Κριθαρότο με μανιτάρια, από τον Αλέξανδρο Καρδάση

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 

IMK31776

 

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
50 γρ βούτυρο
100 γρ παρμεζάνα
λίγο μαϊντανό
λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
120 γρ λευκό κρασί

 

Ζωμός μανιταριών
-Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
-Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο.
-Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
-Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ζωμό τα αποξηραμένα μανιτάρια.

 

Εκτέλεση
-Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι (σημ.: θέλουμε δυνατή φωτιά)
-Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό των μανιταριών. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο.
-Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Αθήρι», Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 / 210 4940672

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To λαμπρό αίθριο του εμβληματικού ξενοδοχείου Grande Bretagne προτείνει ένα νέο, μεγαλειώδες brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή. Με αυγά ποσέ, αστακό, βουτυρένια κρουασάν και παγωμένη σαμπάνια, για λίγη μητροπολιτική ντόλτσε βίτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Προ ολίγων ημερών στη γιορτή του καφέ στην Τεχνόπολη, επισκεφτήκαμε το περίπτερο της πιο παραδοσιακής ίσως φίρμας espresso με έδρα τη Ρώμη και ιστορία 113 ετών. Ιδού όσα αρωματικά ζήσαμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο project της ομάδας του The Clumsies είναι γεγονός και μας προτρέπει να σενιαριστούμε και να βολτάρουμε ξανά με στιλ στο αστικό κέντρο. Για φαγητό και ποτό με καλτ ελληνική υπογραφή στην ούγια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro