Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

Ο συνιδρυτής και σεφ του Wolves of Kitchen, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες και στο Νέο Ψυχικό, προτείνει μια συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Όσοι λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις στη Μύκονο, τότε ξέρουν καλά τι εστί Wolves of Kitchen. Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το γνωρίσει όλη η Αθήνα, καθώς το κρεατοφαγικό στέκι του Alsi Sinanaj εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του στο Νέο Ψυχικό. Και ο γνωστός σεφ, κάνει ποδαρικό με μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Συστατικά:
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Ο σεφ Alsi Sinanaj.

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
2. Τρίβουμε στον τρίφτη το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, κρασί και χυμό ντομάτας.
3. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
4. Μετά από 1 1/2 ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
5. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα πρώτα 3 λεπτά.
6. Μετά από 10 λεπτά περίπου το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

[Wolves of Kitchen, Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713 997, wolvesofkitchen.com]

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αληθινό «σπετζοφάι», από την Ελένη Ψυχούλη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα στέκια για φαγητό σε Χώρα, Κόρθι, Πιτροφό και Άνω Φελλό, έξω δηλαδή από το τουριστικό Μπατσί (που είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού και έχει τις δικές του επιλογές).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γραφείο Urban Soul Project βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Epicure στην Καβάλα, ενός νέου bar restaurant που συνδυάζει το κλασικό βιεννέζικο στυλ με την pop κουλτούρα και είναι αφιερωμένο στην απόλαυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από φρέσκια ψάρια και σκορδολάζανα μέχρι κυδωνάτες πατάτες και γιαγιαδίστικες πίτες, ο Βασίλης Δημαράς μας ξεναγεί στα 5 πιο ψαγμένα φαγάδικα της Μήλου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro