Τι άλλο μπορείς να κάνεις με μια κάψουλα Νespresso

Καπουτσίνο φράουλα για τα κορίτσια, εσπρέσσο με μαύρο ρούμι για εμάς και ένα παγωτό ξυλάκι στον καφέ για το πιο γρήγορο επιδόρπιο.

 
LIONEL DERIAZ , ALL USES , ALL USES , WORLDWIDE , ALL

O Nespresso Affogato με παγωτό.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε μάθει καλά να πατάμε το κουμπάκι… Υπάρχουν όμως και επιπλέον κόλπα που μπορεί να κάνει κάποιος με μια πολύτιμη, χρωματιστή κάψουλα.

Καταρχάς, χρειαζόμαστε προηγμένης τεχνολογίας μηχανές με 19 bar πίεση και το Aeroccino για πλούσιο αφρό γάλακτος. Έπειτα, τα 22 χαρμάνια θα μας δώσουν άφθονη έμπνευση για παιχνιδιάρικες δημιουργίες:

 

1. Nespresso Affogato

Κάποτε οι Ιταλοί είχαν μια υπέροχη ιδέα: να ρίχνουν μια δόση εσπρέσο πάνω από παγωτό βανίλια. Σήμερα, μπορείτε να πιάσετε την ιδέα από την ανάποδη, εμβαπτίζοντας ένα από εκείνα τα παγωτίνια που κυκλοφορούν στα ζαχαροπλαστεία στο φλιτζάνι.

ΥΛΙΚΑ

1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40ml).

• 1 μικρό παγωτό ξυλάκι (κατά προτίμηση βανίλια με λευκή σοκολάτα).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ετοιμάστε 1 καυτό Nespresso (40 ml).

• Προσθέστε το ξυλάκι.

 

LIONEL DERIAZ , ALL USES , ALL USES , WORLDWIDE , ALL

O Nespresso Corretto με ρούμι.

2. Nespresso Corretto

Εσπρέσο με αλκοόλ δηλαδή, αλλά αντί για grappa, calvados ή cognac, ανακαλύψτε το μαύρο ρούμι με φρέσκια βανίλια!

ΥΛΙΚΑ

• 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40ml ή Lungo 110 ml).

• 1 stick φυσικής βανίλιας.

• Μαύρο ρούμι.

• Μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με το μαύρο ρούμι μαζί με ένα stick βανίλιας, για να το αρωματίσετε.

• Ψεκάστε 3-4 φορές το φλιτζάνι.

• Ετοιμάστε 1 δόση Nespresso (40 ml ή 110 ml).

• Ψεκάστε ακόμη μία φορά το καϊμάκι του καφέ.

• Προσθέστε μαύρη ζάχαρη (αν το επιθυμείτε).

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Αντικαταστήστε το μαύρο ρούμι με Amaretto.

 

LIONEL DERIAZ , ALL USES , ALL USES , WORLDWIDE , ALL

Ο Nespresso Cappuccino με άρωμα φράουλα.

3. Nespresso Flavoured Cappuccino

Και κάτι που αρέσει στα κορίτσια, δηλαδή αχνιστός καπουτσίνο με διάφορα σιρόπια (φράουλα, βανίλια κ.ο.κ.).

ΥΛΙΚΑ

1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40 ml).

• 80 ml γάλα πλήρες.

• 20 ml σιρόπι φράουλα.

• Κακάο ή τριμμένη σοκολάτα Nespresso.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προσθέστε στο Aeroccino το γάλα και 20 ml σιρόπι και επιλέξτε τη λειτουργία του ζεστού αφρού γάλακτος.

• Ετοιμάστε 1 δόση Nespresso (40 ml).

• Απογεμίστε το φλιτζάνι με αφρό γάλακτος.

• Διακοσμήστε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα Nespresso.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

• Αρωματίστε τον espresso με ακόμη 10 ml σιρόπι για εντονότερη γλύκα.

• Χρησιμοποιήστε σιρόπια με γεύσεις της επιλογής σας.

 

LIONEL DERIAZ , ALL USES , ALL USES , WORLDWIDE , ALL

O Nespresso Latte Macchiato με σοκολάτα.

4. Nespresso Flavoured Latte Macchiato

Ο αγαπημένος καφές των Αγγλοσαξόνων, ιδανικός για να τον πάρετε μαζί σας και στο δρόμο για τη δουλειά:

ΥΛΙΚΑ

• 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40 ml).

• 100 ml γάλα πλήρες.

• 20 ml σιρόπι Chocolate Cookie.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

• Προσθέστε στο Aeroccino το γάλα και 20 ml σιρόπι και επιλέξτε τη λειτουργία ζεστού αφρού γάλακτος.

• Ρίξτε τον αφρό γάλακτος στο ποτήρι και προσθέστε 1 κάψουλα Nespresso (40 ml).

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Χρησιμοποιήσετε σιρόπι με γεύση της επιλογής σας.

 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές καφέ στο www.nespresso.com/recipes

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro