Κριθαρότο με μανιτάρια, από τον Αλέξανδρο Καρδάση

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 

IMK31776

 

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
50 γρ βούτυρο
100 γρ παρμεζάνα
λίγο μαϊντανό
λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
120 γρ λευκό κρασί

 

Ζωμός μανιταριών
-Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
-Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο.
-Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
-Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ζωμό τα αποξηραμένα μανιτάρια.

 

Εκτέλεση
-Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι (σημ.: θέλουμε δυνατή φωτιά)
-Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό των μανιταριών. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο.
-Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Αθήρι», Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 / 210 4940672

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro