Malabar: γεύσεις οικείες, με φρέσκα προϊόντα από τη φάρμα και αύρα ριβιέρας

Εντός του ξενοδοχείου The Margi, δίπλα στην πισίνα και με την αύρα της αθηναϊκής Ριβιέρας να το περιβάλει, το εστιατόριο, υπό την μπαγκέτα του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, προσφέρει απλόχερα τη θαλπωρή των μεσογειακών πιάτων.

 

Καθώς η ημέρα σβήνει, το περιβάλλον γύρω από την πισίνα γίνεται ειδυλλιακό. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα στυλάτο ριάντ στο Μαρόκο.

Το 2017, το CNN συμπεριέλαβε στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς το Patio του ξενοδοχείου The Margi. Mάλιστα, ήταν το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο που κατάφερε να μπει στην ακριβή χορεία των προτιμήσεων του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου. Λίγα… μέτρα πιο μακριά βρίσκεται το αδερφάκι του The Patio, το γοητευτικό Malabar, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε πρόσφατα.

Χταπόδι με τσακιστή πατάτα και μυρωδικά.

Με executive chef τον Παναγιώτη Γιακαλή που είναι επικεφαλής και της μπριγάδας του The Patio, και με φρέσκες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες προμηθεύεται καθημερινά από την ιδιόκτητη φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια Θορικού, το Malabar ομνύει στο φινετσάτο comfort food. Έχει μεσογειακή ραχοκοκαλιά αλλά και ασιατικές πινελιές της μόδας.

Το εστιατόριο λειτουργεί από το μεσημέρι έως το βράδυ.

Το μενού περιλαμβάνει “farm to table” επιλογές όπως η μπρουσκέτα με ψητή μελιτζάντα και φρέσκο ανθότυρο από κατσικίσιο γάλα (11€) και η Κρητική σαλάτα µε κριθαροκούλουρα, τομάτα, ξινοµυζήθρα Χανίων και baby ρόκα (14€).

Δίπλα στην πισίνα -καιρού επιτρέποντος-, με το φως των κεριών και των φαναριών να πέφτει θωπευτικά, το Malabar είναι φτιαγμένο για στιγμές χαλάρωσης.

Στην επίσκεψη μας, ένα γλυκό βράδυ που ο καιρός σήκωνε alfresco (υπαίθριο) δείπνο, δοκιμάσαμε ακόμα ένα σοβαρό carpaccio από λαυράκι με αχινό και ξύσμα εσπεριδοειδών που “ηλέκτριζε” όμορφα το πιάτο (17€). Επίσης, τον ζουμερότατα ψημένο σολωμό στον ξυλόφουρνο (καψαλισμένο εξωτερικά και rare εσωτερικά) που συνοδεύονταν από αλ ντέντε κολοκυθάκια της φάρμας (23€). Ένα πιάτο που θέλεις να τρως κάθε μέρα.

Seared τόνος παναρισμένος με tandoori .

Στα κρεατικά, εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως το κοτόπουλο με τοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα. Συνοδεύονταν από σκανδαλιστικά νόστιμες πατατούλες, ψιλοκομμένες λεπτά σαν να επρόκειτο να γίνουν φωλιά, συνοδεία spicy mayo και μυρωδικών (18€). Ως vegan επιλογή δοκιμάσαμε και τη σαλάτα quinoa με μυρωδικά, σταφύλι, lime και avocado (13€) που ήταν καλοφτιαγμένη αλλά της έλειπε και κάποια αντίστιξη -θα την τρώγαμε ευχαρίστως για ένα απλό μεσημεριανό. Φινάλε στο δείπνο με μια λαχταριστή πάβλοβα με σπιτική μαρέγκα, φράουλες και μεταξένιο παγωτό βανίλια (10€).

Ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Δίπλα στην πισίνα -καιρού επιτρέποντος-, με το φως των κεριών και των φαναριών να πέφτει θωπευτικά, το Malabar είναι φτιαγμένο για στιγμές χαλάρωσης, δίχως φυσικά να αποσιωπάται (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) το γευστικό μέρος της εμπειρίας. Το σέρβις είναι άκρως επαγγελματικό και όσο πρέπει φιλικό ώστε να μη νιώθεις τίποτε “στημένο”.

Αν προσθέσεις στην εξίσωση τις όμορφες και σέξι μουσικές επιλογές όπως το Father Figure του George Michael ή το Love Is On The Line του Jack Savoretti, και 2-3 ποτήρια εκλεκτό ροζέ, νιώθεις ότι δραπέτευσες για ένα σύντομο γουικέντ.

//Ιnfo:
Μalabar Restaurant, Λητούς 11 Βουλιαγμένη

 

Διαβάστε ακόμα: Εδώ ψωνίζουν τυριά οι Γάλλοι της Αθήνας.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro