Παϊδάκια μαριναρισμένα με χαρουπόμελο, κρασί και δυόσμο, από τη Νίκη Μηταρέα

Μια πανεύκολη αντρική συνταγή -να γλείφεις τα δάκτυλά σου- από το βιβλίο "Με Κρασί και Ελληνικά".

 
mitarea

Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανητές και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Ευχαριστούμε Νίκη! Φωτογραφία: Εκδόσεις Πατάκη

To βιβλίο της Νίκης Μηταρέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ περιλαμβάνει πάνω από 60 συνταγές με κρασί: Από εγκάρδια κρεάτινα μαγειρευτά που τραβάνε μπόλικο κρασί στη χύτρα και άλλο τόσο στα ποτήρια, μέχρι σοφιστικέ, ανάλαφρες δημιουργίες με όσπρια και θαλασσινά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα αρνίσια παϊδάκια με χαρουπόμελο, διότι μας αρέσουν όλα τα μαριναρισμένα κοκκαλάκια που μοιράζεσαι με την παρέα σου, κολλάνε στα δάκτυλα, όταν τα ροκανίζεις, και τρώγονται -ειδικά στην περίπτωση αυτής της συνταγής- ως το τελευταίο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παϊδάκια
Χονδρό αλάτι για γαρνίρισμα.

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. χαρουπόμελο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε γυάλινο σκεύος. Βάζουμε τα παϊδάκια, τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε στο γκρίλ για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας ελαφρά με χοντρό αλάτι, και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Τη μαρινάδα που περισσεύει μπορούμε να τη βράσουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα να συνοδεύσει στο τραπέζι το κρέας.

 

Διαβάστε ακόμα: Τη συνταγή για κουνέλι με ρετσίνα του Ανδρέα Λαγού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro