Καλαμάρι σχάρας, παρουσίαση-1190

Καλαμάρι που μοσχοβολάει θάλασσα. Εντάξει, αλλά πόσο πολύ μπορούμε να το κάνουμε να μοσχοβολάει;

Υλικά (για 1 άτομο)

Ένα καλαμάρι γύρω στα 400 γρ.

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

100 γρ. ρύζι καρολίνα

Χυμός 1 λεμονιού

5 γρ. κύμινο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.

Σάλτσα Λευκού Ταραμά

30 γρ. λευκός ταραμάς

200 ml αραβοσιτέλαιο

10 γρ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορο

Χυμός 1 λεμονιού

10ml λευκό ξύδι

Σταγόνες tabasco

Λαδολέμονο θυμαριού:

200 ml αρωματικό ελαιόλαδο με θυμάρι

Χυμός 2 λεμονιών

Αλάτι, Πιπέρι.

Εκτέλεση

Γαβαλάς

Ο Ιωάννης Γαβαλάς στο βραβευμένο εστιατόριο Bakaló Greek Eatery

Καθαρίζουμε το καλαμάρι, αφαιρώντας την εξωτερική μεμβράνη, και αφήνοντας ακέραιο και ολόλευκο το σώμα και τα πλοκάμια. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό το ρύζι και το αφήνουμε μισοβρασμένο. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι, αλατίζουμε και τα “μαραίνουμε”. Προσθέτουμε το μισοβρασμένο ρύζι, το κύμινο, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσουν ελαφρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Η γέμιση είναι έτοιμη. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε το καλαμάρι. Κλείνουμε το σώμα με μια οδοντογλυφίδα και ψήνουμε για λίγα λεπτά στη σχάρα μέχρι να γίνει το καλαμάρι. Για τη σάλτσα χτυπάμε τα υλικά για το λαδολέμονο, όπως κάνουμε για μια βινεγκρέτ. Σερβίρουμε το καλαμάρι κομμένο σε φέτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη βάζουμε σε σαλτσιέρα, όπως το λαδολέμονο.

⇒Ο Ιωάννης Γαβαλάς είναι σεφ στο Bakaló Greek Eatery, Λάκκα, 84600, Μύκονος, τηλ.: +30 22890 78121

 

Μαγειρέψτε ακόμα: Σπιτικό κοτόπουλο ταντούρι, από τον Χρήστο Τζιέρα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top