Δημήτρης Κατριβέσης, Μελιτζάνα ιμάμ NikKei

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
φωτογραφία

«Πασπαλίζουμε την μελιτζάνα με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι»

Υλικά για 4 άτομα

2 μελιτζάνες
200 γρ. ζωμό κότας
100 γρ. σόγια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σουσάμι λευκό τοσταρισμένο
Φύλλα βασιλικού
Ξύσμα απο 2 λάιμ
80 γρ. ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

-Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον ζωμό κότας με την σόγια, το βούτυρο, την ζάχαρη και τις μελιτζάνες, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Βάζουμε ατομικά κάθε μισή μελιτζάνα στο πιάτο, πασπαλίζοντάς την με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι.

//Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ο σεφ του εστιατορίου Oozora. Το Oozora το καλοκαίρι λειτουργεί σε δυο χώρους: στον κήπο του Cash (Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772) και στο ξενοδοχείο «Santorini Secret» στην Οία της Σαντορίνης, τηλ. 22860 71210.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Παπανδρέου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro