Kakau: Χειροποίητες σοκολάτες made in Παγκράτι, με καρπούς Γουατεμάλας και Περού

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

 

Με έμπνευση από τη Γουατεμάλα και μία από το Περού, το Kakau θα έχει διάφορες σοκολάτες: τόσο σκέτες όσο και με γεύσεις, όπως βανίλια, κάρδαμο, καρύδα, καφέ, τσίλι (!) κ.ά.

Θα ξεκινήσω με κάτι που κατά τα φαινόμενα μπορεί να μοιάζει άσχετο αλλά είναι απολύτως σχετικό. Πριν λίγες μέρες (18 Ιουνίου) δημοσιεύθηκε στους New York Times ένα κείμενο ευοίωνο για την Αθήνα, στο οποίο η συντάκτρια Charly Wilder, λέει ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη που την είδα να αλλάζει και να εξελίσσεται, να υπομένει την κρίση, το χάος και την οικονομική κατάρρευση και σήμερα να αναδύεται από τα συντρίμμια της ως μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες». Στην τελευταία του επίσκεψη στην πόλη σημειώνει ότι είδε πολύ περισσότερη δημιουργικότητα και μαγαζιά να ανοίγουν, είδε την Αθήνα «πιο ζωντανή και πολιτιστικά καρπερή από ποτέ». Αυτό είναι αλήθεια. Οι ιδέες τελευταία φαίνονται πιο γόνιμες, τα μαγαζιά που ανοίγουν εγκαινιάζουν νέες φιλοσοφίες και κουλτούρες, ενσωματώνουν πιο φιλικές προς τον περιβάλλον και τον άνθρωπο πρακτικές, οι νέοι επιχειρηματίες ακολουθούν πιο πρωτογενές, αυθεντικό σκεπτικό.

Μια τέτοια ιδέα γόνιμη και αυτόφωτη, από τις πολλές, είδαμε πριν καν πάρει το επίσημο βάπτισμα του πυρός. Ένα μέρος στο Παγκράτι, στη Φαίδρου, που θα φτιάχνει και θα πουλάει τις δικές του σοκολάτες, με παραγωγή από το μηδέν. Ένα εργαστήριο και μαγαζί που ξεκινάει από τον καρπό της σοκολάτας ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα με πρακτικές δίκαιου εμπορίου (fair trade), και προορίζεται για δύο «σειρές», μια σειρά με έμπνευση από τη Γουατεμάλα και μία από το Περού.

To Kakau Worship θα παίζει με σκέτη σοκολάτα αλλά και με γεύση βανίλια, κάρδαμο, καρύδα, καφέ ή τσίλι!

Κάνει το πρώτο του άνοιγμα στις 23 Ιουνίου, αλλά εμείς πήγαμε undercover λίγες μέρες πιο νωρίς σε ανύποπτο χρόνο, είδαμε τα παιδιά να ετοιμάζουν τον χώρο και μιλήσαμε με έναν από αυτούς, τον Ηλία, έναν νέο άνθρωπο που από τον τρόπο που άρχισε να μου εξηγεί για το κακάο και την σοκολάτα που φτιάχνουν, ψήθηκα (μην σας πω και καβουρδίστηκα) σαν κόκκος κακάο. Μου είπε ότι ο φίλος του με τον οποίο δημιουργούν αυτό το lab store που έχει το όνομα Kakau Worship, έχει ζήσει και δουλέψει πάνω στην χειροποίητη σοκολάτα στη Νότια Αμερική, ότι θα έχουν διάφορες σοκολάτες, με ζάχαρη καρύδας, θα παίζουν με σκέτη σοκολάτα αλλά και με γεύσεις, με γεύση βανίλια ή κάρδαμο ή καρύδα, καφέ, τσίλι (!) κ.ά.

Οι συσκευασίες θα είναι eco-friendly, φτιαγμένες από ξυλοπολτό και ανακυκλώσιμο χαρτί, με έμβλημα του Kakau Worship ένα τοτέμ.

Εκτός από σοκολάτες θα εμπορεύονται και κακάο, διαφορετικών ειδών, μέσα σε συσκευασίες που τις είδαμε και όντως απεικονίζουν την eco-friendly, φρέσκια οπτική των παιδιών, φτιαγμένες από ξυλοπολτό και ανακυκλώσιμο χαρτί, με έμβλημα του Kakau Worship ένα τοτέμ, έναν μικρό σοκολατί θεό.

Καλή αρχή στα παιδιά. Για την Αθήνα, έχει μπει ο καρπός της αναγέννησης και αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο. Απλώς στην προκειμένη περίπτωση εδώ, ο καρπός αυτός είναι καρπός κακάο.

//Kakau Worship, Φαίδρου 4, Παγκράτι 
Άνοιγμα και εγκαίνια Σάββατο 23 Ιουνίου στις 19:00

 

Διαβάστε ακόμα: Business με φυσικές τσίχλες για τον Αλέξη Παππά, από τη Γουατεμάλα στην Ελλάδα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro