Πίνοντας τον καινούργιο κατάλογο του Mr. Peacock

Το ολοκαίνουργιο cocktail menu του γνωστού μπαρ του Χαλανδρίου έρχεται ως η καλύτερη απάντηση στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

 

Ο χώρος του Mr. Peacock σε βάζει αμέσως στο καλοκαίρι.

Θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του high volume bar. Όσες φορές το έχω επισκεφτεί, πάντα το βρίσκω γεμάτο. Είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι που ανοίγει και το ζηλευτό του patio. Πηγαίνοντας λοιπόν αυτή την φορά για να συναντήσω τον Χάρη Δάρα που θα με ξεναγούσε στα καινούργια μονοπάτια του νέου cocktail list δεν είχα τον φόβο ότι δεν θα βρω να καθίσω. Αυτή την φορά είχα «τα μέσα». Μια θέση «πρώτο σκαμπό μπάρα» με περίμενε.

Αριστέρα: Το καπνιστό Jupiter με mezcal που συνδυάζεται όμορφα με πεπόνι και τζίντζερ και σερβίρεται με μια τραγανή φέτα από μπέικον. Δεξιά: Στο RnB το ρούμι εναρμονίζεται με το Bourbon και για ντεκόρ έχει μια φράουλα βουτηγμένη σε λευκή σοκολάτα.

Παίρνοντας τον καινούργιο κατάλογο έμεινα για λίγο να κοιτάζω τον τίτλο του. Π. Tails. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος για κάποιο περιοδικό – του φέρνει μάλιστα. Τον άνοιξα και χάθηκα για λίγο στις πολύχρωμες σελίδες του. Είδα τις απλές περιγραφές των ποτών. Διάβασα τα μικρά συμπληρωματικά κείμενα σχετικά με τις 7 καλές τέχνες και περίμενα μέχρι να ξεκινήσει η ξενάγηση μου. Με μια πρώτη ματιά μπόρεσα να δω ότι και σε αυτόν τον κατάλογο προσπαθούν να καλύψουν όλα τα γούστα των πελατών, χωρίς να γίνονται πολύ extreme και δύσκολα. Παρόλο αυτά υπάρχουν και ποτά «στοχευμένα» σε πιο απαιτητικούς ή ας μου επιτραπεί η έκφραση «πιο δύσκολα ποτά». Όπως για παράδειγμα το Eden ένα twist του Negroni με την τεκίλα να μαγειρεύετε σε sous vide μαζί με μανιτάρια δίνοντας του ένα πιο umami χαρακτήρα και να σερβίρεται με αποξηραμένο χουρμά και φλούδα από παρμεζάνα. Στην ίδια κατηγορία θα βάλω και το διαβολικά καυτερό Glass Block με πρωταγωνιστή την τεκίλα. Ένα πότο που λάτρεψα με την πρώτη γουλιά τόσο για την όμορφη καυτερή αίσθηση που άφηναν οι πιπεριές jalapeños όσο και για το παιχνίδι που έπαιζε το μάνγκο με το σιρόπι τσουκνίδας.

Αριστερά: Στο Cladestino το λευκό ρούμι κάνει παιχνίδι με τον ανανά, το lime, με ένα σπιτικό ξύδι από σαμπάνια και μέλι και ελάχιστη Worcester sauce. Κέντρο: Glass Block, ένα πότο που λάτρεψα με την πρώτη γουλιά για την όμορφη καυτερή αίσθησή του. Αριστερά: Eden, ένα twist του Negroni με την τεκίλα.

Θα σταθώ επίσης και στο καπνιστό Jupiter με mezcal που συνδυάζεται όμορφα με πεπόνι και τζίντζερ και σερβίρεται με μια τραγανή φέτα από μπέικον και η αλμύρα του συμπληρώνει την γευστική παλέτα του ποτού. Ενδιαφέρον και αρκετά δροσιστικό είναι JD milkshake. Ένα διαφορετικό milkshake με Σκωτσέζικο whiskey μπανάνα και σιρόπι βύσσινο. Γυναικεία τσαχπινιά έχει το RnB όπου το ρούμι εναρμονίζεται με το Bourbon και για ντεκόρ έχει μια φράουλα βουτηγμένη σε λευκή σοκολάτα. Επίσης γοητευτικό είναι και το The Loop με τα γλυκά και όξυνα χαρακτηριστικά του. Λευκό ρούμι, φράουλα και βασιλικός στο ποτήρι που συμπληρώνεται με αφρό από aguafaba. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο το νικητήριο πότο του Χάρη που του χάρισε την πρώτη θέση στο Bacardi Legacy το 2015, το Cladestino. Εδώ το λευκό ρούμι κάνει παιχνίδι με τον ανανά, το lime, με ένα σπιτικό ξύδι από σαμπάνια και μέλι και ελάχιστη Worcester sauce.

Το καινούργιο cocktail menú λοιπόν του Mr. Peacock μπορεί να δείχνει εύκολο και απλό. Ταιριάζει απόλυτα με το στιλ του. Παρόλα αυτά κάτω από αυτή την απλότητα κρύβεται αρκετή δουλειά για την οποία ευθύνεται όλη η ομάδα των bartender που θα βρεις πίσω από την μπάρα του.

//Mr. Peacock, Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800390.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι Έλληνες πρωταθλητές του καφέ μας συστήνονται

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro