1Z3B0320

Με σιρόπι που σχεδόν ασφυκτιά μες στη συσκευασία και άφθονο τριμμένο καρυδάκι από την Ήπειρο, που φημίζεται για την παραγωγή των καρυδιών της.

Οι ξηροί καρποί, που μοσχοβολάνε από την κανέλα, είναι λαχταριστοί. Κι αυτή η επανάληψη υλικών και φύλλων, μουσκεμένη με σιρόπι μελιού, σε κάνει να… κολλάς στη γλύκα της, να μη μπορείς να σταματήσεις. Μιλάω για το Κλωστάρι, έναν τύπο μπακλαβά που φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην περιοχή της Κόνιτσας, στην Ήπειρο, από τη βιοτεχνία «Ήπειρος Γη» του Θωμά Νικολάου. Έναν μπακλαβά πληθωρικό, σκέτη κόλαση.

Το σχήμα του είναι κυλινδρικό, με διαδοχικές πτυχές στην επιφάνεια, καθώς τα λεπτά φύλλα σουρώνονται τη στιγμή που «κλώθονται». Στις πτυχές αυτές εγκλωβίζονται όλα τα αρώματα και οι γεύσεις των συστατικών της γέμισης: του καρυδιού, του ελαιολάδου –ναι, καλά διαβάσατε– και των μπαχαρικών. Βασικό συστατικό το άφθονο τριμμένο καρύδι, καθώς η Ήπειρος φημίζεται για την παραγωγή των καρυδιών της.

Αφού ψηθεί καλά στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι μελιού και γίνεται ένα απολαυστικό γλύκισμα, που προσφέρει εξαίσια γεύση και ενέργεια. Διατίθεται, σε συσκευασία των 500 gr., με το όνομα «Κλωστάρι με καρύδι & ελαιόλαδο». Όταν το βρείτε, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά.

«Ήπειρος Γή»: 10ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας, Ζίτσα, Ιωάννινα, τηλ. 26510 63480.

Δείτε ακόμα: Ο γαλακτοκομικός παράδεισος είναι εδώ!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top