Η Μαριλού Παντάκη είναι Brunch Chef στα New York Sandwiches και έχει το Food Blog MadameGinger.com (φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης)

Η Μαριλού Παντάκη είναι Brunch Chef στα New York Sandwiches και έχει το Food Blog MadameGinger.com (φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης)

Νούσιος Κρέατα Delicatessen, Ακακιών 52, Μαρούσι, τηλ. 210 6858372. Το Νούσιο τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Τα κρέατά του είναι πάντα ολόφρεσκα, φτιάχνει υπέροχα λουκάνικα και από εδώ θα πάρεις και τα πιο νόστιμα σπιτικά πολίτικα κεμπάπ.

Δρακούλης Meat, Αγίας Σοφίας 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9320211. Ο Στράτος Δρακούλης συνδυάζει τη δουλειά του (αυτή του κρεοπώλη) με τη μεγάλη του αγάπη (τη μουσική). Στο μαγαζί του, στη Νέα Σμύρνη, μπορείς να αγοράσεις κρέατα άριστης ποιότητας, να ενημερωθείς για τους διάφορους τρόπους κοπής και μαγειρέματος των κρεάτων, αλλά και να περάσεις καλά, να κουνηθείς λίγο όσο περιμένεις την παραγγελία σου και να ακούσεις τα τελευταία hits της ηλεκτρονικής μουσικής. Bonus, οι φανταστικές έτοιμες συνταγές που ετοιμάζουν στο «Δρακούλης Meat», όπως κοτόπουλο mojito, χοιρινή τηγανιά με πράσο, μοσχαράκι καντονέζα και πολλά άλλα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τα ρίξεις στο τηγάνι.

«Για τα ''μπακαλικά'' μου θα κάνω τη βόλτα μου στο κέντρο και θα ψωνίσω τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά (όλα εξαιρετικά) από τον Μιράν».

«Για τα ”μπακαλικά” μου θα κάνω τη βόλτα μου στο κέντρο και θα ψωνίσω τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά (όλα εξαιρετικά) από τον Μιράν».

Μιράν, Ευρυπίδου 45 Αθήνα, τηλ. 210 3217187. Για τα «μπακαλικά» μου θα κάνω τη βόλτα μου στο κέντρο και θα ψωνίσω τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά (όλα εξαιρετικά) από τον Μιράν. Λατρεύω το μπαχαρικό τσιμένι που δίνει μια παστουρμαδένια γεύση στα φαγητά, τα υπέροχα σαλάμια και, φυσικά, τον καλύτερο παστουρμά Μιράν. Στη σακούλα μου θα μπουν και μερικά πακέτα με κατεψυγμένα παστουρμαδοπιτάκια για τις δύκσκολες ώρες.

Αυτή είναι η συνταγή του Μιράν Κουρουνλιάν για φλογέρες με παστουρμά

Salamat, Κορινθίας 24 & Σεβαστουπόλεως, τηλ. 210 7796766. Όταν θέλω να μαγειρέψω κινέζικο, ινδικό ή Thai πετάγομαι μέχρι τους Αμπελόκηπους, στο Salamat. Οι συμπαθέστατες Φιλιππινέζες που το έχουν, γεμίζουν τα ράφια τους με όλα τα καλά: από γάλα καρύδας, όλων των ειδών τα noodles και διάφορες σάλτσες μέχρι φρέσκα εξωτικά φρούτα, παράξενα κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα, αλλά και junk food της Ανατολής. Τα φρέσκα φρούτα παραλαμβάνονται κάθε Πέμπτη, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε υλικά για σούσι.

Χρήστος Μπαλτζής. Στις λαϊκές αγορές Ανατολικού Μαρουσιού (Τρίτη), Κηφισιάς (Τετάρτη), Χαλανδρίου (Πέμπτη), Βριλησσίων (Παρασκευή) και Μαρουσιού (Σάββατο). Για λαχανικά πηγαίνω στον Χρήστο. Ο πάγκος του ξεχωρίζει στις λαϊκές των Βορείων Προαστίων, τόσο γιατί είναι όμορφα φτιαγμένος με λινάτσες, υφάσματα και τακτοποιημένα λαχανικά, όσο και για τα προϊόντα που πουλάει, τα οποία και καλλιεργεί μόνος του με ελάχιστο οικολογικό λίπασμα. Kale, Lemongrass, σχοινόπρασο, Baby καρότα με τα φύλλα τους και νεροκάρδαμο. Ό,τι περίεργο διαβάσεις σε συνταγή, το βρίσκεις στον Χρήστο. Και πάντα φεύγεις με δωράκι κερασμένο!

Και ο ελληνικός καφές πίνεται κρύος! Δείτε σε ποιο cafe στο κέντρο της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top