Οι μυστικές διευθύνσεις του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
portraits_05-1190

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο Head chef του εστιατορίου «Matsuhisa Athens». (Φωτό: Αναστασία Σιώμου)

«Κρεοπωλείο Φαλλιέρος», Αγίας Τριάδας 90, Αχαρνές, τηλ. 210 2445525. Τα δυο αδέλφια στα οποία ανήκει το μαγαζί διαθέτουν κοτόπουλα δικής τους παραγωγής και πολλά ντόπια κρέατα, όπως αρνιά και χοιρινά. Λατρεύω τα μαριναρισμένα τους κρέατα, π.χ. τα μπιφτεκάκια και τα σουβλάκια.

arapian.gr-1024x682_IMG_004

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω στην ιστορική αγορά της Αθήνας και να μην περάσω από του Αραπιάν».

 

«Αραπιάν», Ευρυπίδου 41, Αθήνα, τηλ. 210 3217238. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω στην ιστορική αγορά της Αθήνας και να μην περάσω από του Αραπιάν, για λίγο πικάντικο παστουρμά από μπούτι ή το περίφημο σουτζούκι δικής τους παραγωγής. Τα αλλαντικά, αλλά και τα τυριά, είναι από τις αγαπημένες μου απολαύσεις.

 

 

 

irene

«Το προφιτερόλ της Ειρήνης είναι το καλύτερο της Αθήνας», τονίζει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

«Irène Chocolatier-Patissier», Λεωφ. Μαραθώνος 5, Δροσιά, τηλ. 210 8137286. Το καλύτερο προφιτερόλ της Αθήνας θα το βρείτε στο υπέροχο ζαχαροπλαστείο της Ειρήνης Παπά –που μετακόμισε το Μάιο από την Εκάλη στη Δροσιά. Σερβίρεται σε μπολ από μπισκότο και τα «σου» του είναι φανταστικά. Μην ξεχάσετε, προτού φύγετε, να δοκιμάσετε οτιδήποτε σε σοκολάτα, μιας και η κοσμογυρισμένη Ειρήνη λατρεύει να τη συνδυάζει με φρούτα, πιπέρια, ξηρούς καρπούς.

 

 

«Ο Παραγωγός», Κλεισθένους 282, Γέρακας, τηλ. 210 6611188. Ελληνικές πρώτες ύλες. Από εδώ ψωνίζω, για το σπίτι κυρίως, από μαναβική μέχρι και γλυκά του κουταλιού. Κι επειδή ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, τα παιδιά που έχουν το μαγαζί κάνουν διανομή και στο σπίτι.

image-ba13e231372dc0ba53ce2e01eefb0cc0ca3eb0d8cbe8b0c716e30dd8b9f6c759-V

«Το καλύτερο πεϊνιρλί που θα φας ποτέ –ό,τι άλλο έχεις δοκιμάσει είναι πίτσα σε σχήμα πεϊνιρλί».

 

«Πεϊνιρλί Ο Λιάκος», Φιλοκτήτου 73, Ίλιον, τηλ. 210 2633407. Το καλύτερο πεϊνιρλί που θα φας ποτέ –ό,τι άλλο έχεις δοκιμάσει είναι πίτσα σε σχήμα πεϊνιρλί. Το μαγαζί έχει κρατήσει την ποιότητα των πρώτων υλών του σταθερή εδώ και 35 χρόνια. Επίσης διαθέτει πολύ ωραία σφολιατοειδή –όλα χειροποίητα– και οι τιμές του είναι απολύτως λογικές.

 

 

 

guarantee

«Το ‘’Guarantee Sandwich’’ φτιάχνει εδώ, στον ίδιο δρόμο, από το 1988, τα πιο ωραία σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει ποτέ».

«Guarantee Sandwich», Βεΐκου 41, Κουκάκι, τηλ. 210 9226924. Λόγω καταγωγής (γεννήθηκα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ), μου αρέσουν τα μεγάλα σάντουιτς. Το «Guarantee Sandwich» φτιάχνει εδώ, στον ίδιο δρόμο, από το 1988, τα πιο ωραία σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Από τα αγαπημένα μου, αυτό με χωριάτικο ψωμί, γραβιέρα, καπνιστή γαλοπούλα, ψητά μανιτάρια, ντομάτα και τυροσαλάτα.

 

 

 

//«Matsuhisa Athens»: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 10 κορυφαία στέκια στην Αθήνα για ποιοτικό καφέ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro