Ναουσαία 2008, Φουντής, €9,20

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine επιλέγει τα κορυφαία κρασιά με λιγότερο από 10 ευρώ!

 

Naousaia_Trygos-1190

Μήπως ο σερβιτόρος καταλάβει ότι του ζητάμε φούντα και όχι Φουντή;

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσθε και πήγατε στην φούντα και όχι στο fondue. Για να μην έχετε λοιπόν μπλεξίματα, ζητήστε απλώς «Ναουσαία», γιατί Ναουσαία είναι μόνο μία – και αυτή είναι του Φουντή.

Θα φτάσει το ημερήσιο όριο της χρεωστικής;

Δεν νομίζω να σας έχουμε δώσει δικαιώματα για τέτοιου είδους ερωτήσεις. Πάντα, ή σχεδόν πάντα, είμαστε κάτω από τα €10. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε 80 λεπτά του ευρώ κάτω από το ψυχολογικό που θέσαμε στους εαυτούς μας.

Ρίξε και την ποικιλία, γιατί έχω ένα κουμπαράκι που το παίζει κουτσαυλογκουρμές και θέλω να του τη βγαίνω.

Η Ναουσαία είναι ένα κρασί από την Ονομασία Προέλευσης Νάουσα και αυτό σημαίνει ότι το κρασί πρέπει να είναι 100% Ξινόμαυρο – η καλύτερη ποικιλία της Μακεδονίας, η οποία δίνει κρασιά ράτσας, με πολυπλοκότητα, δύναμη και προσωπικότητα.

Η Ναουσαία είναι ένα ατόφιο, παραδοσιακό Ξινόμαυρο που μας δίνει από την πρώτη γουλιά να καταλάβουμε γιατί σε Αμερική, Αγγλία, ακόμη και Γαλλία, ο κόσμος που ξέρει κάνει ουρές έξω από τις κάβες για να πάρει μια Νάουσα.

Μα, καλά θα μας τρελάνεις; Κόκκινο κρασί καλοκαιριάτικα;

Αυτός που είπε ότι το ερυθρό κρασί σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου μας κατάστρεψε. Το ερυθρό κρασί καταναλώνεται στους 16-18ο C, που σημαίνει ότι, το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, πρέπει το κρασί στο μπουκάλι να είναι στους 12-14ο C, δηλαδή σε θερμοκρασία που πίνουμε το λευκό, για να φτάσει στην σωστή θερμοκρασία με το πού το βάλουμε στο ποτήρι και περάσουν και 3 λεπτά. Άρα, κόκκινο κρασί ΠΙΝΟΥΜΕ το καλοκαίρι, αλλά το δουλεύουμε με σαμπανιέρα, κρύο νερό και λίγο πάγο. Το κόκκινο κρασί σας πείραξε που δεν είναι καλοκαιρινό. Δηλαδή τα παϊδάκια και τα Angus σάς κάνουν κατακαλόκαιρο; (Ζητώ συγνώμη για την έκρηξη, αλλά that was pretty intense, που λένε και τα Αμερικανάκια όταν ζορίζονται.)

Τι σου αρέσει;

Η Ναουσαία είναι ένα ατόφιο, παραδοσιακό Ξινόμαυρο που μας δίνει από την πρώτη γουλιά να καταλάβουμε γιατί σε Αμερική, Αγγλία, ακόμη και Γαλλία, ο κόσμος που ξέρει κάνει ουρές έξω από τις κάβες για να πάρει μια Νάουσα. Επίσης, αν ξέρετε, στον πλανήτη (εκτός Νάουσας!) άλλο κρασί που είναι ήδη 7 χρόνων, αξίζει κάτω από €10, είναι τόσο υπέροχο και μπορεί να παλαιώσει και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, τότε θα σας πω «μπράβο»!

Δηλαδή, και άμα ρωτήσουμε και έναν ανταγωνιστή του, θα μας πει τα ίδια;

Ρωτήσαμε τον Στέλιο Μπουτάρη, τον ιδιοκτήτη του πασίγνωστου Κτήματος Κυρ-Γιάννη και μας απάντησε χωρίς δισταγμό «Η Ναουσαία του Φουντή είναι μια κλασική Νάουσα που -χρονιά μπει, χρονιά βγει- δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!»

Πόσο να πιω, γιατί ο γιατρός λέει πως το παρακάνω πού και πού;

Το κρασί αυτό έχει 13 % αλκοόλ και οι πιο πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνουμε το πολύ 40 ml καθαρής αλκοόλης αν είμαστε άντρες, 30 ml αν είμαστε γυναίκες. Μπορείτε φυσικά να εξετάσετε την επιλογή τού να αλλάξετε γιατρό, αλλιώς θα πρέπει μια φιάλη να σας κρατήσει δυόμιση μέρες.

Αγοράστε το εδώ

Διαβάστε ακόμα: H Μαρία Νέτσικα προτείνει 5 Ασύρτικα από τη Σαντορίνη για καλοκαιρινά τραπέζια.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro