«Kazarma Winter», από τον Κωνσταντίνο Μπάρκα

Ένα θερμαντικό κοκτέιλ ελληνικής νοστιμιάς και μεγάλης αρωματικής αρχοντιάς, χάρη στη χρήση παλαιωμένου τσίπουρου.

 

julietze-kazarma2

Υλικά
5 ml παλαιωμένο τσίπουρο
2 ml λικέρ μήλου
1/2 ml σιρόπι ζάχαρη
Λίγη κανέλα σκόνη
Κυβάκια μήλου.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά με πάγο και έπειτα σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned, αφού προηγουμένως έχουμε περάσει το χείλος του με μαύρη ζάχαρη.
Προσθέτουμε πάγο και λίγο επιπλέον τριμμένο.
Για ντεκόρ βάζουμε 1-2 λεπτές φέτες μήλου και ένα ξυλαράκι καννέλας.

Τip
Προτιμήστε παλαιωμένο απόσταγμα με τουλάχιστον 3-4 χρόνια παλαίωσης. Τα αρώματα, το χρώμα και η γεύση του απογειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Επίσης, παίζει ρόλο το βαρέλι παλαίωσης. Το τσίπουρο Puro παλαιώνεται σε παλαιά δρύινα βαρέλια κονιάκ.

//O Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι bartender στο Kazarma Lake Resort & Spa, στη Λίμνη Πλαστήρα.

 

Διαβάστε ακόμα: Χειμωνιάτικο κοκτέιλ μεγάλης νοστιμιάς με μαύρο ρούμι και μαρμελάδα μήλου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro