Κάβουρας με αβγοτάραχο Trikalinos και σπαγκέτι στο ζουμί του

Η Λίλα Κούρτη μοιράζεται την πιο σοφιστικέ νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 
Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Δύο ασύγκριτες νοστιμιές για μια πολύ κομψή συνταγή. Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 μέτρια καβούρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 κ. γλ. τρίμμα αβγοτάραχου
1 μεγάλο κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 κ. γλ. πιπερόριζα (τριμμένη)
½ μαραθόριζα (πολύ ψιλοκομμένη)
½ σκελίδα σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένη)
1 ποτήρι του κρασιού (Μαλαγουζιά, κατά προτίμηση)
700 ml νερό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
4 κ. σ. φύτρες μουστάρδας
Φυσικό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. σπαγκέτι Νο 6.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο (δυνατή φωτιά). Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το μάραθο και τα καβούρια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή) και σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος.

Μετά από 10 λεπτά, βγάζουμε τα καβούρια από το σκεύος, χαράζουμε με μαχαίρι την κοιλιά τους και τα διατηρούμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα σπαγκέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και, 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και, όταν ενσωματωθεί στη σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αβγοτάραχο τρίμμα, κατεβάζοντας το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως και καθίζουμε επάνω σε κάθε μερίδα από ένα καβούρι. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τις φύτρες μουστάρδας.

Tip: Προαιρετικά, έχουμε αδειάσει την ψίχα των καβουριών μόλις τα βγάλουμε από την κατσαρόλα και την ανακατεύουμε στο τέλος στα βρασμένα σπαγκέτι. Γεμίζουμε το άδειο κέλυφος των καβουριών με τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μέσα σε αυτά.

 

//Η Λίλα Κούρτη είναι Γαστρονομική Σύμβουλος της Trikalinos.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Ξινόμαυρα για το Πασχαλιάτικο αρνί

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro