miran-pastyroumas-salami

Το “Μιράν” φημίζεται για τα σουτζούκια, τα αλλαντικά, το σπάνιο παστουρμά, το παστράμι του. Αλλά το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι ξέρει να συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Το αλλαντοπωλείο Μιράν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φημίζεται για τα σουτζούκια, τα αλλαντικά, το σπάνιο παστουρμά, το παστράμι του.

Και γνωρίζει καλά πώς να συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις, προσφέροντας στα ράφια του εκλεκτά εδέσματα, μπαχάρια, τυριά και αλλαντικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Δοκίμασα τον εξαιρετικό παστουρμά από φρέσκο βουβαλίσιο κρέας, ο οποίος στέκεται επάξια δίπλα στο δυσεύρετο παστουρμά καμήλας, το πασίγνωστο “μπατόν σουτζούκι”, τον “καισαριώτικο”, και το “πλεκτό”…

Πριν από λίγο καιρό, δοκίμασα τον εξαιρετικό παστουρμά του από φρέσκο βουβαλίσιο κρέας, ο οποίος στέκεται επάξια δίπλα στο δυσεύρετο παστουρμά καμήλας, το πασίγνωστο “μπατόν σουτζούκι”, τον καισαριώτικο, αλλά και τα εκλεκτά βοδινά λουκάνικα, καθώς και το πλεκτό.

Και επειδή η τρίτη γενιά αλλαντοποιών του Μιράν υιοθετεί και προάγει την καινοτομία, δεν μπορώ να μην παινέσω την παραγωγή «άοσμου» παστουρμά και τον ειδικά διαμορφωμένο κρεμαστό κήπο στην πρόσοψή του καταστήματος, όπου καλλιεργούνται βότανα και μυρωδικά.

⇒ “Μιράν”, Ευριπίδου 45, Αθήνα, 210 321 7187.

 

Διαβάστε ακόμα: Κόλαση, όταν η Μαυροδάφνη παντρεύτηκε τη σοκολάτα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top