Τα «Crus» του καφέ: Kemgin W2, Αιθιοπία

Ένα φανταστικό χαρμάνι με επικό σώμα και διαπεραστική οξύτητα, που θα βρείτε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

 
«Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα». Ο Σίμος δεν μασάει τα λόγια του. Photo Credit: Sam Collins/flickr

«Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα». Ο Σίμος δεν μασάει τα λόγια του. Photo Credit: Sam Collins/flickr

Μόνο και μόνο το άκουσμα της λέξης «καφές» φέρνει αυτόματα στο νου τη μαγική αυτή αφρικανική χώρα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι στην Αιθιοπία –στo αρχαίο βασίλειο Kaffa– εικάζεται ότι πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο μαύρος (ή ακριβέστερα, ο κόκκινος) θησαυρός.

Η Αιθιοπία έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει πολλούς γηγενείς σπάνιους σπόρους που καλλιεργούνται από μικρές ομάδες παραγωγών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Από ένα τέτοιο χαρμάνι Heirloom ποικιλιών φυτεμένων στις κορυφαίες ορεινές φυτείες της επαρχίας Mekempte προέρχεται ο Kemgin, ένας από τους πλέον ιδιαίτερους καφέδες της χώρας.

Η ιδιαιτερότητά του προφανώς και οφείλεται στο μοναδικό terroir της περιοχής, όμως οφείλεται ακόμα περισσότερο στη μέθοδο κατεργασίας του καρπού. Ενώ δηλαδή παραδοσιακά στην χώρα οι κόκκοι αφαιρούνται από το φρούτο αφού αυτό αφυδατωθεί –«α λα Vinsanto» – κάτω από τον ήλιο, ο Kemgin απολαμβάνει τις υπηρεσίες της υγρής μεθόδου, που θέλει ο καρπός να ζυμώνεται και να διαλύεται αφήνοντας καθαρούς τους κόκκους.

«Το αιθιοπικό αυτό διαμάντι θα σας προσφέρει έναν παγκόσμιας κλάσης full bodied καφέ».

Η φημισμένη εταιρία 90+ επέλεξε αυτή τη μέθοδο αφ’ ενός για να προσδώσει αρωματική πολυπλοκότητα και εφ’ ετέρου για να «ηρεμήσει» τις τρομακτικές οξύτητες που προσδίδει στον καφέ το υψόμετρο των 2.000 και βάλε μέτρων.

Και φαίνεται ότι τα κατάφερε εξαιρετικά, αφού το τυπικό μπουκέτο κόκκινων φρούτων και ζωικών αρωμάτων –στον Kemgin αρνάκι στη σούβλα!– συμπληρώνεται από νότες μουστοκούλουρου και περάσματα ζαχαρωμένων τροπικών φρούτων. Μια γουλιά και το στόμα γεμίζει με καφέ, με Κ κεφαλαίο: ατελείωτο σώμα, υπέροχα ενταγμένη οξύτητα, μακρύ οινώδες τελείωμα.

Αν ντρέπεστε για τη χωριάτικη καταγωγή σας και προσπαθείτε να αποτάξετε από πάνω σας τη «βαρβατίλα» της γειτονικής στο πατρικό σας στάνης, ή αν θεωρείτε καφέ οτιδήποτε προέρχεται από μια αλουμινένια ταμπλέτα, τότε ο Kemgin δεν είναι για σας. Αν όμως προσμένετε έναν παγκόσμιας κλάσης full bodied καφέ, το αιθιοπικό αυτό διαμάντι θα σας τον προσφέρει, είτε στα φλιτζάνια του Tailor Made είτε σε αυτά του σπιτιού σας.

Τιμή: 10€/ 250γρ, Tailor Made (213 0049645)

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιο cafe πίνει τον τέλειο espresso ο Σίμος Γεωργόπουλος

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro