mitarea

Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανητές και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Ευχαριστούμε Νίκη! Φωτογραφία: Εκδόσεις Πατάκη

To βιβλίο της Νίκης Μηταρέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ περιλαμβάνει πάνω από 60 συνταγές με κρασί: Από εγκάρδια κρεάτινα μαγειρευτά που τραβάνε μπόλικο κρασί στη χύτρα και άλλο τόσο στα ποτήρια, μέχρι σοφιστικέ, ανάλαφρες δημιουργίες με όσπρια και θαλασσινά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα αρνίσια παϊδάκια με χαρουπόμελο, διότι μας αρέσουν όλα τα μαριναρισμένα κοκκαλάκια που μοιράζεσαι με την παρέα σου, κολλάνε στα δάκτυλα, όταν τα ροκανίζεις, και τρώγονται -ειδικά στην περίπτωση αυτής της συνταγής- ως το τελευταίο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παϊδάκια
Χονδρό αλάτι για γαρνίρισμα.

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. χαρουπόμελο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε γυάλινο σκεύος. Βάζουμε τα παϊδάκια, τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε στο γκρίλ για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας ελαφρά με χοντρό αλάτι, και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Τη μαρινάδα που περισσεύει μπορούμε να τη βράσουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα να συνοδεύσει στο τραπέζι το κρέας.

 

Διαβάστε ακόμα: Τη συνταγή για κουνέλι με ρετσίνα του Ανδρέα Λαγού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top