι» του Kiku που μόλις άνοιξε στο Ψυχικό.

Αναρρωτηθήκατε ποτέ γιατί το μακρινό Περού είχε πρωθυπουργό με σχιστά μάτια καθ’όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90; Ο λόγος για τον Ιαπωνικής καταγωγής Αλμπέρτο Φουτζιμόρι που ανήκει σε μια σημαντική για το Περού κοινότητα που έφτασε στις Άνδεις στα τέλη του 19ου αιώνα, σε αναζήτηση χρυσού και άλλων ευκαιριών.

Θα πείτε, τί σχέση μπορεί να έχουν αυτά με το εκλεκτό σούσι στη χρεοκοπημένη Αθήνα. Μείνετε μαζί μας αγαπητέ αναγνώστη, και η αλήθεια θα σας αποκαλυφθεί. Οι Ιάπωνες του Περού λοιπόν έφεραν μαζί τους το γαστρονομικό μητρώο της πατρίδας τους και, παντρεύοντας τις πατρογονικές τους γεύσεις με τα αρώματα της λατινικής Αμερικής, γεννήθηκε η περίφημη κουζίνα Nikkei.

k-for-kiku_kolaz5

Πιάτα με πολύχρωμα συστατικά, έντονες γεύσεις, με λατινοαμερικάνικα υλικά και φίνες Ιαπωνικές τεχνικές.

Eίναι ίσως η πιο δοξασμένη από τις λεγόμενες fusion κουζίνες και έχει επηρεάσει πολλούς σεφ μεταξύ των οποίων και ο Nobuyuki Matsuhisa ο οποίος ωστόσο δεν έχει την ευρεσιτεχνία των “ηλεκτρισμένων” συνδυασμών ωμού ψαριού με τσίλι, λαϊμ, κρεμμύδι κ.α.

Αυτή την κουζίνα ευαγγελίζεται και το ολοκαίνουριο K for Kiku στο Ψυχικό. Πιάτα με πολύχρωμα συστατικά, έντονες γεύσεις, με λατινοαμερικάνικα υλικά -π.χ. πικάντικες πιπεριές-  και φίνες Ιαπωνικές τεχνικές. 

Όπως μαρτυρά το όνομα, το νέο στέκι είναι παρακλάδι του εμβληματικού KIKU, του πρώτου σπουδαίου Ιαπωνικού εστιατορίου των Αθηνών που παραμένει σε λειτουργία επί της οδού Δημοκρίτου, στο Κολωνάκι. Εκεί κυριαρχεί η παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα, οι πρώτες ύλες είναι δυσεύρετες και οι τιμές αρκετά -έως πολύ- υψηλότερες από το “K” των βορείων.

stamatis-skriapas-yujiro-harada

Αριστερά ο Executive Chef, Σταμάτης Σκριάπας, μαζί με τον sushi chef του K for Kiku, τον Ιάπωνα Yujiro Harada.

Όμως οι δύο διευθύνσεις μοιράζονται τον ίδιο Executive Chef, Σταμάτη Σκριάπα, έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που έχει μαθητεύσει δίπλα σε Ιάπωνες μαιτρ. Ασφαλώς το K for Kiku διαθέτει δικό του sushi chef, τον Ιάπωνα Yujiro Harada.

To σούσι με το οποίο σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε και όχι να ξεκινήσετε το δείπνο σας είναι αξιόλογο. Πειραματιστείτε με τα sexy toppings όπως η σάλσα χαλαπένο με κουμκουάτ.

Στα ορεκτικά, ιδιαίτερα επιτυχημένο είναι το τρυφερό χταπόδι με πικάντικη anticucho σάλτσα με miso, το απαλό και “διαυγές” σεβίτσε λαυράκι, ή το tiradito (ένα αρτυμένο “σασίμι” της στιγμής) μαγιάτικου με σάλτσα περουβιανής πιπεριάς και τζίντζερ. Ιδιαίτερα λαχταριστά και όμορφα λιπαρά με κολλώδη μαρινάδα (εφοδιαστείτε με χαρτοπετσέτες!) είναι και τα καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια.

Τέλος, το σούσι με το οποίο σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε και όχι να ξεκινήσετε το δείπνο σας είναι αξιόλογο, με εύληπτους και όχι σφιχταγγαλιασμένους κόκκους ρυζιού, σε θερμοκρασία… σώματος, που “λιώνουν” στο στόμα. Πειραματιστείτε με τα χαριτωμένα toppings όπως η σάλσα χαλαπένο με κουμκουάτ, και μην παραλείψετε τα ακριβά αλλά εκλεκτά ρολλά με βασιλικό καβούρι.

salmon-ceviche

Το σεβίτσε λαβράκι έχει φινέτσα, γευστική σαφήνεια και είναι λιγότερο πικάντικο από τα παραδιοσιακά σεβίτσε.

Οι α λα καρτ επιλογές θα σας κοστίσουν 40 – 70 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά. Υπάρχει ωστόσο και η οικονομική λύση του Motohaba menu: Κοστίζει 30 ευρώ και περιλαμβάνει πεντανόστιμα σωταρισμένα edamame με ξινό pisco και ανθό αλατιού, σεβίτσε σολομού με την πιο σέξι περουβιανή μαρινάδα “leche de tigre”, burger σε bao bun ατμού, νουντλς με λαχανικά και σάλτσα περουβιανής πιπεριάς, ποικιλία sushi rolls, και το Ιαπωνικό ρυζολούκουμο mochi, με παγωτό.

 

//«K for Kiku», Περικλέους 7, Ψυχικό, τηλ.: 210 6776759.

 

Διαβάστε ακόμα: Το γλυκό των φτωχών και των παιδιών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro