Nespresso Explorations 1: Δύο σπάνιοι καφέδες σε avant première

Η νέα πρωτοβουλία της Nespresso περιλαμβάνει δύο Limited Edition καφέδες από το "εξωτικό" Λάος και τη "βασίλισσα" Κένυα. Προσοχή: Από τη Δευτέρα 8 Μαΐου οι "συλλεκτικές" κάψουλες θα διατίθενται σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, προτού εμφανιστούν στις Boutiques.

 

Η αρχή γίνεται με δύο Limited Edition καφέδες, τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry, που εκτός από πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, προσφέρουν και κρυφές ιστορίες.

Όταν ήμασταν παιδιά και διαβάζαμε τις ιστορίες του Ιούλιου Βερν ή βλέπαμε σε βιντεοκασέτα τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, ονειρευόμασταν να γίνουμε εξερευνητές μεγαλώνοντας. Η ζωή είχε άλλη άποψη, όμως σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα τότε παιδιά ονειρευόμαστε ακόμα -γιατί τα όνειρα ποτέ δεν σταματάνε- να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βάλουμε ένα σακίδιο στην πλάτη και να χαθούμε σε χώρες που μοιάζουν -ακόμα- μακρινές. Αλλά, επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, οι μικρές καθημερινές αποδράσεις έρχονται πλέον και σε μικρές κάψουλες, χάρη στη νέα πρωτοβουλία της Nespresso με την ονομασία Explorations.

H πρώτη έκδοση Explorations αποτελείται από εξαιρετικά σπάνιους καφέδες ιδιαίτερων terroirs που θεωρούνται «κρυμμένα διαμάντια» από τους ειδικούς της Nespresso χάρη στα ιδιοσυγκρασιακά γευστικά προφίλ τους. Η αρχή γίνεται με δύο Limited Edition καφέδες, τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry, που εκτός από πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, αφηγούνται και ξεχωριστές ιστορίες.

Το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι περικυκλωμένο και “κρυμμένο” ανάμεσα σε ψηλά βουνά. Το υγρό του μικροκλίμα χαρίζει ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό προφίλ στον καφέ.

Laos Bolaven Plateau

Σε υψόμετρο 1.100-1.350 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι μία περιοχή που επωφελείται από μεγάλες βροχοπτώσεις, ηφαιστιογενή εδάφη και μια χαρακτηριστική υγρασία. Με άλλα λόγια το τέλειο περιβάλλον, για να καλλιεργηθεί καφές με γεμάτες νότες δημητριακών και έναν ευχάριστο “απόηχο” ξηρών καρπών.

Αναγνωρίζοντας το κρυμμένο δυναμικό ενός τέτοιου terroir, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso επέλεξαν να προμηθευτούν 100% πλυμένο Arabica από την περιοχή και έπειτα επιστράτευσαν τις ικανότητές τους στο καβούρδισμα, ώστε να δημιουργηθεί ένας espresso με νότες χρυσαφένιου σταριού και πράσινων βοτάνων. Ο Bolaven είναι ένας ολοκληρωμένος και ισορροπημένος καφές με μία υπόνοια οξύτητας, χωρίς γευστικές εξάρσεις. Κυρίως σου προσφέρει τη συγκίνηση της απόλαυσης ενός ροφήματος με τόσο περιπετειώδες pedigree.

Η Κένυα είναι γνωστή στον κλάδο του καφέ με το προσωνύμιο «Ο Βασιλιάς των Καφέδων», χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της.

Kenya Peaberry

Χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της, η Κένυα είναι -δικαίως- γνωστή στον κλάδο του καφέ με το προσωνύμιο «Ο Βασιλιάς των Καφέδων». Ο peaberry είναι ένας μοναδικός γενετικά (σφαιρικός σαν μπιζέλι) κόκκος που χάρη στην ιδιοσυστασία του χαρίζει ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση. Αντίθετα από τους συνήθεις δίδυμους κόκκους καφέ, ο peaberry έχει σφαιρικό σχήμα καθώς μόνο ένας κόκκος αναπτύσσεται μέσα στο κεράσι. Αυτό το φαινόμενο απαντάται περίπου σε 3%-5% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Οι κόκκοι peaberries καβουρδίζονται καλύτερα χάρη στο σχήμα τους που επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύσει ομοιόμορφα στον κόκκο.

Χρησιμοποιώντας peaberries μετά από προσεκτική χειρωνακτική συγκομιδή, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso ανέπτυξαν ένα προφίλ καβουρδίσματος που εκφράζει όλη την κομψότητα της εκλεκτής οξύτητας της Κένυας. Αυτός ο αρωματικός espresso -ανώτερος από το Λαοτιανό του “αδερφάκι”, αν έπρεπε να τους συγκρίνουμε- θα γοητεύσει τους λάτρεις των φρουτωδών καφέδων και είναι ιδανικός ως επίλογος σε ένα εκλεκτό δείπνο.

 

//Οι Explorations 1 θα διατίθενται από τη Δευτέρα 8 Μαΐου σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, ενώ από τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα είναι διαθέσιμοι σε όλους για πολύ περιορισμένο διάστημα. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτόν τον καφέ τον απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ακόμα και το βράδυ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο αρθρογράφος του Andro και δημιουργός του πετυχημένου Λονδρέζικου εστιατορίου «The Life Goddess» Νίκος Νυφούδης μας πάει βόλτα προς τα Βόρεια και μας εξηγεί γιατί «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος βρέθηκε στη μεγάλη γιορτή κρασιού της Νεμέας, εντυπωσιάστηκε από την πλούσια ποικιλία των ετικετών, αλλά απογοητεύτηκε από την προσέλευση του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

4 πυρετώδεις ημέρες, 56 παγκόσμιας κλάσης bartenders, αναρίθμητα ποτά, μια νικήτρια: Το World Class 2017 είναι πλέον παρελθόν και έχει γεύση από Μεξικό και Καναδά. Ο Βασίλης Δημαράς ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που συνόδευσε την Ελληνική αποστολή και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Πάνος Γεωργούντζος γράφει για μια διαφορετική αγάπη, πυρετώδη σαρκικά, αλλά αγνή και ανιδιοτελή συναισθηματικά. Από το στοργικό ξεκίνημα των παιδικών μας χρόνων στην ερωτική κορύφωση και στη συντροφική πορεία προς το τέλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro