Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

Ο συνιδρυτής και σεφ του Wolves of Kitchen, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες και στο Νέο Ψυχικό, προτείνει μια συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Όσοι λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις στη Μύκονο, τότε ξέρουν καλά τι εστί Wolves of Kitchen. Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το γνωρίσει όλη η Αθήνα, καθώς το κρεατοφαγικό στέκι του Alsi Sinanaj εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του στο Νέο Ψυχικό. Και ο γνωστός σεφ, κάνει ποδαρικό με μια πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη ελληνική παράδοση.

Συστατικά:
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Ο σεφ Alsi Sinanaj.

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
2. Τρίβουμε στον τρίφτη το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, κρασί και χυμό ντομάτας.
3. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
4. Μετά από 1 1/2 ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
5. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα πρώτα 3 λεπτά.
6. Μετά από 10 λεπτά περίπου το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

[Wolves of Kitchen, Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713 997, wolvesofkitchen.com]

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το αληθινό «σπετζοφάι», από την Ελένη Ψυχούλη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για 4η χρονιά το σοφιστικέ, comfort φαγάδικο του Vezené ανοίγει μεσημέρι τις Κυριακές του Δεκεμβρίου. Για να τρως, να πίνεις, να μοιράζεσαι και να γελάς σε γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς ο ουρανός βάφεται λουλακί πίσω από το Χίλτον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro