Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

Ο συνιδρυτής και σεφ του Wolves of Kitchen, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες και στο Νέο Ψυχικό, προτείνει μια συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Όσοι λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις στη Μύκονο, τότε ξέρουν καλά τι εστί Wolves of Kitchen. Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το γνωρίσει όλη η Αθήνα, καθώς το κρεατοφαγικό στέκι του Alsi Sinanaj εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του στο Νέο Ψυχικό. Και ο γνωστός σεφ, κάνει ποδαρικό με μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Συστατικά:
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Ο σεφ Alsi Sinanaj.

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
2. Τρίβουμε στον τρίφτη το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, κρασί και χυμό ντομάτας.
3. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
4. Μετά από 1 1/2 ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
5. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα πρώτα 3 λεπτά.
6. Μετά από 10 λεπτά περίπου το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

[Wolves of Kitchen, Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713 997, wolvesofkitchen.com]

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αληθινό «σπετζοφάι», από την Ελένη Ψυχούλη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro