Στο νέο K for Kiku, το μενού με ceviche, burger και sushi κοστίζει 30€

Το όμορφο αδερφάκι του εμβληματικού κολωνακιώτικου Kiku, άνοιξε στο Ψυχικό. Με γεύσεις που γεφυρώνουν την Περουβιάνικη σπιρτάδα με την Ιαπωνική φινέτσα.

 
k-for-kiku-1

Το K for Kiku είναι το μικρό «αδερφάκι» του Kiku που μόλις άνοιξε στο Ψυχικό.

Αναρρωτηθήκατε ποτέ γιατί το μακρινό Περού είχε πρωθυπουργό με σχιστά μάτια καθ’όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90; Ο λόγος για τον Ιαπωνικής καταγωγής Αλμπέρτο Φουτζιμόρι που ανήκει σε μια σημαντική για το Περού κοινότητα που έφτασε στις Άνδεις στα τέλη του 19ου αιώνα, σε αναζήτηση χρυσού και άλλων ευκαιριών.

Θα πείτε, τί σχέση μπορεί να έχουν αυτά με το εκλεκτό σούσι στη χρεοκοπημένη Αθήνα. Μείνετε μαζί μας αγαπητέ αναγνώστη, και η αλήθεια θα σας αποκαλυφθεί. Οι Ιάπωνες του Περού λοιπόν έφεραν μαζί τους το γαστρονομικό μητρώο της πατρίδας τους και, παντρεύοντας τις πατρογονικές τους γεύσεις με τα αρώματα της λατινικής Αμερικής, γεννήθηκε η περίφημη κουζίνα Nikkei.

k-for-kiku_kolaz5

Πιάτα με πολύχρωμα συστατικά, έντονες γεύσεις, με λατινοαμερικάνικα υλικά και φίνες Ιαπωνικές τεχνικές.

Eίναι ίσως η πιο δοξασμένη από τις λεγόμενες fusion κουζίνες και έχει επηρεάσει πολλούς σεφ μεταξύ των οποίων και ο Nobuyuki Matsuhisa ο οποίος ωστόσο δεν έχει την ευρεσιτεχνία των “ηλεκτρισμένων” συνδυασμών ωμού ψαριού με τσίλι, λαϊμ, κρεμμύδι κ.α.

Αυτή την κουζίνα ευαγγελίζεται και το ολοκαίνουριο K for Kiku στο Ψυχικό. Πιάτα με πολύχρωμα συστατικά, έντονες γεύσεις, με λατινοαμερικάνικα υλικά -π.χ. πικάντικες πιπεριές-  και φίνες Ιαπωνικές τεχνικές. 

Όπως μαρτυρά το όνομα, το νέο στέκι είναι παρακλάδι του εμβληματικού KIKU, του πρώτου σπουδαίου Ιαπωνικού εστιατορίου των Αθηνών που παραμένει σε λειτουργία επί της οδού Δημοκρίτου, στο Κολωνάκι. Εκεί κυριαρχεί η παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα, οι πρώτες ύλες είναι δυσεύρετες και οι τιμές αρκετά -έως πολύ- υψηλότερες από το “K” των βορείων.

stamatis-skriapas-yujiro-harada

Αριστερά ο Executive Chef, Σταμάτης Σκριάπας, μαζί με τον sushi chef του K for Kiku, τον Ιάπωνα Yujiro Harada.

Όμως οι δύο διευθύνσεις μοιράζονται τον ίδιο Executive Chef, Σταμάτη Σκριάπα, έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που έχει μαθητεύσει δίπλα σε Ιάπωνες μαιτρ. Ασφαλώς το K for Kiku διαθέτει δικό του sushi chef, τον Ιάπωνα Yujiro Harada.

To σούσι με το οποίο σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε και όχι να ξεκινήσετε το δείπνο σας είναι αξιόλογο. Πειραματιστείτε με τα sexy toppings όπως η σάλσα χαλαπένο με κουμκουάτ.

Στα ορεκτικά, ιδιαίτερα επιτυχημένο είναι το τρυφερό χταπόδι με πικάντικη anticucho σάλτσα με miso, το απαλό και “διαυγές” σεβίτσε λαυράκι, ή το tiradito (ένα αρτυμένο “σασίμι” της στιγμής) μαγιάτικου με σάλτσα περουβιανής πιπεριάς και τζίντζερ. Ιδιαίτερα λαχταριστά και όμορφα λιπαρά με κολλώδη μαρινάδα (εφοδιαστείτε με χαρτοπετσέτες!) είναι και τα καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια.

Τέλος, το σούσι με το οποίο σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε και όχι να ξεκινήσετε το δείπνο σας είναι αξιόλογο, με εύληπτους και όχι σφιχταγγαλιασμένους κόκκους ρυζιού, σε θερμοκρασία… σώματος, που “λιώνουν” στο στόμα. Πειραματιστείτε με τα χαριτωμένα toppings όπως η σάλσα χαλαπένο με κουμκουάτ, και μην παραλείψετε τα ακριβά αλλά εκλεκτά ρολλά με βασιλικό καβούρι.

salmon-ceviche

Το σεβίτσε λαβράκι έχει φινέτσα, γευστική σαφήνεια και είναι λιγότερο πικάντικο από τα παραδιοσιακά σεβίτσε.

Οι α λα καρτ επιλογές θα σας κοστίσουν 40 – 70 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά. Υπάρχει ωστόσο και η οικονομική λύση του Motohaba menu: Κοστίζει 30 ευρώ και περιλαμβάνει πεντανόστιμα σωταρισμένα edamame με ξινό pisco και ανθό αλατιού, σεβίτσε σολομού με την πιο σέξι περουβιανή μαρινάδα “leche de tigre”, burger σε bao bun ατμού, νουντλς με λαχανικά και σάλτσα περουβιανής πιπεριάς, ποικιλία sushi rolls, και το Ιαπωνικό ρυζολούκουμο mochi, με παγωτό.

 

//«K for Kiku», Περικλέους 7, Ψυχικό, τηλ.: 210 6776759.

 

Διαβάστε ακόμα: Το γλυκό των φτωχών και των παιδιών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro