Nespresso Explorations 1: Δύο σπάνιοι καφέδες σε avant première

Η νέα πρωτοβουλία της Nespresso περιλαμβάνει δύο Limited Edition καφέδες από το "εξωτικό" Λάος και τη "βασίλισσα" Κένυα. Προσοχή: Από τη Δευτέρα 8 Μαΐου οι "συλλεκτικές" κάψουλες θα διατίθενται σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, προτού εμφανιστούν στις Boutiques.

 

Η αρχή γίνεται με δύο Limited Edition καφέδες, τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry, που εκτός από πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, προσφέρουν και κρυφές ιστορίες.

Όταν ήμασταν παιδιά και διαβάζαμε τις ιστορίες του Ιούλιου Βερν ή βλέπαμε σε βιντεοκασέτα τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, ονειρευόμασταν να γίνουμε εξερευνητές μεγαλώνοντας. Η ζωή είχε άλλη άποψη, όμως σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα τότε παιδιά ονειρευόμαστε ακόμα -γιατί τα όνειρα ποτέ δεν σταματάνε- να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βάλουμε ένα σακίδιο στην πλάτη και να χαθούμε σε χώρες που μοιάζουν -ακόμα- μακρινές. Αλλά, επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, οι μικρές καθημερινές αποδράσεις έρχονται πλέον και σε μικρές κάψουλες, χάρη στη νέα πρωτοβουλία της Nespresso με την ονομασία Explorations.

H πρώτη έκδοση Explorations αποτελείται από εξαιρετικά σπάνιους καφέδες ιδιαίτερων terroirs που θεωρούνται «κρυμμένα διαμάντια» από τους ειδικούς της Nespresso χάρη στα ιδιοσυγκρασιακά γευστικά προφίλ τους. Η αρχή γίνεται με δύο Limited Edition καφέδες, τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry, που εκτός από πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, αφηγούνται και ξεχωριστές ιστορίες.

Το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι περικυκλωμένο και “κρυμμένο” ανάμεσα σε ψηλά βουνά. Το υγρό του μικροκλίμα χαρίζει ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό προφίλ στον καφέ.

Laos Bolaven Plateau

Σε υψόμετρο 1.100-1.350 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι μία περιοχή που επωφελείται από μεγάλες βροχοπτώσεις, ηφαιστιογενή εδάφη και μια χαρακτηριστική υγρασία. Με άλλα λόγια το τέλειο περιβάλλον, για να καλλιεργηθεί καφές με γεμάτες νότες δημητριακών και έναν ευχάριστο “απόηχο” ξηρών καρπών.

Αναγνωρίζοντας το κρυμμένο δυναμικό ενός τέτοιου terroir, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso επέλεξαν να προμηθευτούν 100% πλυμένο Arabica από την περιοχή και έπειτα επιστράτευσαν τις ικανότητές τους στο καβούρδισμα, ώστε να δημιουργηθεί ένας espresso με νότες χρυσαφένιου σταριού και πράσινων βοτάνων. Ο Bolaven είναι ένας ολοκληρωμένος και ισορροπημένος καφές με μία υπόνοια οξύτητας, χωρίς γευστικές εξάρσεις. Κυρίως σου προσφέρει τη συγκίνηση της απόλαυσης ενός ροφήματος με τόσο περιπετειώδες pedigree.

Η Κένυα είναι γνωστή στον κλάδο του καφέ με το προσωνύμιο «Ο Βασιλιάς των Καφέδων», χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της.

Kenya Peaberry

Χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της, η Κένυα είναι -δικαίως- γνωστή στον κλάδο του καφέ με το προσωνύμιο «Ο Βασιλιάς των Καφέδων». Ο peaberry είναι ένας μοναδικός γενετικά (σφαιρικός σαν μπιζέλι) κόκκος που χάρη στην ιδιοσυστασία του χαρίζει ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση. Αντίθετα από τους συνήθεις δίδυμους κόκκους καφέ, ο peaberry έχει σφαιρικό σχήμα καθώς μόνο ένας κόκκος αναπτύσσεται μέσα στο κεράσι. Αυτό το φαινόμενο απαντάται περίπου σε 3%-5% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Οι κόκκοι peaberries καβουρδίζονται καλύτερα χάρη στο σχήμα τους που επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύσει ομοιόμορφα στον κόκκο.

Χρησιμοποιώντας peaberries μετά από προσεκτική χειρωνακτική συγκομιδή, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso ανέπτυξαν ένα προφίλ καβουρδίσματος που εκφράζει όλη την κομψότητα της εκλεκτής οξύτητας της Κένυας. Αυτός ο αρωματικός espresso -ανώτερος από το Λαοτιανό του “αδερφάκι”, αν έπρεπε να τους συγκρίνουμε- θα γοητεύσει τους λάτρεις των φρουτωδών καφέδων και είναι ιδανικός ως επίλογος σε ένα εκλεκτό δείπνο.

 

//Οι Explorations 1 θα διατίθενται από τη Δευτέρα 8 Μαΐου σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, ενώ από τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα είναι διαθέσιμοι σε όλους για πολύ περιορισμένο διάστημα. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτόν τον καφέ τον απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ακόμα και το βράδυ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro