Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Δύο ασύγκριτες νοστιμιές για μια πολύ κομψή συνταγή. Φωτογραφία: Μίνως Ζαριφόπουλος

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 μέτρια καβούρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 κ. γλ. τρίμμα αβγοτάραχου
1 μεγάλο κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 κ. γλ. πιπερόριζα (τριμμένη)
½ μαραθόριζα (πολύ ψιλοκομμένη)
½ σκελίδα σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένη)
1 ποτήρι του κρασιού (Μαλαγουζιά, κατά προτίμηση)
700 ml νερό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
4 κ. σ. φύτρες μουστάρδας
Φυσικό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. σπαγκέτι Νο 6.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο (δυνατή φωτιά). Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το μάραθο και τα καβούρια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή) και σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος.

Μετά από 10 λεπτά, βγάζουμε τα καβούρια από το σκεύος, χαράζουμε με μαχαίρι την κοιλιά τους και τα διατηρούμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα σπαγκέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και, 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και, όταν ενσωματωθεί στη σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αβγοτάραχο τρίμμα, κατεβάζοντας το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως και καθίζουμε επάνω σε κάθε μερίδα από ένα καβούρι. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με τις φύτρες μουστάρδας.

Tip: Προαιρετικά, έχουμε αδειάσει την ψίχα των καβουριών μόλις τα βγάλουμε από την κατσαρόλα και την ανακατεύουμε στο τέλος στα βρασμένα σπαγκέτι. Γεμίζουμε το άδειο κέλυφος των καβουριών με τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μέσα σε αυτά.

 

//Η Λίλα Κούρτη είναι Γαστρονομική Σύμβουλος της Trikalinos.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Ξινόμαυρα για το Πασχαλιάτικο αρνί

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top