young-people-beach-party-1200-675

Κατέβασε τους διακόπτες και απόλαυσε το καλοκαίρι σου. Μια καλή ευκαιρία να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. (Φωτό: VicHealth)

Σίγουρα αυτή η διαδικασία, τουλάχιστον για όσους δεν είναι μωρά δεν είναι πια τόσο αυτόματη. Θέλουμε το χρόνο μας, δεν είναι πλέον εφικτό με το που μπαίνουμε στο καράβι να ξεγράψουμε με μια μονοκοντυλιά όσα αφήνουμε πίσω. Είναι κι οι άτιμες σύγχρονες συσκευές που δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε.

Όσοι είστε τυχεροί και έχετε την πολυτέλεια να αποσυνδεθείτε πλήρως, κάντε το, μη διστάζετε. Οι υπόλοιποι ας βάλουν κάποια όρια για να μην τους βγουν οι διακοπές ξινές. Τι να κάνουμε; Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα και τα πράγματα έχουν πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο και μόνο η απουσία του υποχρεωτικού πρωινού ξυπνήματος, η αύρα της θάλασσας, οι ήχοι και οι μυρωδιές της εξοχής, ο ήλιος και η αλμύρα, τα άστρα και το αυγουστιάτικο φεγγάρι, κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βάλουν σε ρελαντί και να δημιουργήσουν την πολυπόθητη ατμόσφαιρα της ξεγνοιασιάς.

Αφού λοιπόν έχουν περάσει οι πρώτες μέρες της προσαρμογής στη θερινή ραστώνη, είμαι σίγουρη πως όσοι συνηθίζετε να πηγαίνετε στο ίδιο μέρος χρόνο με το χρόνο, έχετε ήδη κάνει τις επανασυνδέσεις με τους φίλους των διακοπών. Αλλά κι εσείς που επισκέπτεστε έναν τόπο για πρώτη φορά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσετε πάνω σε κάποιο γνωστό ή να μην κάνετε καινούργιες γνωριμίες. Εδώ ο κόσμος είναι μικρός, δεν θα είναι το νησί ή το χωριό;

Τι περιμένετε λοιπόν; Οργανώστε ένα μικρό ή μεγαλύτερο πάρτι, μια μάζωξη για να θαυμάσετε τη δύση του ηλίου από τη θεϊκή ταράτσα ή το μαγευτικό μπαλκόνι σας. Μένετε σε ξενοδοχείο και αυτό είναι ανέφικτο; Κάντε το πάρτι στην αγαπημένη σας παραλία, με τα μαγιό και τις σαγιονάρες, τα σορτσάκια, τα καφτάνια και τα παρεό. Κάντε το στην ταράτσα κάποιας έρημης εκκλησίας ή σε ένα ερειπωμένο χωριό.

Θα ζηλέψουν κι άλλοι, γιατί η χαρά είναι μεταδοτική και θα σας μιμηθούν, κι έτσι οι διακοπές θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Θέλετε να το κάνετε πιο κοσμοπολίτικο; Γίνεται κι αυτό, όλα γίνονται, όρεξη να υπάρχει. Είστε μόνον εσείς οι δύο σε ρομαντικό τετ-α-τετ; Δώστε ραντεβού στο μπαλκόνι, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζει και απολαύστε τις όμορφες στιγμές σας με ένα κοκτέιλ στο χέρι και τη θέα ολοδική σας. Οι ωραίες αναμνήσεις θα σας κρατούν συντροφιά για πάντα. Θα ζηλέψουν κι άλλοι, γιατί η χαρά είναι μεταδοτική και θα σας μιμηθούν, κι έτσι οι διακοπές θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Η οργάνωση για ένα τέτοιο κάλεσμα δεν είναι πολύπλοκη, κάτι τέτοιο δεν θα το θέλατε και δεν θα το ήθελα καθόλου ούτε εγώ. Ποτό, μουσική και κάτι για να μην πίνουμε ξεροσφύρι, αυτά είναι όλα. Για το σημερινό πάρτι επιστράτευσα τον σύζυγό μου, ο οποίος μας ετοιμάζει για πολλά χρόνια δύο κοκτέιλ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Το πρώτο είναι το all time classic Bloody Mary και το δεύτερο είναι επινόησης δική του. Γι’ αυτό δικαιωματικά έχει το όνομά του.


Διαβάστε ακόμα: Απ’ όλα έχει ο μπαξές – Πώς διατηρούμε τα ψητά λαχανικά στο ψυγείο.


Bloody Mary

Το Bloody Mary μπορείς να το φτιάξεις ανάλογα με τα γούστα σου. (Φωτό: The Bar)

Bloody Mary

Σε ένα ποτήρι σωλήνα βάλτε 2-3 παγάκια και προσθέστε 2 σφηνάκια vodka, 4 σφηνάκια χυμό ντομάτας, ½ σφηνάκι χυμό λεμονιού, 4 σταγόνες worcestershire sauce, 4 σταγόνες tabasco, 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι.

Ανακατέψτε με ένα μακρύ κουτάλι και γαρνίρετε με 1 κλωνάρι celery. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του κλασικού κοκτέιλ, καθώς και διαφορετικές δοσολογίες ανάλογα με τα γούστα. Ορίστε κάποιες από αυτές :

• Την πικάντικη νότα του tabasco αντικαθιστά το horseradish. Επειδή όμως είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να βρείτε horseradish σε πίκλα, το αναφέρω μόνο για την εγκυκλοπαιδική σας μόρφωση.
• Αυτό, όμως, που βρίσκουμε εύκολα πλέον είναι η πράσινη καυτερή ιαπωνική μουστάρδα, το wasabi. Εάν επιλέξετε αυτήν την ασιατική νότα, η δοσολογία είναι 2 κ.γλ. Για ακόμα περισσότερο εξωτισμό, περάστε σε μία οδοντογλυφίδα λίγες πίκλες ginger και αντικαταστήστε το λεμόνι με λίγο από το ζουμί της πίκλας.
• Η γεύση από το celery ενισχύεται από αλάτι με celery που αντικαθιστά το σκέτο θαλασσινό αλάτι.
• Άλλοι αγαπούν τις πιο ξινές γεύσεις και διπλασιάζουν το χυμό του λεμονιού, ενώ άλλοι θέλουν ακόμα πιο καυτερή γεύση και αυξάνουν το πιπέρι και το tabasco ή το wasabi.

Και με τι θα συνοδεύσουμε το ποτάκι μας; Λίγα πράγματα αρκούν: ένα μεσογειακό pesto σε μπρουσκέτες από προζυμένιο ξινούτσικο ψωμάκι, μία ποικιλία από νόστιμες ελιές…
gin tonic

Εσείς έχετε δοκιμάσει Gin Tonic με μια δόση Campari; (Φωτό: The Bitten Word)

Gin tonic “Zagor”

Σε ένα ποτήρι σωλήνα βάλτε 2-3 παγάκια και προσθέστε 2 σφηνάκια gin, 4 σφηνάκια tonic και ½ σφηνάκι Campari. Ανακατέψτε με ένα μακρύ κουτάλι και απολαύστε ένα δροσερότατο, άκρως καλοκαιρινό και φίνο κοκτέιλ.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας ένα άλλο πικρούτσικο ποτό, ιταλικό και αυτό, το Aperol. Το χρώμα του είναι πιο ανοιχτό από αυτό του Campari. Θα το περιέγραφα ως πορτοκαλοκόκκινο, ενώ η γεύση του είναι λιγότερο πικρή. Σε κάθε περίπτωση, είναι κι αυτό ένα πολύ φίνο apéritif.

Και με τι θα συνοδεύσουμε το ποτάκι μας; Λίγα πράγματα αρκούν: ένα μεσογειακό pesto σε μπρουσκέτες από προζυμένιο ξινούτσικο ψωμάκι, μία ποικιλία από νόστιμες ελιές με όλα τα αρωματικά βότανα που αφθονούν αυτήν την εποχή, λίγο σαλάμι ή κάποιο διάσημο αλλαντικό του μέρους που είμαστε, ένα τοπικό νόστιμο τυρί, αντσούγιες πολτοποιημένες με βούτυρο και φρέσκια ρίγανη πάνω σε παξιμάδι, φρούτα της εποχής που ταιριάζουν με τα τυριά και τα αλλαντικά, όπως σύκα, ροδάκινα, σταφύλια, πεπόνι και καρπούζι.

Τίποτε από αυτά δεν χρειάζεται μαγείρεμα, η χαρά και το κέφι υπεραρκούν. Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και στείλτε και καμιά φωτογραφία!

 

Διαβάστε ακόμα: Όταν οι μπανάνες σηκωθήκαν να «χτυπήσουν» τον bartender.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top