_MG_7480

Με stevia, αντί για ζάχαρη.

Υλικά

265 γρ. Xocoline Noire 65%
250 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα 35% ελαφρώς χτυπημένη
3 γρ. ζελατίνες
2,5 γρ. stevia
1 τσαμπί φραγκοστάφυλο

 

Παρασκευή

-Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε πολύ κρύο νερό για 20 λεπτά και τις σουρώνουμε.
-Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες για να λιώσουν.
-Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με πλαστική σκληρή σπάτουλα, δημιουργώντας μια μάζα ελαστική και γυαλιστερή για να επιτύχουμε τη γαλακτοματοποίηση.
-Μετράμε τη θερμοκρασία της γκανάζ που έχουμε δημιουργήσει και όταν φτάσει στους 40-45°C την ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).
-Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε μέσα στη φόρμα μας, το τοποθετούμε στη συντήρηση για δυο ώρες στους 4-5°C και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου μια ώρα, ώσπου το σχήμα του να σταθεροποιηθεί.
-Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, σερβίρουμε και ντεκοράρουμε στην κορυφή της μους με λίγη από την κουβερτούρα που κρατήσαμε και στο πλάι της με το φραγκοστάφυλο.

 

//Το Φεστιβάλ Σοκολάτας «Chocolating» στο Astir Palace (εστιατόριο Grill Room, Arion Resort & Spa) ολοκληρώνεται το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8902000 και στο www.arionresortathens.com

 

Διαβάστε ακόμα: «Chocolating 2014»: Στον Αστέρα με… αγάπη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top