Δημήτρης Κατριβέσης, Μελιτζάνα ιμάμ NikKei

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
φωτογραφία

«Πασπαλίζουμε την μελιτζάνα με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι»

Υλικά για 4 άτομα

2 μελιτζάνες
200 γρ. ζωμό κότας
100 γρ. σόγια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σουσάμι λευκό τοσταρισμένο
Φύλλα βασιλικού
Ξύσμα απο 2 λάιμ
80 γρ. ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

-Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον ζωμό κότας με την σόγια, το βούτυρο, την ζάχαρη και τις μελιτζάνες, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Βάζουμε ατομικά κάθε μισή μελιτζάνα στο πιάτο, πασπαλίζοντάς την με βασιλικό, ξύσμα από λάιμ (ή με αρωματικά της αρεσκείας μας), ψίχα ψωμιού και σουσάμι.

//Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ο σεφ του εστιατορίου Oozora. Το Oozora το καλοκαίρι λειτουργεί σε δυο χώρους: στον κήπο του Cash (Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772) και στο ξενοδοχείο «Santorini Secret» στην Οία της Σαντορίνης, τηλ. 22860 71210.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Παπανδρέου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιταλική φινέτσα, αυθεντικές γεύσεις μιας κουζίνας που αναδεικνύεται στο έπακρο, η καλύτερη πίτσα της πόλης και άνετο περιβάλλον που δεν προδιαθέτει να δοκιμάσεις όλα τα πιάτα. Το Νapolitivo κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας και αναδεικνύεται σε σημείο αιχμής στον εστιατορικό χάρτη των νοτίων προαστίων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro