«Ένα δροσερό καλοκαιρινό cocktail για όλες τις ώρες, στο οποίο κυριαρχούν αρώματα ακτινίδιου και δυόσμου». Φωτογραφία:  Παντελής Χαδούλης

«Ένα δροσερό καλοκαιρινό cocktail για όλες τις ώρες, στο οποίο κυριαρχούν αρώματα ακτινίδιου και δυόσμου». Φωτογραφία:
Παντελής Χαδούλης

Υλικά
50ml London Dry Gin (κατα προτίμηση Greenall’s)
50ml σπιτικό σιρόπι ακτινίδιου*
30ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
4 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
-Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο.
-Χτυπάμε αρκετά, ώστε να διαλυθούν τα φύλλα του δυόσμου μέσα στο shaker.
-Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο.
-Γαρνίρουμε με μια πλούσια “τούφα” δυόσμου και μια “γιρλάντα” (φλούδα)  λεμονιού, αφού “ψεκάσουμε” τα αιθέρια έλαιά της στο cocktail.

*Παρασκευή του σπιτικού σιροπιού από ακτινίδιο
-Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια και τα περνάμε από έναν αποχυμωτή με φυγόκεντρο έτσι ώστε να πάρουμε τον καθαρό και πλούσιο χυμό τους.
-Αναμειγνύουμε τον χυμό με ίσο όγκο σιροπιού ζάχαρης 1:2 (1 μέρος νερό/2 μέρη ζάχαρη κατ’ όγκο) και ανακατεύουμε καλά.
-To σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Tip: Μπορούμε να κρατήσουμε τη σάρκα του ακτινίδιου και να την χρησιμοποιήσουμε για ζαχαροπλαστική.

//To cocktail δημιουργήθηκε από τους bartenders της ομάδας του «Σπίτι Cocktail Bar» (Ανδρέα Παπανδρέου 9, 152 32, Χαλάνδρι, τηλ. 210 683 3677) Σίμο Ταγαρά, Γιάννη Σταθόπουλο, Θέμη Κοντοδήμα και Πάνο Τσετσέκο. Θα το βρείτε στον εποχιακό κατάλογό του, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: World Class – Αυτός είναι ο κορυφαίος Έλληνας Bartender για το 2014

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top