Όπως και το καλό κρασί, έτσι και κάθε ποικιλία ελαιόλαδου κρίνεται από τη γεύση, το χρώμα, το άρωμα και την οξύτητά του. Κάθε είδος ελαιόλαδου είναι μοναδικό, αφού παράγεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (έδαφος, κλίμα, τύπος και ηλικία ελαιόδενδρων, εποχή που μαζεύεται ο καρπός και η επεξεργασία του). Μοναδικό, αλλά και πολύτιμο και αγαπημένο το ελαιόλαδο 42 ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου που δίκαια το ονόμασαν “Μονάκριβο”.
Το “Μονάκριβο” είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παρασκευάζεται στους ηλιόλουστους, ημιορεινούς ελαιώνες στο Γεράκι Ήλιδας Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 160 μέτρων, το οποίο θεωρείται ιδανικό για την παραγωγή ελαιολάδου. Το πευκοδάσος και η δροσερή αύρα του Ιονίου Πελάγους συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον αρχαίο τόπο, με αποτέλεσμα ένα χρυσοπράσινο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλή οξύτητα, απαλή γεύση και πλούσιο άρωμα φρέσκου καρπού. Θα σας εκπλήξει με τη μοναδικά φυσική γεύση του.
//Monakrivo, 210 2280246, monakrivo.com
Διαβάστε ακόμα: O Χριστόφορος Πέσκιας φτιάχνει την τέλεια κυπριακή σεφταλιά.