Μάνος Καλαμένιος: Ένας Έλληνας στην Tate Modern

Tα μεγάλης ευαισθησίας κεραμικά του δίνουν νόημα στον όρο "art de la table", ενθουσιάζουν τους Βρετανούς κι έχουν πάντα το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.

 
img_168

Κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

Με ελληνικό DNA, ταπεραμέντο, πείσμα και υπομονή, ο Μάνος Καλαμένιος θεωρείται χωρίς αμφιβολία ένα από τα εικαστικά ταλέντα που ανέδειξε η χώρα μας.

Έχοντας ανοίξει τα φτερά του στη Βρετανία, ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands, εκθέσεις και συχνές αναφορές στο όνομά του στο βρετανικό Τύπο.

Τα σκεύη του αποτελούν μικρά έργα τέχνης που απογειώνουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Η φιλοσοφία του ξεχωρίζει από εκείνες των υπόλοιπων καλλιτεχνών που ασχολούνται με την τέχνη της κεραμικής και του γυαλιού, αφού κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

img_360

Ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands και εκθέσεις.

Τα σκεύη που φέρουν την υπογραφή του αποτελούν μικρά έργα τέχνης και, φυσικά, μπορούν να απογειώσουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του κάθε σπιτιού.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σύντομα ορισμένα από τα αντικείμενά του θα βρίσκονται προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, αλλά και προς χρήση στο εστιατόριο του μουσείου.

manos_k1

Τα έργα του μπορείς να τα βρεις πλέον προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα μηχανικά μολύβια του Mario Botta

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro