DSC_7030

«Η σοκολάτα, το φιστίκι Αιγίνης και η πραλίνα, καθένα από μόνο του, είναι τρία πολύ αγαπημένα μου υλικά. Συνδυασμένα όμως είναι το κάτι άλλο!», λέει εμφατικά ο σεφ Γιώργος Γεράρδος.

Υλικά (για 4-6 μπολ)

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. καβουρδισμένο και αλατισμένο φιστίκι Αιγίνης.

Εκτέλεση

– Λειώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την πραλίνα σε μπεν μαρί μέχρι να λειώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η σοκολάτα είναι ευαίσθητο υλικό και αν ζεσταθεί πολύ «κόβει».
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με σύρμα ή σε ένα μούλτι για ευκολία. Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
– Σε αυτό το στάδιο, η μους θα είναι ρευστή. Τη μοιράζουμε σε 4-6 ποτήρια ή μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε να σφίξει.
– Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με λίγο σπασμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Tip
Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη, αρκεί -όπως και σε κάθε συνταγή ζαχαροπλαστικής- να μετρήσουμε με ακρίβεια τα υλικά μας.

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Hops beer & burgers» (Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 212 1044356). Από το Σεπτέμβριο, ο «Ανθός» του (πριν στην Καλλιθέα) μετακομίζει στην Κηφισιά (Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 212 1044356).

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 καλοκαιρινά must της Αίγινας – επιλέγει ο insider Τάσος Αντωνίου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top