Βουλιαγμένη καλεί Φλωρεντία: κορυφαία Ιταλική βραδιά στο Four Seasons

Χτένια με λευκή τρούφα ή καραβίδες με κουνουπίδι; Μόνο για δύο βράδια, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ο καταξιωμένος Chef του Mercato, Roberto Cannata, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Chef Filippo Fiorentini, του βραβευμένου με αστέρι Michelin Il Palagio της Φλωρεντίας και δημιουργούν ένα μενού-ωδή στην ιταλική γαστρονομία.

 

Ο καταξιωμένος Chef του Mercato, Roberto Cannata, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Chef Filippo Fiorentini, σε ένα άκρως ενδιαφέρον πάντρεμα.

Ύμνος στο ιταλικό φαγητό: Ο Φεντερίκο Φελίνι έλεγε πως ο κόσμος έχει δημιουργηθεί από τη μαγεία και τα μακαρόνια. Η Σοφία Λόρεν μάς πληροφορούσε πως ό,τι βλέπαμε από το χυμώδες κορμί της ήταν φτιαγμένο από pasta και ο Μάρτιν Σκορτσέζε διερρήγνυε τα ιμάτιά του: «Αν η μάνα σου ξέρεις να μαγειρεύει ιταλικά φαγητά δεν έχεις λόγο να πηγαίνεις σε εστιατόρια».

Η ιταλική γαστρονομία δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Σαφώς, κάθε κουζίνα έχει τις δικές της χάρες, όμως, αυτή των γειτόνων μας είναι μέθεξη, είναι το άκρο άωτον της ανάλαφρης δημιουργίας. Ιδού ένα τρανό παράδειγμα που δεν πρέπει να χάσουν οι aficionados: ο καταξιωμένος Chef του Mercato, Roberto Cannata, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Chef Filippo Fiorentini, του βραβευμένου με αστέρι Michelin Il Palagio από το Four Seasons της Φλωρεντίας και δημιουργούν ένα μενού-ωδή στην ιταλική γαστρονομία.

Το Mercato Restaurant εντός του «Αστέρα» θα γίνει ο τόπος συνάντησης της ιταλικής κουζίνας.

Στο συγκεκριμένο εκλεκτό «πάντρεμα» θα έχουμε αυθεντικό ναπολιτάνικο στιλ (σαν να λέμε: ο αγαπημένος μας νότος της Ιταλίας) που θα συνδέεται ευρηματικά με τις εποχικές συνταγές της Φλωρεντίας και την αυθεντικότητα που χαρίζουν τα τοπικά προϊόντα. Άλλα ολόφρεσκα από τη χώρα μας, και άλλα που θα έρθουν από την Ιταλία (π.χ. οι πολύτιμες λευκές τρούφες) ειδικά για τις δύο βραδιές.

Θα έχουμε να κάνουμε με four-hands menu πέντε δημιουργικών πιάτων, όπως αυτά τα μαυλιστικά φρέσκα πορτσίνι.

Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι δελεαστικό: έχουμε να κάνουμε με ένα four-hands menu πέντε πιάτων για όσους παρευρεθούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Mercato Restaurant στον 5ο όροφο του Nafsika, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα (φευ, η γεύση δεν μπορεί να μεταφερθεί μέσω του κειμένου): το μενού θα περιλαμβάνει καραβίδες με κουνουπίδι, χτένια με λευκή τρούφα, χειροποίητα ζυμαρικά cavatelli με γαρίδες, αρνάκι με βατόμουρα και πράσινο μήλο με σορμπέ φράουλας. Μία μοναδική degustation σύνθεση, απόλυτα εναρμονισμένη με premium ιταλικά κρασιά.

Το βραβευμένο Il Palagio στο Four Seasons της Φλωρεντίας.

Η γευστική αμεσότητα της παραδοσιακής ιταλικής τρατορίας όπως εκφράζεται από το Mercato, γνωρίζει την φλωρεντίνικη φινέτσα του εμβληματικού Il Palagio: Να μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πάντρεμα δύο σχολών της Ιταλικής κουζίνας, από τέσσερα βραβευμένα Ιταλικά χέρια!

//Κόστος: 120 ευρώ κατ’άτομο ή 150 ευρώ με εκλεκτούς συνδυασμούς κρασιών. 

Κρατήσεις: +30 210 8901000 | e-mail: [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Τζαϊαντ, μια καλτ πιτσαρία στο Κουκάκι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro