Πιο δημοφιλή

Η ήπια, οικολογική του φιλοσοφία δεν μπορεί να κρύψει ότι εδώ γίνονται μερικά από τα πιο νόστιμα και υγιεινά power lunches της Αθήνας. Φωτεινό και φιλικό, το «IΤ» έχει φανατικούς πελάτες που απαιτούν και έναν εξαιρετικό καφέ μετά την θρεπτική κινόα και το ζουμερό φιλέτο τόνου τους. Συναντήσαμε τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Ritz του Λονδίνου έως τη Μελβούρνη κι από το Experimental Cocktail Club στη Γαλλία έως την Αθήνα, ο Romain Krot διαδηλώνει το πάθος του για τον καφέ. Για τη νέα στήλη του Andro, «The Taficionados», τον συναντήσαμε στο «Meerkat», το ιδιοσυγκρασιακό μπαρ που δημιούργησε στο Κουκάκι, και μας αποκάλυψε τα μικρά μυστικά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Εβίτα Κουτσοπούλου και ο Alex Canvin είναι ζευγάρι στη ζωή και συνδημιουργοί ενός ιδιοσυγκρασιακού στεκιού στην Κηφισιά: Του «Different Beast», που σύντομα θα αποκτήσει και αδερφάκι στο κέντρο ονόματι «Folk». Ένα από τα πάθη που τους ενώνουν είναι η αναζήτηση του εκλεκτού καφέ. Γι αυτό και τους ζητήσαμε να εγκαινιάσουν τη νέα στήλη του Andro, «The Taficionados»!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια διαφορετική συλλογή εκλεκτών coffee shops ξεδιπλώνεται αθόρυβα. Μετά το παρθενικό κατάστημα στον Άγιο Στέφανο, τα Cultivos Coffee άνοιξαν στη Νέα Σμύρνη και προσφέρουν έξοχα χαρμάνια της βραβευμένης Taf. Επισκεφτήκαμε το νέο στέκι και απολαύσαμε διαπεραστικό espresso, πλούσιο cappuccino και φίνο καφέ φίλτρου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στο καθημερινό τελετουργικό του καφέ και ένα ρολόι - ημερολόγιο, θαύμα αισθητικής: Με το κλασικό πλέον Portugieser Annual Calendar στον καρπό, επανεξετάζουμε τη σπουδαιότητα, αλλά και τη σπανιότητα του πραγματικά καλού καφέ. Μπορεί να πίνουμε πολλούς μέσα στην ημέρα, αλλά, όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επιλογή ενός εμβληματικού καφέ όπως ο Danesi, η άλεση του στον ειδικό μύλο, το πάχος της κοπής, η κατάλληλη μηχανή, ο χρόνος της εκχύλισης, το σωστό φλιτζάνι. Και πάνω απ’όλα, το ανθρώπινο χέρι. Όλα τα βήματα ενός γοητευτικού τελετουργικού, που οδηγεί στην καθημερινή μας απόλαυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Προ ολίγων ημερών στη γιορτή του καφέ στην Τεχνόπολη, επισκεφτήκαμε το περίπτερο της πιο παραδοσιακής ίσως φίρμας espresso με έδρα τη Ρώμη και ιστορία 113 ετών. Ιδού όσα αρωματικά ζήσαμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν η τρίτη χρόνια φέτος για το Athens Coffee Festival και η δραστήρια Taf του Artisan Roaster Γιάννη Ταλούμη “κατέβασε” τη dream team των βραβευμένων baristi της. Την παράσταση πάντως έκλεψε η επαναστατική μηχανή espresso “Moodbar" της La Marzoco, που δεν μοιάζει με καμμία άλλη. Ο Βασίλης Δημαράς ήταν εκεί, ήπιε πολλούς καφέδες και μεταδίδει αποκλειστικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Freddo. O δικός μας παγωμένος καφές, είναι 100% ελληνικής επινόησης, Ιταλικής καταγωγής και ονομασίας, από τις καλύτερες χώρες παραγωγής καφέ στον κόσμο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro