Latraac: Skate, ποτά και brunch στο πιο ενδιαφέρον νέο στέκι της Αθήνας

Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για καφέ και κοκτέιλ», συμβαίνει κάτι εντελώς ξεχωριστό.

 

Το Latraac είναι ένα μέρος, που εκτός από καφέ, brunch και ποτά, «σερβίρει» και μια μεγάλη πίστα για skate. (Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Latraac στο Facebook / Φωτογραφία: Hristos Lainas)

Εκεί στον Κεραμεικό εδώ και λίγους μήνες υπάρχει ένα μέρος που δεν υπάρχει αλλού στην πόλη. Μια κανονική πίστα για ενήλικο skate, ένα skate bowl δηλαδή, ενσωματωμένο μέσα στο περιβάλλον ενός λημεριού για καφέ, πρωινό, brunch και ποτό. Ακόμα και γνωστά ονόματα DJ κάποια βράδια αναλαμβάνουν τα decks και «τσουλάει» η ιστορία γρήγορα και ομαλά. Το λένε Latraac και συνοψίζει τη φιλοσοφία του στην εξής αγία τριάδα: eat, drink, skate.

Ανοίγει το μεσημέρι στις 12 και στις σανίδες των τραπεζιών του πηγαινοέρχονται καφέδες, σάντουιτς και brunch όλη μέρα, χωρίς να σου λέει για παράδειγμα: «α, μας συγχωρείτε αλλά το brunch ισχύει μέχρι τις τέσσερις». Δεν έχει τέτοια εκεί. Έχει ελευθερία που δεν αργείς να την εννοήσεις, γιατί μετουσιώνεται και σε ήχο, είναι ο ήχος από τα skate και τα rollerblade που άλλοτε άγρια και άλλοτε πιο ράθυμα οργώνουν τις καμπύλες του skate bowl.

Στους λίγους μήνες που λειτουργεί, το Latraac έχει καταφέρει να γίνει στέκι και όχι μόνο για τους λάτρεις του skate.

Συνυπάρχουν η κίνηση και η αδράνεια εκεί. Κάποιους θα δείτε να σταματούν πάνω από ένα πανίνι με μανιτάρια, αρωματικά, λιαστές ντομάτες, σπανάκι και κασέρι, ή πάνω από ένα σάντουιτς με χούμους από παντζάρι με αβοκάντο και χαλούμι. Κάποιοι παίρνουν ανάσες τρώγοντας φρυγανισμένο ψωμάκι με αυγά και καπνιστό μπέικον, ή γλυκά pancakes με φρούτα και μέλι. Αυτά εκτυλίσσονται στις σανίδες των τραπεζιών. Και ακριβώς δίπλα, οι άλλες σανίδες ρολάρουν.

Ο αρχιτέκτονας Ζάχος Βάρφης είναι πίσω από την κατασκευή του Latraac, την ψηφιακά κατασκευασμένη ράμπα όπου το transition skateboarding, δηλαδή το skate που δεν γίνεται στον δρόμο αλλά σε ειδικές κατασκευές, λαμβάνει χώρα. Skater και ο ίδιος, έβαλε υλικά και τέχνη μαζί για να κάνει αυτό που ήθελε, σχεδιάζοντας πρώτα με τρισδιάστατο software το έργο του. Τα χρήματα για να το φέρει εις πέρας ήρθαν από crowdfunding αλλά και την στήριξη όσων μοιράστηκαν μαζί του την επιθυμία για κάτι τέτοιο.

Από πάρτι με γνωστούς DJs μέχρι brunch, το Latraac μοιάζει ικανό να καλύψει όλα τα γούστα.

Στο διάστημα που είναι ανοιχτό (και ελεύθερο) το Latraac, πολλές εικόνες έχουν δώσει το ασυνήθιστο στίγμα του: άνθρωποι καθιστοί, άνθρωποι σε ρόδες, ένας γοργόνος-μουσικός με μπλε ουρά να ξεκουράζεται στην άκρη της ράμπας, ο Ben Montero, ο Bad Spencer και άλλοι να παίζουν μουσικές όταν πέφτει το βράδυ.

Εδώ, μέσα σε μια αυλή στον Κεραμεικό, έχει στηθεί ένα από τα πιο «διαφορετικά» στέκια της Αθήνας.

Με τέτοιες κινήσεις -όπως αυτό το μέρος- που δειλά αρχίζουν να γίνονται, ο αστικός χώρος ανακαταλαμβάνεται. Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για φαγητό και ποτό», κάποιος άλλος βλέπει κάτι με μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

//Latraac, Λεωνιδίου 63-65, Κεραμεικός, Αθήνα
Facebook και Instagram

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Romain Krot άφησε το Παρίσι για να φτιάχνει ευφάνταστα κοκτέιλ στο Κουκάκι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro