kreopolio-giannis

«Ο Γιάννης με τη γυναίκα του Γωγώ κινούνται με τη σιγουριά των καλύτερων σε ένα χώρο χειρουργικής καθαριότητας και τάξης, και είναι καλλιτέχνες στη δουλειά τους». (Φωτογραφία: Φιλιώ Σταματοπούλου)

«Κρεοπωλείο ο Γιάννης», Καλλιδρομίου 51 και Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, τηλ. 210 3301230. Ο Γιάννης ροκάρει. Ακούει μουσική κρατώντας τον μπαλτά του κρέατος στο χέρι και είναι ήρεμος. Έχει star quality, είναι ο πρωταγωνιστής στη γαστρονομική σκηνή των Εξαρχείων. Το κοινό τον λατρεύει. Πού και πού κάνει μετακλήσεις από το εξωτερικό, φέρνοντας Black Angus ή μοσχάρι Αργεντινής και Αυστραλίας, αλλά τιμά και το εγχώριο. Βιολογικά και μη πουλερικά, τα γνωστά κρέατα, αλλά και έτοιμα ρολά χοιρινά, μπιφτέκια, σεφταλιές, γαρδουμπάκια. Ο Γιάννης έχει τρία νταν στο καράτε, χειρίζεται με τέχνη το μαχαίρι και κρατάει με τρυφερότητα τη συκωταριά. Με τη γυναίκα του τη Γωγώ, τη γλυκιά μου Γωγώ, είναι καλλιτέχνες στη δουλειά τους. Σε ρωτάνε πώς θα το φτιάξεις, σου λένε πώς να χαράξεις το κρέας, πότε να το αλατίσεις, σε τι βαθμούς να το ψήσεις, αν οι καλεσμένοι σου έμειναν ευχαριστημένοι με το γεμιστό κατσικάκι την προηγούμενη φορά… Για τους διαιτώμενους θα δώσουν άπαχα, για τους λιχούδηδες πικάντικα λουκάνικα. Ο Γιάννης και η Γωγώ κινούνται με τη σιγουριά των καλύτερων σε ένα χώρο χειρουργικής καθαριότητας και τάξης. Από τη μισάνοιχτη πόρτα του εργαστηρίου φαίνονται οι βοηθοί να κόβουν και να παρασκευάζουν. Στη σκηνή, το εμβληματικό ζευγάρι των Εξαρχείων κάνει πάλι sold out.

Στην επόμενη σελίδα: «Αν υπάρχει Κόλαση…».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top