Oι μυστικές διευθύνσεις του Κλεομένη Ζουρνατζή

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
Κλεομένης Ζουρνατζής

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής φωτογραφημένος στο διαμέρισμα του στα Τουρκοβούνια από τη Βενθεσικύμη Σούκουλη.

Κρεοπωλείο Παπούλια, Πύρρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 210 7518000: Ο Παναγιώτης με τη Χρύσα έχουν αναγάγει το κρεοπωλείο τους σε τόπο συνάθροισης. Μάγειρες που περνάνε να πούνε ένα γεια και πελάτες από όλη την Αθήνα ψωνίζουν δοκιμάζουν και καλαμπουρίζουν σαν να βρίσκονται στην επαρχία τη δεκαετία του ’70. Αλλά βρίσκεσαι σε ένα σύγχρονο κρεοπωλείο με ψαγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Γάλατα, γιαούρτια, κρέμες, ζυμαρικά και κυρίως ελληνικά κρέατα από παλιούς κτηνοτρόφους συνεργάτες. Μεγάλη εξειδίκευση στα αρκαδικά προϊόντα, λόγω καταγωγής. Φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα, μέλι και αρνάκια από τον Πάρνωνα που δύσκολα βρίσκεις.

papoulias-1190

Οικογένεια Παπούλια, κρεοπωλείο

Αθητάκης, Κατεχάκη 70, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6777834: Μπαίνοντας σε αυτό το κρητικό μπακάλικο καταλαβαίνεις εύκολα ότι η αναζήτηση των προϊόντων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Λάδια, κρασιά, παξιμάδια, τυριά, αλλαντικά, αφράλατο, αλίπαστα και οτιδήποτε κρητικό ξέρεις και δεν ξέρεις. Ανθότυρο, απάκι και αλατσόλιες ξεχωρίζουν.

Το περιβόλι, Λεωφόρος Πεντέλης 60, Βριλήσσια, τηλ: 210 6132040: Με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι για χρόνια γίνεσαι πιο αυστηρός και απαιτητικός. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γρηγόρη. Ο ορισμός του μανάβη που ξέρει από πού και πότε θα βρεθούν τα καλύτερα και νοστιμότερα λαχανικά και φρούτα. Δίχως να κάνει παζάρια στον παραγωγό, προμηθεύεται τα προϊόντα στην εποχή τους και συνεργατικά με τους παραγωγούς ετοιμάζει παραγωγές που εξυπηρετούν τους πελάτες του.

Αρτέμης Περιστεράκης Κειριαδών 44, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.210 3471540: Η έκφραση “η Νάξος στα Πετράλωνα” δεν είναι υπερβολή. Ο Αρτέμης, ευγενής άνθρωπος με γνώση για το κρέας, το τυρί και το κρασί, μπορεί να γίνει ο σύνδεσμος με τη ναξιώτικη διατροφή. Από το ναξιώτικο βούδι (το βόδι ναξιώτικα) με το κίτρινο λίπος, το αρσενικό και το θηλυκό Νάξου (γραβιέρες), τις φημισμένες πατάτες, τα κοκόρια και οτιδήποτε άλλο φανταστείς. Ο ορισμός artisanal είναι από τις λίγες φορές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ουσία του και αυτό οφείλεται στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους και τυροκόμους από τους οποίους προμηθεύεται.

394495_405690666196259_1206067288_n

Παραδοσιακά προϊόντα Νάξου-Νάξια επιλογή

Γαλακτοπωλείο Γαϊτανίδη, Κουμουνδούρου 39, Καρδίτσα, τηλ. 244 1047376: Σε διάφορα μέρη της Αττικής έχουν ξεφυτρώσει κάτι μαγαζάκια που πουλάνε προϊόντα γάλακτος. Η οικογένεια Γαϊτανίδη βρίσκεται στην Καρδίτσα. Μικρασιάτες πρόσφυγες που φέρανε μυστικά μαζί τους. Με ελεγχόμενη την προμήθεια γάλακτος από το θεσσαλικό κάμπο, πουλάνε γαλακτοκομικά προϊόντα με μεράκι. Το μη ομογενοποιημένο γάλα έχει γεύση και, μόλις το πιεις, το ποτήρι παραμένει άσπρο όπως παλιά. Επίσης το γιαούρτι ταψιού είναι μια μικρασιατική συνταγή που κολλάς, και μαζί κασέρι, φέτα και κρέμες για τα μικρά παιδιά.

 

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής είναι συνδημιουργός του εστιατορίου Cookoovaya

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Μυτιλήνης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro