Μάνος Καλαμένιος: Ένας Έλληνας στην Tate Modern

Tα μεγάλης ευαισθησίας κεραμικά του δίνουν νόημα στον όρο "art de la table", ενθουσιάζουν τους Βρετανούς κι έχουν πάντα το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.

 
img_168

Κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

Με ελληνικό DNA, ταπεραμέντο, πείσμα και υπομονή, ο Μάνος Καλαμένιος θεωρείται χωρίς αμφιβολία ένα από τα εικαστικά ταλέντα που ανέδειξε η χώρα μας.

Έχοντας ανοίξει τα φτερά του στη Βρετανία, ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands, εκθέσεις και συχνές αναφορές στο όνομά του στο βρετανικό Τύπο.

Τα σκεύη του αποτελούν μικρά έργα τέχνης που απογειώνουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Η φιλοσοφία του ξεχωρίζει από εκείνες των υπόλοιπων καλλιτεχνών που ασχολούνται με την τέχνη της κεραμικής και του γυαλιού, αφού κάθε του δημιουργία είναι και ένα ταξίδι προς το άγνωστο, προς την πρωτοτυπία και την καινοτομία.

img_360

Ο Μάνος μπορεί πλέον να μετρά στο βιογραφικό του σπουδές στο Royal College of Art, συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands και εκθέσεις.

Τα σκεύη που φέρουν την υπογραφή του αποτελούν μικρά έργα τέχνης και, φυσικά, μπορούν να απογειώσουν τόσο την «art de la table» όσο και τη διακόσμηση του κάθε σπιτιού.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σύντομα ορισμένα από τα αντικείμενά του θα βρίσκονται προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, αλλά και προς χρήση στο εστιατόριο του μουσείου.

manos_k1

Τα έργα του μπορείς να τα βρεις πλέον προς πώληση στο νέο homeware της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα μηχανικά μολύβια του Mario Botta

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

blog comments powered by Disqus
Πιο δημοφιλή του μήνα

Τα Κυριακάτικα brunch στο cult εστιατόριο του Divani Caravel είναι μια χορταστική εμπειρία που τη ζεις μετά μουσικής και σαμπάνιας. Επιλέγει η Ήρα Σινιγάλια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτές είναι οι πέντε Νεμέες που θα συνοδέψουν ιδανικά τα ψητά της Πρωτομαγιάς και όλα τα b.b.q. τις καλοκαιρινές μέρες που θα ακολουθήσουν. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πλούσιος σε γεύση, με έντονο χαρακτήρα και ντεκαφεϊνέ. Η Nespresso παρουσίασε τον Ristretto Decaffeinato και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το «αδερφάκι» του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro