Το πιο εύκολο ρομαντικό επιδόρπιο με τρεις κινήσεις

My Sweet Valentine: Η Αγάπη Μαργετίδη προτείνει ένα επιδόρπιο όμορφο, ανάλαφρο, εύγευστο και sexy, που μπορείτε να συνθέσετε κι ας μην έχετε ιδέα από ζαχαροπλαστική.

 
pavlosfoodphoto5

Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε δεν θα σας αντισταθεί με αυτό το γλυκό. (Φωτογραφίες: Παύλος Ευθυμίου)

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι. Τεκμηριωμένη επιστημονική απόδειξη δεν έχω βρει, όμως κάπου κρύβεται μια αλήθεια. Ή έστω ένα κάποιο ψήγμα.

Ας κάνουμε ένα πείραμα. Οσονούπω καταφθάνει ο Άγιος Βαλεντίνος. Για να εξηγηθώ εξαρχής, δηλώνω με παρρησία πως ποτέ δεν τον καταδέχτηκα. Θα τον εκμεταλλευτώ, όμως, προς όφελός δικό μου και δικό σας, κι ας κατηγορηθώ για υποκρισία. Σήμερα θα παίξω μαζί του, έτσι για αλλαγή. Εσείς θέλετε;;

Για να έχει το παιχνίδι ενδιαφέρον, θα αντιστρέψω τους όρους και τους ρόλους. Θα με καλέσετε σε δείπνο υπό το φως των κεριών στο σπίτι σας. Θα έχετε παγωμένη σαμπάνια και αβγοτάραχο. Θα περάσουμε στο τραπέζι, όπου θα μας περιμένει μία ταλιάτα με πράσινη ολόφρεσκη σαλάτα με ελαφριά vinaigrette. Θα έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι βελούδινο κόκκινο κρασί και θα το έχετε μεταγγίσει σε κρυστάλλινη κανάτα.

Το κλου θα είναι το επιδόρπιο, τόσο όμορφο, τόσο εύγευστο, τόσο sexy, που θα μείνω με το στόμα ανοιχτό.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα.

My sweet Valentine

pavlosfoodphoto6

Για να ταιριάξουν τα macarons με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα. Διαλέξτε ένα καλό ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει νόστιμα macarons σε διάφορες γεύσεις και χρώματα. Για να ταιριάξουν με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Θα σπάσετε δύο macarons σε μικρά κομμάτια και θα τα τοποθετήσετε στον πάτο δύο όμορφων ποτηριών. Για τη σαντιγί, θα χτυπήσετε με το σύρμα (στο χέρι ή με mixer) ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, έως ότου πήξει. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, η κρέμα πρέπει να μείνει αέρινη.

Εάν νομίζετε πως δεν θα τα καταφέρετε, αγοράστε έτοιμη σαντιγί από το ζαχαροπλαστείο, στην ανάγκη επιστρατεύστε τη μαμά σας, την κολλητή σας, όποιον προθυμοποιηθεί τελοσπάντων. Θα τη μοιράσετε στα ποτήρια και δεν μένει τίποτε άλλο παρά να διακοσμήσετε με λίγα φρούτα του δάσους, τα οποία ενδεχομένως να τα πασπαλίσετε με ένα σύννεφο από ζάχαρη άχνη.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρωινό ξύπνημα με μια κούπα Jack Daniel’s γίνεται;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro