Το πιο εύκολο ρομαντικό επιδόρπιο με τρεις κινήσεις

My Sweet Valentine: Η Αγάπη Μαργετίδη προτείνει ένα επιδόρπιο όμορφο, ανάλαφρο, εύγευστο και sexy, που μπορείτε να συνθέσετε κι ας μην έχετε ιδέα από ζαχαροπλαστική.

 
pavlosfoodphoto5

Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε δεν θα σας αντισταθεί με αυτό το γλυκό. (Φωτογραφίες: Παύλος Ευθυμίου)

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι. Τεκμηριωμένη επιστημονική απόδειξη δεν έχω βρει, όμως κάπου κρύβεται μια αλήθεια. Ή έστω ένα κάποιο ψήγμα.

Ας κάνουμε ένα πείραμα. Οσονούπω καταφθάνει ο Άγιος Βαλεντίνος. Για να εξηγηθώ εξαρχής, δηλώνω με παρρησία πως ποτέ δεν τον καταδέχτηκα. Θα τον εκμεταλλευτώ, όμως, προς όφελός δικό μου και δικό σας, κι ας κατηγορηθώ για υποκρισία. Σήμερα θα παίξω μαζί του, έτσι για αλλαγή. Εσείς θέλετε;;

Για να έχει το παιχνίδι ενδιαφέρον, θα αντιστρέψω τους όρους και τους ρόλους. Θα με καλέσετε σε δείπνο υπό το φως των κεριών στο σπίτι σας. Θα έχετε παγωμένη σαμπάνια και αβγοτάραχο. Θα περάσουμε στο τραπέζι, όπου θα μας περιμένει μία ταλιάτα με πράσινη ολόφρεσκη σαλάτα με ελαφριά vinaigrette. Θα έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι βελούδινο κόκκινο κρασί και θα το έχετε μεταγγίσει σε κρυστάλλινη κανάτα.

Το κλου θα είναι το επιδόρπιο, τόσο όμορφο, τόσο εύγευστο, τόσο sexy, που θα μείνω με το στόμα ανοιχτό.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα.

My sweet Valentine

pavlosfoodphoto6

Για να ταιριάξουν τα macarons με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα. Διαλέξτε ένα καλό ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει νόστιμα macarons σε διάφορες γεύσεις και χρώματα. Για να ταιριάξουν με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Θα σπάσετε δύο macarons σε μικρά κομμάτια και θα τα τοποθετήσετε στον πάτο δύο όμορφων ποτηριών. Για τη σαντιγί, θα χτυπήσετε με το σύρμα (στο χέρι ή με mixer) ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, έως ότου πήξει. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, η κρέμα πρέπει να μείνει αέρινη.

Εάν νομίζετε πως δεν θα τα καταφέρετε, αγοράστε έτοιμη σαντιγί από το ζαχαροπλαστείο, στην ανάγκη επιστρατεύστε τη μαμά σας, την κολλητή σας, όποιον προθυμοποιηθεί τελοσπάντων. Θα τη μοιράσετε στα ποτήρια και δεν μένει τίποτε άλλο παρά να διακοσμήσετε με λίγα φρούτα του δάσους, τα οποία ενδεχομένως να τα πασπαλίσετε με ένα σύννεφο από ζάχαρη άχνη.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρωινό ξύπνημα με μια κούπα Jack Daniel’s γίνεται;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro