Μάνος Καλαμένιος: Ένας Έλληνας στην Tate Modern

Tα μεγάλης ευαισθησίας κεραμικά του δίνουν νόημα στον όρο "art de la table", ενθουσιάζουν τους Βρετανούς κι έχουν πάντα το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.

 
img_168

Κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

Με ελληνικό DNA, ταπεραμέντο, πείσμα και υπομονή, ο Μάνος Καλαμένιος θεωρείται χωρίς αμφιβολία ένα από τα εικαστικά ταλέντα που ανέδειξε η χώρα μας.

Έχοντας ανοίξει τα φτερά του στη Βρετανία, ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands, εκθέσεις και συχνές αναφορές στο όνομά του στο βρετανικό Τύπο.

Τα σκεύη του αποτελούν μικρά έργα τέχνης που απογειώνουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Η φιλοσοφία του ξεχωρίζει από εκείνες των υπόλοιπων καλλιτεχνών που ασχολούνται με την τέχνη της κεραμικής και του γυαλιού, αφού κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

img_360

Ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands και εκθέσεις.

Τα σκεύη που φέρουν την υπογραφή του αποτελούν μικρά έργα τέχνης και, φυσικά, μπορούν να απογειώσουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του κάθε σπιτιού.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σύντομα ορισμένα από τα αντικείμενά του θα βρίσκονται προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, αλλά και προς χρήση στο εστιατόριο του μουσείου.

manos_k1

Τα έργα του μπορείς να τα βρεις πλέον προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα μηχανικά μολύβια του Mario Botta

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro